Foto: Motorique//PR

I denne uge vrimler det med lækre koncerter, og du kan blandt andet opleve Sherpa, The Warmongers og Den Sorte Skole. Derudover er der i denne uge stort fokus på Aarhus i forbindelse med byens årlige festuge.

Onsdag den 30. august

The Warmongers + The Royal Air Force – Pumpehusets Byhave 

Onsdag i Pumpehusets Byhave spiller garage- og bluesrockerne The Warmongers, som får support af den danske trio The Royal Air Force. The Warmongers består af tre meget rutinerede musikere, som har en fortid i bands som Thee Attacks og Wizard of Love. Sammen har de nu fundet deres egen særprægede rocklyd med catchy melodier og ægte garage-stemning.
Bandets debutalbum Listen Up! udkom i november 2016, og det fejrede de ved at spille 26 koncerter på 24 timer. Dermed holder de verdensrekorden på flest spillede koncerter på ét døgn, og det bliver spændende at se dem kanalisere al deres energi ind i én enkelt koncert denne onsdag.
The Royal Air Force består af de britiske brødre Alexander på bas og Sebastian Page på guitar og vokal, og deres trommeslager Simon Reinhardt.  Bandet spiller energisk, hårdtslående punk/rock med tydelige ska-elementer og har indtil videre udgivet EPen The EP i 2016.

Torsdag den 31. august

Dylan LeBlanc + Kirby Brown – VEGA

Folk/singer-songwriteren fra Alabama, Dylan LeBlanc gæster denne torsdag VEGA, og der er lagt op til en smuk og rørende aften med ham og hans support Kirby Brown fra Arkansas, som er stærkt påvirket af country og gospel. Begge kunstnere har gennem deres musik skrevet sig ud af fortvivlede tilværelser med alkoholproblemer og sorg over at miste deres nære, og det har sat store aftryk på deres sange.
LeBlanc udkom med sit tredje album Cautionary Tale i januar 2016 og skrev det som en flugt fra tvivlen på sig selv, og det misbrug det medførte. Nu er han for alvor tilbage, stærkere og mere moden end nogensinde før. Han er blevet kaldt “den nye Neil Young”, og på torsdag kan du selv bedømme.

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

SHERPA + Mikala – Pumpehusets Byhave

Torsdag kan du igen opleve musik i Pumpehusets Byhave, hvor Sherpa og Mikala spiller op til dans.
Sherpa, som i år var en af de tre vindere til årets KarriereKanonen, spiller stærk og overbevisende electro-pop og består af Tore Nissen på produktion og Carsten Sherpa på sang. Sidste uge fik vi en snak med duoen ovenpå deres nylige sejr i talentkonkurrencen, og deres koncert på UHØRT Festival lørdag den 19. august.
Mikala spiller smooth og lækker RnB-pop, og hun er, ligesom SHERPA, en ny, strålende stjerne på den danske upcoming-scene og helt sikkert er værd at holde øje med. For to uger siden, var hun Ugens Upcoming hos os, og det bliver utrolig spændende at følge hendes musikalske karriere fremover. Du kan jo selv starte ved at opleve hende i Pumpehusets hyggelige byhave.

Aarhus festuge

I forbindelse med Aarhus festuge er festivalen Understrøm opstået, som så dagens lys sidste år og som i år er udvidet til at vare fra torsdag til lørdag. Festivalen er arrangeret i samarbejde med SPOT Festival og Studenterhus Aarhus og kan præsentere helt op til 58 navne. Festivalen skifter mellem tre venues: Mølleparken, Ved Immervad og Under Sankt Clemens Bro.
Torsdag kan du opleve blandt andet CHINAH og Sekuoia, og du kan læse meget mere om arrangementet og hele festugen her.

Læs også  Courtney Barnett annoncerer nyt album

Mattis – Lillefredag i Tivoli

Mattis er en ung, dansk musiker, som sammen med produceren Ole Brodersen udgav sin debut-single “Loverboy” i marts måned i år. Da den udkom skrev vi, hvordan sangen for Mattis handler om at finde en ægte og ærlig person frem for nattelivets mange overfladiske og tilfældige møder.
Mattis skriver musik med tunge electro-beats og har selv kaldt sin musik for “Viking-soul”.

Fredag den 1. september

Karl William + SAVEUS – Fredagsrock i Tivoli

Samme sted næste dag kan du opleve to af Danmarks nyere talenter i forbindelse med Tivolis Fredagsrock-program. Mens SAVEUS inden for især det sidste år har fået rigtig meget medvind, har Karl William været en etableret kunstner i nogle år. Karl William laver lækker RnB med tunge, støvede beats og fængende pop-melodier, mens SAVEUS laver energisk electro-pop. Begge kunstnere er dygtige, dedikerede og har allerede ry for at levere rigtig gode koncerter.

Aarhus Festuge

Understrøm Festivalen fortsætter i forbindelse med Aarhus Festuge, og om fredagen kan du blandt andet opleve Mellemblond, Motorique og The Love Coffin

PLUGOUT Festival – Engelsholm Slot 1. – 3. september

20 minutters kørsel fra Vejle ligger det flotte renæssance-slot Engelsholm, som denne weekend bliver venue for PLUGOUT-Festivalen, der har eksisteret siden 2011. Festivalen har et særligt elektronisk fokus, og i år kan du opleve navne som Mendoza, Yasmin og CÉCI. Og så er sample-duoen Den Sorte Skole årets hovednavn. Duoen består af Simon Dokkedal og Martin Højland, men blev også skabt af Martin F. Jakobsen tilbage i 2004. Den Sorte Skole er unik ved at udmærke sig især ved deres live-performances, hvor de kun bruger pladespillere og mixere, og dermed ingen supplerende computer-effekter. Den Sorte Skole er først og fremmest et liveband og leverer unikke koncerter, hver gang de optræder. På PLUGOUT-Festivalen kommer de til at lave visuals over hele facaden på Engelsholm Slot, og det bliver uden tvivl en helt speciel oplevelse.
Udover musikken kan du også opleve talks og workshops i de flotte, naturskønne rammer.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

Lørdag den 2. september

Sonja Hald + gæster – Train 

Sonja Hald har eksisteret siden 2012 og blev skabt af forsangeren Jonas Hald, som dengang boede i Berlin og arbejdede som forfatter. Projektet Sonja Hald blev til dels skabt i hans forsøg på at skrive på dansk, og sammen med sit band skriver han dansksproget indie-rock med stort fokus på tekster. Sonja Halds musik er blevet sammenlignet med C.V. Jørgensen og Eik Skaløe, men er samtidig både nyskabende, forunderligt og forfriskende ærligt. I august 2014 vandt Sonja Hald KarriereKanonen og spillede året efter en masse koncerter rundt omkring i det danske land blandt andet sammen med Magtens Korridorer, Kim Larsen og Folkeklubben.

Aarhus Festuge

Sidste dag af Understrøm Festival foregår lørdag, hvor blandt andet Piss Vortex og Eerie Glue spiller.