Foto: The Pow Pow // PR

Vinterferien er overstået, men det betyder ikke, at du behøver at kede dig… Denne uge byder endnu engang på en masse fede koncerter, og vi har samlet vores bud på, hvilke du bare ikke må gå glip af.

 

Onsdag den 22. februar

Britpop Revisited: Paper Tigers // The Pow Pow – Ideal Bar
Britpop Revisited er en aften hvor parkaen, Fred Perry-poloen og den rå arbejdsklasse attitude bliver hyldet både i form af oplæg fra forfatter og britpop aficionado Esben Suurballe Christensen og musik fra to danske britpop-inspirerede rockbands. Det sidste år har de attituderige og energiske Paper Tigers haft god vind i sejlene i udlandet og brugt tiden på at turnere og skrive sange til deres kommende album, som markerer et nyt kapitel for det danske band. Deres mix af 60’er inspireret beatmusik og 90’ernes britpop krydres her med lyden af endnu et årti, i form af synthesizers og ekkomaskiner, som vi kender fra 80’erne. Denne onsdag vil de med deres ørehængende melodier og høje energi optræde på dansk jord i VEGA sammen med The Pow Pow, som blev booket til Roskilde Festival i 2016, uden nogensinde at have spillet live. De to drenge fra Esbjerg laver hæsblæsende rockmusik også inspireret af 90’ernes britpop-mastodonter og den flabede indierock fra 00’erne. Kunstnere som Blur, The Verve og MGMT kan tydeligt spores i mange aspekter af musikken. Den 13. januar udgiver duoen deres tredje EP på bare halvandet år, Past Shame.

 

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Torsdag den 23. februar

MC Einar & KunTakt – Loppen

Sammen med musiker og lydtekniker Tim Graubæk, skaber Mc Einar & KunTakt et grænsebrydende lydunivers, hvor jazz møder elektronica og rap-poesi. Med 2016-albummet Åben dine læber er MC Einar & KunTakt gået sammen i musikken og lyrikkens tjeneste med det formål at skabe noget for alle vedkommende og lade hvert enkelt nummer og tekst komme til sin ret. Konstellationen består af Einar Enemark, bedre kendt som MC Einar, saxofonist, korsanger og pianist Anders Bast, Jens Kristian Andersen på kontrabas og kor og Thomas Præstegård på trommer. Det musikalske univers er eksperimenterende og jazzet og Einars oldschool rap tager sig nærmest ud som spoken words, hvilket tilsammen skaber et trygt men spændende univers.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

 

Fredag den 24. februar

Frost Festival: Emilíana Torrini & The Colorist + Kentaur + Nils Bech – Stødpudelageret

Fredag aften kan du opleve sangerinde og sangskriver Emilíana Torrini, som er datter af en islandsk mor og italiensk far, når hun sammen med The Colorist giver koncert i det gamle varehus, Stødepudelageret, i Carlsberg Byen. Med sine rødder formår hun at blande europæiske musiktraditioner med sine oplevelser på Island, og vil denne aften i selskab med det eksperimenterende belgiske ensemble The Colorist Orchestra skabe et orkestreret indiepop-univers. Ensemblet har samarbejdet med flere forskellige sangskriver med farverige rearrangementer, hvor de forener klassiske- med selv-lavede instrumenter. Du kan også opleve Kentaur som med ydmyg attitude skaber komplekse musikalske flader. Deres anmelderroste debut-EP Verterbra by Verterbra introducerer lytteren til et særligt mix af neo-soul og orkesterballader, blandet med referencer til de tidlige 70øer og 80’ernes R&B. Alt dette sker imens lysdesginer Kasper Dauberg forvandler rummet med sine smukke lysinstallationer. 

Lørdag den 25. februar

Jonah Blacksmith – Gimle 

Med et splinternyt album i baghånden er det danske folk/rock band Jonah Blacksmith fra Thy igen klar til at tage den danske livescene med storm. De dygtige mænd sætter fokus på familiebånd og kærlighed, når de med skønne melodier og et ærligt udtryk inviterer lytteren ind i deres musikalske univers. Bandet er kendt for at give fantastiske koncerter: “Koncerten var intet mindre end en ekstraordinær oplevelse,” skrev vores anmelder for eksempel da de jyske folkrockere gæstede Tønder Festival sidste år. Med en udsolgt koncert på VEGA på torsdag, er vi glade for at kunne tippe om bandets gæsten på spillestedet Gimle i Roskilde lørdag den 25. februar. Jonah Blacksmith vil forsøge at give publikum en helaftensoplevelse langt ud over det, der almindeligvis forbindes med en koncert. De vil medbringe og iscenesætte rammerne fra deres bedsteforældres hjem med alt fra tæpper, standerlamper, udstoppet vildt, gamle og håndholdte træinstrumenter og en kæmpe lysekrone til at kaste et varmt lys over herlighederne. De vil fuldende den musikalske oplevelse ved at servere medbragt nybagt kage og give et par ekstra akustiske numre, når den officielle koncert er slut. Det lyder saftsuseme hyggeligt!

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts