Koncertanbefalinger // Uge 46

Koncertanbefalinger // Uge 46

Foto: Velvet Volume//PR

Der er masser af koncerter på programmet i denne uge, og derfor også masser af anbefalinger fra vores side. Læs listen her og bliv klog på, hvilke acts du kan opleve på live-scenen i løbet af de næste dage. 

Tirsdag den 14. november

Moses Sumney + Tawiah – Lille VEGA 

Moses Sumneys musik er utrolig effektskabende, stor og rummelig. Ved hjælp af loop-pedaler, rumklang og masser af reverb spiller han soulet R’n’B med jazzede akkorder og en blues’et sound.
Hans vokal indhylder produktionerne i et fløjlsblødt lydudtryk, og Moses Sumney er generelt rigtig dejlig at lytte til.
Den amerikansk/ghanesiske kunstner producerer dog ikke kun lækker vellyd, men har også et stort fokus på sine tekster, som udviser en ung mand med meget på hjerte.
Moses udgav sin debut-EP Mid City Island i 2014, og sin anden EP Lamentations i 2016. Lamentations omhandler livets eksistentielle spørgsmål, og Moses som præstesøn tager her udgangspunkt i en række klageskrifter over Jerusalems ødelæggelse til titlen på EP’en. I september i år udkom hans debutalbum Aromanticism, som du kan glæde dig til at høre, når han spiller i Lille Vega i dag.

Som support spiller den meget velrespekterede og erfarne britiske sangerinde, Tawiah. Hun dukkede op i 2007, da Mark Ronson personligt bedte hende om at tage med på sin tour som sanger. Her stod hun for Ronsons kvindelige vokalstykker, og optrådte desuden med sange fra Adele, Amy Winehouse, Lily Allen og Mary J. Blige.
I 2008 kom hendes første personlige udspil, og hun beviste fra start af, at hun var værd at holde øje med.
Senest har hun tidligere i år udgivet Recreate, hvor hun fortsætter sin succesfulde, sjælfulde R’n’B-pop.  

 

Onsdag den 15. november

Luster + Lunar – Stengade

Tidligere på efteråret havde vi premiere på Lusters ”Sexbeat”, og den raw-poppede og funkede lækkerbisken af en single blev efterfulgt af en ligeså pragtfuld musikvideo. I uge 44 var bandet vores Ugens Upcoming, og i denne uge er bandets koncert på Stengade klart på vores liste over koncerter, du virkelig ikke har lyst til at gå glip af. Hovedmanden bag Luster er sanger og sangskriver Jacob Haubjerg, og i morgen aften er han på scenen i selskab med Sleep Party People‘s Brian Batz, Ice Cream Cathedral‘s Anders Bach og Morten Søgaard, der også kendes fra Masasolo.

Aftenens support-navn er aalborgensiske Lunar, der består af Christian Therkildsen, Benjamin Kollerup, Johan Knudsen, Viktor Kongsbak og Oscar Ployart Wetche. Drengene har lavet musik sammen i tre år, og tidligere på efteråret udgav de EP’en Mirrors. Lunars musik er gennemsyret af drømmende melankoli, og bandet gør sig både i det vilde og i det mere afdæmpede; det smukt eftertænksomme nummer “Lucy Told” blev i september kåret til Ugens Kanon på DR’s Karrierekanonen, og det er nemt at forstå hvorfor. Der er bestemt to rigtig gode grunde til at befinde sig på Stengade 18 i morgen aften. Koncerterne starter klokken 20.00.

Torsdag den 16. november

Uniradioen præsenterer: mono mono + KHAN – Huset Kbh

Det er drømmende pop, du denne torsdag kan høre på Huset Kbh. Koncerten er præsenteret af Uniradioen, Københavns Universitets studiedrevne radio, som har eksisteret siden 1986, og som siden 2016 er blevet en døgnåben musikkanal.
mono mono har tidligere heddet Andre Tonelege, men skiftede i 2016 navn og udgav deres debutsingle “City Lights”. Siden har de udgivet endnu to singler, og duoen har allerede fået airplay på de danske radiokanaler P6 Beat og P3, samt den engelske kanal Amazing Radio.
mono mono spiller blød, elektronisk pop med et støvet og klangfyldt lydbillede, og vi forstår godt hvorfor de efter blot tre singler er i fuld fart fremad på den danske musikscene. Så meget, at det faktisk er vores Ugens Upcoming i næste uge, hvor du kan læse meget mere om bandet og lære dem bedre at kende.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Lunar

KHAN er et nyt fænomen på den danske alternative pop-scene. Hun udgav sin debutsingle “As We Wait” i marts i år, som hun fulgte op med en virkelig gennemført og æstetisk flot musikvideo.
Senere kom hendes anden single “Tsunami“, som videreførte KHANs dragende, elektroniske og forundrende univers.
Tilbage i juni måned var hun Ugens Upcoming hos os, hvor hun fortalte meget mere om sin musik og om hvordan den bliver til.

Death Machine + Calming River – Radar

Bandet Death Machine blev oprindeligt startet op af Jesper Mogensen som et solo-projekt, men i dag består bandet også af Morten Øberg, Sven Busck og Simon Christensen. Tidligere i år udgav de albummet Cocoon, og i den forbindelse kom der en musikvideo til “Under The Pillow”. Vi skrev følgende om singlen:

“Musikken fra singlen tager lytteren igennem et drømmende univers, hvor det hele på én gang er dovent og betagende. Den er i den melankolske singer/songwriter-stil, som enkelte steder i nummeret er understøttet af nogle fede og effektfulde, bagvedliggende beats.”

Bandets navn kan godt skabe en referenceramme til noget rock’et, men det kan deres musik ikke. Den er derimod meget folk’et og indie-baseret. De spiller på Radar i Århus på torsdag, og du kan få en forsmag på deres musik her:

Som opvarmning for Death Machine kan du opleve Calming River, som vi her på redaktionen har haft under loop i de seneste par måneder. Blandt har vi haft forpremiere på deres nyeste singleudspil “Anniversary”:

“Calming Rivers musik kræver et yderst lyttende øre, og et åbent hjerte. Men det er heller ikke svært at give, når man omsluttes af de folkede og rørende toner.”

Bag kunstnernavnet gemmer sig den britiske sanger og sangskriver Joshua Malcolm. Hans musik er alternativt folket, i høj grad baseret på guitar-fingerspil og både rørende og omsluttende. Et godt match til Death Machine.

Fredag den 17. november

Pardans + Collider – Stengade

Pardans består af seks medlemmer med den karismatiske Gustav Berntsen i front. De byder på postpunk i en spøjs kombination mellem blæserinstrumenter, bas og guitar. Musikken er meget hektisk og kaotisk, men kontrolleret og gennemført. Det hele bliver både dybfølt og rammende, så selvom man ikke kommer til at danse til den her musik, er de helt sikkert en oplevelse værd, når de gæster Stengade i København på fredag.

De vil blive supportet af danske Collider, et andet rockband med toner af 90’ernes shoegaze, slacker og twee bands. En af vores anmeldere oplevede dem for nyligt som support for Franske Piger på Loppen:

Læs også  Dagbog fra G! Festival - Dag 4

“Aftenens support, Collider, er noget af det mest gakkede, jeg længe har hørt til en koncert – på den fede måde. Konstant skiftende drømmepunk, der det ene øjeblik bestod af smadrende psykedeliske guitarriffs, som det næste pludseligt blev forvandlet til blød drømmepop med saxofon og fløjtesoloer. Energien var høj, men den mandlige og kvindelige vokalduo forsvandt fuldstændig i infernoet, som så til gengæld var vildt og skævt nok til at varme publikum godt op, inden Franske Piger gik på scenen.”

TÅRN + Support: Månelys – Atlas

TÅRN-trioen er et band med fødderne solidt plantet i gulvet. Deres dansksprogede indiepop er velspillet og gennemført, og deres lyrik er så ærlig og oprigtig, som den kan blive. Der er masser af dejligt guitarspil, velklingende vokaler og ørehængende fraser at hente ved en koncert som denne. De tre gutter Erik Apollo, Daniel Scheffmann og Hans Henrik Thomsen er igang med en omfattende tour, der for nyligt blandt andet har bragt dem til Studie 3 i DR’s Koncerthus. Fredag aften afsluttes touren med manér på Atlas i Aarhus.

Her bliver de supportet af danske Morten Ebert Larsen, der går under kunstnernavnet Månelys. Han er sanger og sangskriver, hans musik er dansksproget med masser af optimisme, og så henter han inspiration fra Bob Dylan, Bruce Springsteen, Steppeulvene og Gasolin’.

Katinka – Voxhall

Den danske sangerinde og sangskriver Katinka har taget Danmark med storm med sine lyriske tekster og befriende, ærlige udtryk.
Som en del af sin efterårsturné rundt omkring i Danmark kommer hun denne fredag forbi Voxhall i Aarhus, og hun tager sit band med. Udover Katinka Bjerregaard selv består bandet af Simon Ask Ladekarl på guitar og produktion, Marie Hageltorn Christiansen på keys og kor og Tobias Pedersen på trommer.
Gruppen blev dannet i 2012, og siden har de opnået store milepæle sammen. Blandt andet vandt de DR KarriereKanonen i 2015, blev vindere af Steppeulven 2017 i kategorien Årets Håb, og blev nomineret til Gaffa Prisen 2016 i fire forskellige kategorier, herunder Årets danske band.
Katinka har udgivet to EP’er, I Røntgen i 2014 og Lufthuller i 2016, og denne fredag kan du altså opleve deres dansksprogede univers live.
Senest har de udgivet en fin julesang, filmet på Christianshavns kanaler, som du kan se her:

Velvet Volume + Rebecca Lou – Lille VEGA

Den danske søster-trio Velvet Volume gæster Lille VEGA denne fredag med deres energifyldte punk/rock.
Gruppen udgav deres debutalbum Look! Look! Look!  i oktober i år, og den har kun fået deres anerkendelse til at stige. Førstesinglen derfra, “Leap Into Heaven”, er et godt eksempel på den energi og lyd, pigerne indkapsler og udviser i deres musik.

Som support spiller Rebecca Louder har været fast support sammen med The Bowdashes på hele Velvet Volumes efterårstour.
Rebecca Lou er helt sin egen, og tager afstand fra det konforme igennem sin energiske musik med inspiration fra både 70’ernes punk og 90’ernes riot grrrl-bevægelse. I højsædet er dog også altid den gode melodi, og Rebecca Lou er dermed en god blanding af rå energi og et melodiøst lydbillede.
Derudover er hun kendt for at være noget af en energiudladning live, så hende og hendes band skal nok sørge for at varme godt op for Velvet Volume.

Læs også  Dagbog fra G! Festival - Dag 3

Lørdag den 18. november

St. Augustin + Desmond + Artifact Colletive – Rust

Rust har i denne omgang samlet hele tre acts til at optræde live lørdag aften. Det første act er St. Augustin, som skriver upbeat, happy-go-lucky pop med masser af charme og sjæl. Der er lidt 90’er-pop/rock over de meget vellydende produktioner, som debut-EP’en Porn fra i år byder på. Bag den bløde drømmepop og kunstnernavnet gemmer sig den danske sangerinde Sofie Augustinus, som du altså kan opleve på Rust.

Du kan også opleve Desmond, et band bestående af fire danske drenge, som så sent som i sidste uge udgav deres debutuspil, en EP ved navn Passage, hvoraf nummeret “Paris” har været en singleforløber. Ganske godt i stil med ovenstående act, er dette et band, der spiller elektro-pop/rock i højt tempo med masser af varme og god stemning. Deres musik er produceret i samarbejde med Carsten Heller, som har arbejdet med blandt andre The Minds of 99, Nephew og Dúné.

Sidst, men ikke mindst, byder dette line-up på Artifact Collective. Her bliver vi nogenlunde i samme musikalske stil som ved de to andre artister, blot en smule mere tilbagelænet, og ikke helt så energisk. Vi er ude i en soul’et stemning med elektroniske undertoner og beats, og det er virkelig lækkert. Aftenens tredje act er også danske, og har indtil videre kun en singleudgivelse på gaden, så præcis hvordan deres musikalske output udformer sig må man selv finde ud af til koncerten. Men det bliver nok i stil med det her:  

Belau – Papirøen, Copenhagen Street Food

Belau er en ungarsk, elektronisk duo, der søger at skabe musikalske stemninger, som tager dig dertil, hvor du gerne vil være. Originalt var det et soloprojekt, men blev igennem live-scenen udvidet til en duo, som i øvrigt ynder at inddrage masser af velklingende, kvindelige vokalister i deres produktioner. På den måde bliver det en god blanding af ballade og elektro, som i høj grad er stemningsskabende, lige efter bandets eget ønske.
Deres debutalbum The Odyssey modtog den ungarske grammy i kategorien ’Årets Album i Elektronisk Musik’, og har bragt dem på en omfattende turné i Europa. I denne uge er de nået til København, og præsenterer deres velmodtagne album på Papirøen lørdag aften. Så kan du både nyde fede, elektroniske beats og lækker street food – hvad mere kan man ønske sig?

Thy Music Collective – Stengade

Thy Music Collective er, som navnet lyder, en samling af dygtige musikere fra Thy. Deres gruppe giver plads til, at nye acts kan prøve ting af eller tilegne sig ny musikalsk viden og læren. Som et samlet brand er det nemmere for de enkelte musikere og bands i Thy at nå ud, både nationalt og internationalt.
Derfor er det denne lørdag muligt at opleve tre af kollektivets egne bands, når Thy Music Collection afholder deres årlige generalforsamling i samarbejde med Stengade i København.
Du kan derfor opleve: energisk, (alternativ) indie fra The Enormous Sea; støjende, melodiøs post-punk fra Blood Child; og afdæmpet, stemningsfyldt elektronica fra Dirt White.