Foto: M.I.L.K. // PR

Februar er skudt i gang og byder på en masse gode koncerter i ugens løb. Vi har samlet en bred oversigt over de koncerter, vi vil anbefale dig at se – så hop i det varme tøj, tag vinterstøvlerne på og drag ud i det snebelagte Danmark.

Onsdag den 8. februar

Frost Festival: Blondage (RGB White) – Lille Vega

Som en del af Frost Festival optræder den elektroniske popduo Blondage onsdag aften, når lyskonceptet RGB White udfolder sig i Lille Vega. Blondage opstod i 2016, da det gamle eksperimenterende Rangleklods forvandlede sig til et gennemført elektropop-projekt. I september udgav de EP’en Blondage, som vi havde på vores liste over septembers udgivelser. Den blev beskrevet som følger: “På de fem numre fortsætter Blondage den helt umanerligt catchy stil fra tidligere og låner fra både house- og trap-musik. Som en del af Blondages image leges der med det maskuline og det feminine,” ligesom “Blondage viser overlegne popevner”. Til koncerten vil lys i de rene farver udfordre øjet og hjernens opfattelse af farver samt oplevelsen af synet. Hele rummet, inklusiv scenen, vil blive badet i skiftende RGB-farver.

Oilly Wallace Trio – Huset Kbh

Vinterjazz 2017 er skudt i gang, og selvom vi på Bands of Tomorrow ikke normalt har meget jazz på repertoiret, vil vi alligevel anbefale jer denne koncert. Det vælter nemlig frem med unge talenter i dansk jazz lige nu og et af dem er Oilly Wallace. Den blot tyve år gamle altsaxofonist er inspireret af Charlie Parker, Wynton Marsalis, Dexter Gordon og The Beatles. Så hvis du gerne vil ud og opleve musik under Vinterjazz 2017, er koncerten med Oilly Wallace i Paradise Jazz‘ lokaler i Huset et besøg værd. Han optræder i en triokonstellation sammen med Johannes Wamberg (g) og Daniel Franck (b).

Læs også  NorthSide har fundet plads i programmet og føjer tre nye navne på plakaten

Torsdag den 9. februar

Jennie Abrahamson (SE) + support: Penny Police – Ideal Bar

Den 9. februar har du mulighed for at opleve den svenske sanger og sangskriver Jennie Abrahamson. Hun kalder sin musik for sopraninopop, og er inspireret af 80’erne og 90’ernes synthpop og støjende rytmer. I denne uge sætter vi fokus på hende som Ugens Upcomingfor selvom hun debuterede med albummet Lights helt tilbage i år 2007, er hun endnu ikke slået igennem på den danske musikscene. Jennie Abrahamson er blandt andet inspireret af Bach, Joni Mitchel og Björk og nå ja, Peter Gabriel, som hun faktisk har været support for – det er da rimelig sejt! Denne aften får Ideal Bar desuden besøg af Penny Police, som opvarmer for Abrahamson med sin sjælfulde elektropop.

Læs også  Fribytterdrømme deler trancedansende musikvideo til "Hallusignaler"

Fredag den 10. februar

Kvartetten Den Fjerde Væg giver popkoncert på Loppen fredag den 10. februar. Her kan du opleve gruppens fantasifulde popmusik, der har dansksprogede poetiske tekster i fokus. Måske kender du nummeret “Selvportræt” fra debutalbummet Drengekys, som illustrerer gruppens samlede musikalske og lyriske univers, der byder på en klassisk pop/rock besætning krydret med lækre synthesizers over hele linjen, fine melodiske kortemaer og en lys herrevokal. Elektroniske Tettix Hexer spiller support. Hvis du bor i Jylland, så fortvivl ej – Den Fjerde Væg spiller nemlig dagen efter på HeadQuarters i Århus, med Blomqvist som support.

Lørdag den 11. februar

M.I.L.K. & Friends + support: Hong Kong – Lille Vega

M.I.L.K. garanterer en aften i drømmepoppens tegn, når de lørdag aften indtager Lille Vega. Gruppen, med sangskriver og sanger Emil Wilk i front, har en lyd, der minder om Jungle og Rhye med drømmende melodilinjer, klangflader af synthesizers og funkinspirerede groovy baslinjer. M.I.L.K. spillede på den norske festival By:Larm sidste år, og var en af festivallens seks højdepunkter: “Deres retro diskolyd og groovy soulpop emmer af sol og sommer, og for en stund stod jeg ikke længere foran en scene i Rockefellers kælder i kolde, snesjappede Oslo, men dansede rundt i vandkanten på en tropestrand med en farverig cocktail i hånden”. På aftenen tager de deres venner fra Blondage med, og også Anya joiner M.I.L.K. på scenen. Desuden kan du opleve Hong Kong, som medbringer upbeat pop som support.

På Spillestedet Stengade kan du høre garagepunk, når amerikanske Cosmonauts gæster Danmark. De kalder selv deres lyd for “drug punk” og blander psychelementer med nuancer af dreampop og leverer enkle sange med heftig volume. Her kan du også møde danske Mai Miyako, hvis borgerlige navn er Michael Bjerre. Mai Miyako laver alternativ lo-fi pop, som oser af trommemaskine- og nostalgisk retrolyd, og harmonierne minder om The Beatles’ sangerskriveri fra de sene 60’er. Dennne aften tæller livekonstellationen blandt andet medlemmer fra Virgin Suicide og DIET, så det kan kun blive godt!

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 16