Foto: Masasolo // Andreas Haubjerg

Denne uge byder på rigtig mange gode koncerter, og især torsdag er helt fyldt op til randen med lækker vellyd. Skynd dig ud og hør en masse god musik med hjælp fra vores guide lige her. 

Tirsdag den 28. november

Robert Glasper trio + DJ Sundance – Voxhall

I aften gæster jazztroldmanden Robert Glasper Voxhall med sin dygtige trio, og der er lagt op til en aften med helt igennem god musik.
I starten af september i år blev det offentliggjort, at amerikaneren skulle lægge vejen forbi Voxhall i Aarhus, og det er der god grund til at glæde sig til.
Den alsidige jazz, blues, R’n’B og hiphop-kunstner stopper aldrig med at forny sig selv og sin genre, og Glasper er især kendt for sin brug af Miles Davis-samples, samt sine samarbejder med neo-soul sangerinderne Erykah Badu og Meshell Ndegeocello.
For sit album Black Radio fra 2012 vandt han desuden en Grammy, og det er altså en anerkendt herre, man kan komme i selskab med i aften.

True Nord – Posten

De to danske producere Kristian Riis og René Thalund stammer egentlig fra det danske rockband Nephew, men nu er de gået sammen for at skabe engelsksproget electronica langt væk fra Nephews rammer.
True Nord har netop udgivet deres debutalbum +Nsom er kommet til med masser af samarbejdspartnere blandt andet Leah Shapiro fra Black Rebel Motorcycle Club, Adam Olenius fra Shout out Louds og Mathias Berthelsen fra The Entrepreneurs. Forud for albummet har duoen udgivet fire singler: “Feels So Nice” og “Lost (In You)” for et par måneder siden og “Step By Step” og “Emilie” en uge før hele albummet udkom.

Electro-duoen gæster Odense i aften, men det er ikke det eneste sted, du kan opleve dem denne uge, for True Nord har travlt.
Hvis du ikke befinder dig i Odense i aften eller generelt, kan du desuden se dem på Pumpehuset onsdag den 29. november, på Studenterhuset Aalborg torsdag den 30. november og på Radar fredag den. 1. december.

Onsdag den 29. november

Katinka – Store VEGA

Den danske sanger og sangskriver Katinka gæster denne onsdag Store VEGA i København med sin ærlige lyrik og hjerteskærende attitude.
Katinka er med sit band godt i gang med en efterårsturné rundt omkring i Danmark, og de spillede blandt andet Voxhall for to uger siden, hvor vi også anbefalede hendes koncert.
Udover Katinka Bjerregaard selv består bandet af Simon Ask Ladekarl på guitar og produktion, Marie Hageltorn Christiansen på keys og kor og Tobias Pedersen på trommer.
Gruppen blev dannet i 2012, og siden har de opnået store milepæle sammen. Blandt andet vandt de DR KarriereKanonen i 2015, blev vindere af Steppeulven 2017 i kategorien Årets Håb, og blev nomineret til Gaffa Prisen 2016 i fire forskellige kategorier, herunder Årets danske band.
Katinka har udgivet to EP’er, I Røntgen i 2014 og Lufthuller i 2016, og i denne uge kan du altså igen opleve deres dansksprogede univers live.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

Senest har de udgivet en fin julesang, filmet på Christianshavns kanaler, som du kan se her:

Torsdag den 30. november

Sekten Releasekoncert – Stengade

Det er noget af et arrangement du kan tage til på Stengade denne torsdag.
Det multiskandinaviske avantgarde musik-kollektiv Sekten spiller deres første koncert i København siden foråret 2016, og det gør de med deres helt eget bud på sportsmusik  – musik du kan træne til.
Dette bud kommer i form af deres album Music for Exercise, som de denne torsdag holder releaskoncert og -fejring på.
Sekten udfordrer den gængse opfattelse af sportsmusik og den æstetik, der ofte følger med. De vil forny billedet på den standard sportsudøver, og kommer med et alternativ til den normale “Fitness World Pakke”, som de siger.

Musikken er skabt i samarbejde med Emil Lykkegaard Hansen fra træningscentret Epic Metal Cave, og albummet udkommer som et pandebånd med indsyet digital musikafspiller.

Alt i alt er det et arrangement, der simpelthen er for specielt til at gå glip af.

Louis Rustum & Waldo & Marsha – Sigurdsgade 

De to danske acts Louis Rustum og Waldo & Marsha giver denne torsdag en dobbeltkoncert på Nørrebro-klubben Sigurdsgade i København.

Louis Rustum er kendt fra det aarhusianske hiphop-kollektiv Hukaos, hvor også Karl William og Thøger Dixgaard er fra.
I slutningen af marts i år udgav han sin seneste EP Classified, som er blevet taget rigtig godt imod over hele anmelderlinjen.
I en skøn blanding af synth-pop og blød R&B demonstrerer Louis Rustum, hvorfor han er en kunstner, du bør holde øje med, og bor tage ind og se på torsdag. Han har med de for nyligt udgivede singler “Watch Me”, “Like Rivers”, “What I’m Giving You” og “Keep Your Jeans Tight” demonstreret en producer-finesse og vedligeholdt sin aktualitet forud for koncerten, og rygterne går på at Louis Rustum har mere nydt musik i vente for sit publikum torsdag.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

Den anden halvdel af listen over acts denne aften på Nørrebro i København byder på Waldo & Marsha. Deres musik er shoegaze-agtig med masser af Beach Boys-noter, og har dermed også en lækker sommervibe over sig.
Waldo & Marsha havde især et par produktive år for nogle år siden, da de udgav deres album Zoo i 2013 og EP In It To Win It i 2015.
Bandet består af seks medlemmer, som selv står for alle optagelser og indspilninger selv i deres eget studie i København.
Vi håber, at Waldo & Marsha snart udgiver noget nyt, for deres svævende og psykedeliske indie-rock er stadig super aktuel. Denne torsdag lægger de med Louis Rustum op til en aften i særklasse.

Masasolo Releasekoncert + Yune – Pumpehuset

Den danske psychpop-gruppe Masasolo med Morten Søgaard i front udgav i slutningen af oktober deres debutalbum At Sixes And Sevens, som vores anmelder tog imod med kyshånd.
Gruppen består udover Morten Søgaard på synth, vokal og guitar af Jacob Haubjerg på bas, Anders Haaning på trommer og Caspar Hesselager (Palace Winther) på synth og piano. Derudover har de på deres debutalbum også fået Marianne Søgaard med på kor.
Denne torsdag kan du opleve deres dragende univers live, når de spiller releasekoncert på Pumpehuset.
Det bliver første gang de spiller hele albummet i fuldlængde, og de har lovet også at smide et par numre fra deres tidligere EP Break Up ind i puljen.

Som support spiller aarhusianske Yune, som tidligere på måneden udgav den første af to singler, der kom til i samarbejde med Nis Bysted (Cancer, Iceage med flere).
“Animal” hedder den, og det er en døsig men utrolig fængende popsang, der både har fået opmærksomhed herhjemme på P6 Beat men også i udenlandske medier.

Sleep Party People + Bonfire – DR Koncerthuset Studie 3

Brian Batz og resten af sit kaninmaske-iklædte band Sleep Party People gæster DR Koncerthuset med deres nyeste album Lingering, og andre musikalske godter. De succesfulde danskere laver alternativ electropop, som nok skal gøre sig godt i smukke Studie 3.
Første-singlen fra albummet er den smukke “The Missing Steps”, som med det samme kom vidt og bredt på den danske musikscene. På singlen gæster store danske indie-navne  som Irah, CODY, Hymns From Nineveh, Disa og Luster.

Som support spiller duoen Bonfire, som består af danske Jakob Steen og Anja Pil Christoffersen, og som med deres projekt laver musik kredsende om deres 15 år gamle venskab.  

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

Sleep Party People spiller også på Atlas i Aarhus fredag den 1. december, hvor førnævnte Yune, der er support for Masasolos koncert torsdag, varmer op.

Aksglæde + Cousin + Ponti – Radar

Aksglæde er ved at blive redaktionens egen personlige darling, og så sent som i dag har vi afholdt lodtrækning om to gange to billetter til én af koncerterne på hans omfattende turné, som bringer ham til Radar i Aarhus nu på torsdag. Han er aktuel med sin EP Fortrudte Fortielser, som udkom i september måned. I den forbindelse havde vi et interview med ham, hvor han blandt andet fortalte om sine tanker omkring de kommende live-optrædener:

“Når man har tæsket noget igennem 1000 gange i øvelokalet, så bliver man så sikker i stoffet, at man kan begynde at bevæge sig frit på scenen og i musikken, når vi spiller koncerter, uden at tænke på, hvor i sangen eller koncerten man er, men bare være der og være fri.”

Han medbringer i denne omgang to supporting acts. Du kan opleve Cousin-kvartetten, en splinterny firkløver, hvis popmusik er inspireret Unknown Mortal Ochestra og MEW. Derudover byder denne aften på Ponti, som i år nåede helt til finalen i KarrierreKanonen med sin dansksprogede pop, der leder tankerne mod eksempelvis The Minds of 99.

Fredag den 1. december

Wolf Parade + Frigs – Loppen 

Wolf Parade udgav deres nyeste album Cry Cry Cry den 6. oktober. Vores anmelder skrev blandt andet således om bandet og albummet:

“Canadiske Wolf Parade opstod i det herrens år 2003, en tid hvor den internationale rockscene bar præg af, at bands som The Strokes, White Stripes og The Hives havde fastcementeret en fornyet mainstream-interesse for knastør fuzz guitar, stramme trommerytmer og pulserende bas kendt fra garagerocken og post-punkens gyldne år. Wolf Parade drager da også overvejende på den markante 00’er garagerock- revivals lyd på dette fjerde album – og første album sammen igen som et band efter syv års pause.”

Den står med andre ord i den mere oldschool indierocks tegn, når bandet gæster Loppen på fredag.

Her står FRIGS for opvarmningen, når de bringer deres kombination af det grunge-inspirerede og det psykedeliske post-punk til Christiania i København. Tidligere i denne måned udgav de singlen “Doghead”, som du kan høre lige her: