Foto: Aksglæde/Philipp Loeken

Hvilke koncerter må du ikke gå glip af i denne uge? Se med her.

Torsdag d. 16. juni

Select Captain + Asta Fall – Pumpehusets Byhave
Tag ned i Byhavens sommeridylliske omgivelser og hør lækre toner fra disse to upcoming-artister. På aftenen spiller Select Captain, der med en forkærlighed for 50’ernes beatpoeter spiller op for sin poppede folk-musik med catchy melodier og akustiske instrumenter. Danske Asta Fall indtager også scenen med et DJ-set som afløsning for det oprindelige act Coco Moon. DJ’en og produceren Mikkel Sönnichsen inviterer dig med ind i sit elektroniske univers fra den københavnske undergrund, som du blandt andet har kunne høre på Sound of Copenhagen.

Fredag d. 17. juni

Distortion Girls – Drone
Musikken fra Distortion Girls lyder som en mørk og surrealistisk drøm, der tager én hen til den del af sin underbevidsthed, man ikke så ofte har lyst til at forholde sig til, men som samtidig er for fascinerende til at ignorere. Selv kalder de deres musik for “slow-motion noise disco”, og det er vist den bedste måde at forklare Distortion Girls lydbillede på. Hvis du kan lide de støjede og lange, psykedeliske toner med en nærmest søvndyssende vokal, så tag forbi Drone på fredag og kast dig ud i drømmeland.

Aksglæde + Rest In Beats – Pumpehusets Byhave
For nyligt tog vi en snak med det dansksprogede popband Aksglæde, da de var vores Ugens Upcoming, hvilket du kan læse her.  På fredag kan du nyde dem i Pumpehusets Byhave, hvor de, med deres fængende melodier, passer perfekt ind i rammerne for den helt rigtige sommer-stemning. Særligt sange som “Fantomfølelser” og “Lille Taarbæktøs” har fået god medvind, og er et lyt værd. Det andet band denne aften er Rest In Beats, der har en spændende og unik elektronisk lyd. Forsanger Rezwans karakteriske vokal bevæger sig ind og ud af de tektoniske beats, der finder inspiration i hiphoppens beatkultur.

Læs også  Dagbog fra G! Festival - Dag 3

Lørdag d. 18. juni

Mayflower Madame + LoLou – Drone
Lørdag aften byder på psykedelisk postpunk og noirpop i Drones mørke lokaler. Fra Norge kommer Mayflower Madame forbi med deres atmosfæriske, drømmende univers, der jonglerer mellem de helt tunge og de mere upbeat psykedeliske melodier. Den danske noirpop-musiker LoLou bevæger sig også i et drømmende lydbillede og beskriver selv musikken som “melodiske sange, der foldes ud i et dunkelt, eventyrligt univers af kirkegårde, natlige scenarier og Paris under La belle époque, med en særegen odeur af 1920’er og 30’er dekadence.” 

Samaris + Året Efter + Furns – Rust
Det islandske band Samaris blander elektroniske melodier med yndefulde og karakteristiske vokaler. Deres mystiske tekster har afsæt i islandske digte fra det 19. århundrede, hvilket skaber en spændende kontrast til de moderne toner. Herudover kan du opleve duoen Året Efter, som befinder sig i et melodiøst og melankolsk univers. Deres dansksproget pop-rock forstærkes af sangeren Simon Luths stemningsfulde og nærværende stemme, som tager dig ud på en rejse med de billedlige tekster. Elektropop-duoen Furns vil også på aftenen invitere dig ind i deres drømmende, 80’er-soul-univers, og du vil ikke kunne undgå at give dig hen til sanger Monika Faludis fine vokal.