Foto: ANYA // Polina Vinogradova

Hvordan skal man dog vælge imellem alle de gode koncerter, man kan tage til i denne uge? I artiklen her kan du danne dig et overblik, og finde ud af, hvad du bare må og skal høre. 

Tirsdag den 31. oktober

Mura Masa + Support: Goss – Store VEGA 

Bag navnet Mura Masa gemmer sig den unge DJ og producer Alex Crossan, som først som 19-årig fandt interesse for elektronisk musik. Som ung var han mere fokuseret på punk og heavy metal, men det personlige stilskifte har i hvert fald ikke været et dårligt valg for hans karriere, for siden er det gået rigtig, rigtig godt for den unge herrer. Han udgav i 2014 mixtapet Soundtrack to a Death og i 2015 så hans EP Someday Somewhere dagens lys. Desuden har han i år udgivet et selvbetitlet album, som byder på mange fornemme gæsteoptrædener, blandt andre A$AP Rocky, Charlie XCX og Gorillaz’ helt egen Damon Albarne. Hvis du egentlig ikke havde nogen planer i aften, så har du det nu, for Mura Masa spiller nemlig i Store VEGA i København klokken 20.

Der er desuden mere at komme efter i aften i VEGA, for Mura Masa bliver supportet af danske Goss, som vi her på redaktionen hidtil har været rigtig glade for. Den danske, elektronisk fokuserede producer har indtil videre sendt en række velmødte og anmelderroste udspil ud, og har også været med til at producere MØ’s seneste EP-udgivelse. Han rider pt på en ganske succesfuld bølge, særligt efter udgivelsen af EP’en Healthcare i år og en optræden på Store VEGA i selskab med Vera, Vasco og School of X, som vi var ganske godt tilfredse med og blandt andet kvitterede med følgende udtalelse:

“Med to musikere ved sin side (heriblandt en live-trommeslager, som i mine øjne bare altid er en god prioritering) præsenterede Goss sit smørbløde, poppede R’n’B-univers, som Vasco og Vera har været med til at producere. Det virkede som om, Goss lige skulle spille sig varm, men det blev han så også, og det var virkelig fedt. Goss’ vokal var lige så lækker live som på indspilning, han havde en smittende energi, spillede godt sammen med sine band mates og havde en varm og åben approach til publikum.”

Ovenstående er vist et meget godt billede på, hvad du kan forvente dig af aftenens koncerter.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 7

Torsdag den 2. november

ANYA + Support: Moody – Lille VEGA

Danske ANYA gjorde sig første gang bemærket med singlen “Need To Know” i 2015, der ledte til EP-udspillet The Credit samme år. Den bløde popform med de lækre vokalarrangementer og den stærkt soul/R&B-inspirerede vibe er noget af det, der kendetegner ANYA. Efter debut-udspillet for et par år siden er det blevet til en række af populære singler, som alle er med til at fæstne sangerinden som er solidt act på den danske musikscene.
De to seneste singler, “Wasted Love” og “Neverbeen”, byder på lidt mere forvrængede, elektroniske lydbilleder, men stadig i kombinationen med ANYAs særegne vokal. Med disse breder hun sit lydspektrum lidt ud og demonstrerer, at hun helt sikkert har meget at byde på til denne koncert.

Som opvarmning for ANYA kan du møde Moody. Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med hende, kan vi fortælle, at hendes musikalske stil på mange måder minder om ANYAs, selvom hendes beats er lidt mere hårdtslående, og hendes stemme er markant anderledes. Så sent som i sidste uge udgav hun singlen “Taboo”, så man kan roligt sige, at hun er brandvarm og klar til at give den gas på Lille VEGAs scene i København torsdag aften.

Manna Live: Motorique Releasefest + Support: Sharon Stone – Jolene

Torsdag aften kan du fejre udgivelsen af det nyeste singleudspil fra Motorique, når de holder releasefest på Jolene i Kødbyen i København. Nummeret hedder “I Love To Start A War” og er et udtryk for bandets søgen efter den lidt mørkere og mere dystre stil af den genre, de selv kalder for ‘tropikraut’. De har efter udgivelsen af singlen “Surfer” og siden hen hele EP’en Anatomy haft stor succes, og har i år blandt andet spillet på festivaller som Uhørt, Distortion og New Note. Du kan derfor godt forvente, at de er i storform på livescenen.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

Som opvarmning til denne release kan du opleve det danske boyband Sharon Stone, som ifølge deres facebook-side spiller ‘moist ultra-pop’. Bandet, som er opkaldt efter den amerikanske skuespillerinde af samme navn, har indtil videre kun en enkel udgivelse på gaden, hvilket vil sige, at de er spritnye. Og ja, man kan da vidst godt sige, at nummeret “Pretty” byder på en form for fugtig ultrapop, så indtil videre må dette være referencerammen, når man skal ind og se drengene optræde på Jolene før aftenens hovednavn går på scenen.

Lørdag den 4. november

Karl William – Store VEGA

Han behøver måske ikke den store præsentation, for du kender ham nok allerede; Danmarks darling Karl William optræder i Store VEGA på lørdag. Han har smeltet det meste af befolkningens hjerter med sin velproducerede flødepop, sin særegne stemme og sine lyriske færdigheder. Så hvis du har brug for at få løftet humøret og nyde en koncert med god stemning og hjertevarme tunes, så er det her, du bør bruge din lørdag aften. Enhver dårlig dag eller sågar uge kan blive gemt væk til lyden af Karl William. Hans seneste single “Lidt Ad Gangen” er udgivet i juni måned i år, og den kan du passende bruge til at gøre dit humør en smule bedre i dag, og så bare som opvarmning til på lørdag.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

Franske Piger – LOPPEN

Franske Piger er egentlig ikke franske piger, men derimod et band bestående af fem danske drenge. Alle fem bandmedlemmer er fra fyn, og bandet er opstået i kælderen hos Jacob, der i bandet står for keys og synths. Deres stil er fængende og dovne indierock-ballader, og de afslutter deres efterårsturné denne lørdag aften på LOPPEN i København, hvor de bliver ledsaget af PEACH og LISS, som vil stå for de efterfølgende DJ-sets. Så det er altså sidste chance for at opleve dem live i denne omgang.

Fribytterdrømme + Support: Fugleflugten – TRAIN

Fribytterdrømme er en syrerock-gruppe med flair for at skrive dansk, velovervejet lyrik. De har været på turné siden starten af denne måned og rammer TRAIN i Aarhus på lørdag, hvilket er deres næstsidste stop på turen, inden bandet slutter af med en optræden i Store VEGA i næste uge. I april måned i år udgav de albummet Superego, skrevet og produceret i samarbejde med Suspekt-drengene. Vi kvitterede med en fem-stjernet anmeldelse, og skrev blandt andet sådan her om de seks drenge fra Svendborg:

“Fribytterdrømme sætter et højt niveau, og man mærker tydeligt, at de har lagt nerve og sjæl i hvert eneste nummer. Alle sangene er gennemført, og skaber tilsammen et smukt og personligt lydunivers.”

På TRAIN bliver Svendborg-drengene supportet af Fugleflugten, endnu en darling her hos Bands of Tomorrow. De er lige nu aktuelle med deres EP-udgivelse Bølgevækker, som udkom for under to uger siden, og som også modtog en flot anmeldelse fra os:

“Det københavnske band, Fugleflugten, åbner igen op for deres uendelige og forunderlige univers med deres anden EP, Bølgevækker. En EP der med drømmende guitartoner omkring originale tekster sender bølger gennem den danske musikscene.”

Du kan læse hele anmeldelsen her, få en forsmag på deres musik herunder, og så bare glæde dig til på lørdag.