Foto: Death Machine // PR

Denne uge er spækket med rigtig mange gode koncerter, både fra det danske vækstlag og den mere internationale scene. Oplev navne som Death Machine, Aksglæde, Marshall Cecil, Kelela og Tank and the Bangas. 

Tirsdag den 5. december

Tank and the Bangas + Mikala – Lille VEGA

Det New Orleans-baserede funk-band Tank and the Bangas tager Lille VEGA med storm i aften med deres unikke blanding af spoken word og funkede blæserarrangementer.
Gruppen debuterede i 2011 ved et åbent mic-set, og forsangeren Tarriona ”Tank” Ball valgte fra da af at kombinere sin succesfulde slam poet-karriere med musikken.
Bandet er et eftertragtet et af slagsen, og ved dette års New Orleans Big Easy Award blev forsangeren kåret som “Best Female Performer” og hele bandet vandt prisen for “Best Rhythm and Blues Band”. 

Som support spiller danske Mikala, hvis musik er en effektiv blanding af soul og R’n’B – “Eye to eye soul”, som hun selv kalder det.
Som barn startede Mikala med at spille trommer og klaver, og i sine teenageår sang hun i et gospelkor: Det er altså en all-around musiker, der varmer op for Tank and the Bangas på Lille VEGA i aften

Onsdag den 6. december

Genklang: Death Machine & Mallebrok – Huset Kbh

Denne onsdag afholdes det andet arrangement nogensinde i Genklangs historie. I samarbejde med institutionen Tempi, der har til formål at styrke dansk folk, world og andre genrer derimellem, afholder den uafhængige debatforering Musikparlamentet endnu engang Genklang – et møde mellem to forskellige genrer i form af to meget forskellige bands.
Denne aften er det Death Machine og Mallebrok, der igennem koncerter og talks skal fortolke hinanden og deres egen musik.

Death Machine spiller lo-fi, indie-rocket folk med en helt igennem down-to-earth attitude.
De er i øjeblikket i gang med en koncertrække hen over efteråret, og vi har tidligere anbefalet dem i vores koncertanbefalinger. Her skrev vi blandt andet at,

“Death Machines musik er heldigvis ikke så voldsom, som navnet ellers antyder. Det er ganske folket med en spacy stemning, og minder på mange måder om Bon Iver og Sufjan Stevens. Bandet består af fire danske drenge, som med inspiration fra den klassiske, amerikanske folk-rock søger at skabe musik, der på én og samme tid byder på storslåethed og nærvær.”

Mallebrok tager os med deres folkelige instrumentation os tilbage til en anden tid. Med zitar, basun, percussion og forsangerens fortællende, danske lyrik gør, at gruppen sig i et helt andet musikalsk spektrum. Et univers der på den ene side giver billeder af en svunden tid, men som samtidig besidder en helt speciel originalitet.

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

Aftenens vært er ligesom i første udgave P6-Beat værten Casper Bach Hegstrup, som leder publikum og optrædende kyndigt gennem fortolkninger og spørgsmål til musikken.

Torsdag den 7. december

Aksglæde + Ponti + SHERPA – Lille VEGA

Aksglæde har godt gang i koncertkalenderen for tiden. Sidste uge anbefalede vi den danske electropop-sangers koncert på Radar i Aarhus. Her havde han ligesom på torsdag DR Karrierekanon-finalisten Ponti med på opvarmning, men denne gang tager han desuden SHERPA med som lige nu er aktuel med deres nye, velproducerede popsingle “Fornever”.
Det lægger op til at blive en rigtig god aften i den danske, upcoming scenes tegn.

Marshall Cecil + Capital Fluxus – Loppen

Danske Marshall Cecil dukkede for mange op ud af det blå med den imponerende musikvideo “Going Up /Going Down”, der med det samme cementerede dybden og talentet i deres alternative popmusik. Videoen er efterfølgende blevet fulgt op af endnu en stærk produktion, nemlig “Beatrice, X, Regine (A Timeless Love Regime)”.  Begge videoer er produceret af Céleste Nshimiyimana & Jacob Schill.
Den 17. november udgav trioen så deres debut-EP Heady (Part 1), og koncerten på Loppen denne torsdag bliver dermed Marshall Cecils sidste i år, samtidig med at være en releasekoncert for EP’en.
Kun tiden vil vise, hvad fremtiden bringer for Daniel Abraham, Sophus August Tuxen og Sebastian Rasmussen Fibiger aka Marshall Cecil, og vi glæder os til at følge med.

Som support spiller hiphop-kollektivet Capital Fluxus. De er en multinational gruppe, som synger deres europæiske virkelighed, de kalder for Neo Neo Europe: Et Europa, hvor storbyerne flyder sammen.
Deres sange er på flere forskellige sprog, oftest engelsk og fransk, og de trækker på mange forskellige musikalske og kunstneriske inspirationskilder, for at lave deres mørke, tunge og dansable hiphop.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"

Lørdag den 9. december

Audition Days #2: Dóttir / Mirja Klippel / Son of Caesar – Global

Over to dage præsenterer Audition Days en række af spændende, nye artister, der alle har deres kærlighed for den danske roots-musik til fælles.
Arrangementet er stablet på benene i samarbejde med Tempi, ligesom onsdagens Genklang-event, og landsorganisationen ORA, der arbejder for at styrke det musikalske vækstlag og den danske amatørscene.
Arrangementet starter faktisk allerede fredag, men vi er særligt vilde med lineuppet lørdag. Her står det på musik fra Dóttir, Mirja Klippel og Son of Caesar.

Dóttir skriver alternativ, nordisk rock, som forundrer lytteren, og fører en ad finurlige veje og stier med den gode melodi og hårdtslående instrumentaler som ledetråd.
Tidligere i år kom deres anmelderroste debut-EP Division, hvor GFR blandt andet skrev:

“Et skær af noget mytisk, samtidig med at det også emmer af kølig coolness. Nordatlantisk tåge og forrevne kyster møder dyster metropol.”


Mirja Klippel 
vandt i 2016 prisen som “Årets Sangskriver” Ved Danish Music Awards Folk på baggrund af sin og guitaristen Alex Jønssons debut-EP Lift Your Lion, og denne lørdag kan du opleve hendes fantasifulde og naturomspundne univers live. 

Om sin musik siger Mirja selv at,

”For det meste er jeg som en søvngænger i et mørkt rum, der fumler mig vej hen til lyskontakten.” Og: “Jeg skriver for at få verden til at give mening. Om mennesker, deres følelser og handlinger – og konsekvenser. Min egen historie og fremtid.”

Son Of Caesar består af Peter Mathiasen, som har skrevet musik siden 2012. Genren er singer-songwriter på den helt store, iørefaldende, poppede klinge og temaerne er om hverdagen og det umiddelbare, om følelser af kærlighed og melankoli.
I 2017 har han blandt andet spillet på SPOT Festival og varmet op for Suzanne Vega og Joan As Police Woman. I foråret 2018 udgiver han sit andet album på Celebration Records.

De Lyse Timer – Christianias Jazzklub og Børneteater

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Denne lørdag spiller De Lyse Timer på Christianias Jazzklub og Børneteater. Trioen består af Andreas Sorgenfrei, Sebastian Vinther og Djarn Kargin, som live bliver til en kvintet. Sammen spiller de melodiøs og fængende pop på dansk, som både indeholder en helt særlig fordybning og energiudladning. I juni i år slap de debutsinglen og ørehængeren “Blodmåne”, og i september i år var de vores Ugens Upcoming, hvor du kan lære gruppen meget bedre at kende.

Samme aften spiller desuden Esben Amdisen & De Blege Mænd i SortBjergtaget og Solvej.

Jonah Blacksmith – Posten

Den danske pop/folk-gruppe Jonah Blacksmith har netop udsendt deres tredje album, Twenty Seventeen i fredags, et livealbum, hvor drengene har samlet nogle af deres bedste live-oplevelser på plade.
For Jonah Blacksmith betyder stemningen mellem publikum og dem alt, når de spiller live, og deres livekoncerter har da også efterhånden fået sig et betydeligt ry.
Men du skal skynde dig – der er kun få billetter tilbage til koncerten i Odense denne lørdag!

Mandag den 11. december

Kelela + Tiffany Gouché – Pumpehuset

På mandag kommer den amerikansk-etiopiske kunstner Kelela til Danmark for første gang, og der er lagt op til et brag af en koncert – der er få billetter, så du skal være hurtig, hvis du vil med.
I 2015 udkom hendes debut-EP Hallucinogen, som viste sig at være et vendepunkt for sangerinden: The New York Times vurderede herfra singlen “Rewind” til at blive en af de ”25 sange som viser hvilken retning musikken går”, og det gav hende ligeledes muligheden for store samarbejder med Gorillaz og Solange.  
Hendes debutalbum Take Me Apart udkom i oktober i år, og med det spiller hun nu op for det danske publikum på Pumpehuset.

Som support spiller den amerikanske sangerinde Tiffany Gouché, der både blander jazz, hiphop og soul i sin musik. Hun er især kendt for sine to EP’er Fantasy og Pillow Talk, samt sine imponerende mange livekoncerter heriblandt en turné med Little Simz og opvarmning for Ms. Lauryn Hill.
Nu kan du altså opleve hende som support for Kelela på mandag.