Foto: KOPS // Jonas Fogh

Selvom Northside er slut, så går vi en masse fede koncerter i møde i løbet af uge 24. Vi har samlet ugens must sees, så du nemt kan holde overblik.

Onsdag den 14. juni

SAIDA + KOPS – Pumpehusets Byhave, Kbh

På onsdag åbner Byhaven dørene til to koncerter med to radiohittende popkunstnere. SAIDA debuterede i 2016 med singlen “Ingenting”, og udgav senere på året sin debut-EP, Sommerregn. Hendes musik er melankolsk, 80’er inspireret synth-pop med dansksprogede kærlighedstekster. KOPS kom på alles læber, da han tidligere på året udgav sin første og eneste single, “Takes 1 2 Know 1”, som er en vaskeægte moderne popbasker. Den blot 19-årige Oskar Kops Kronback, som står bag, er en charmerende karakter, hvilket blev bevist til et brag af en koncert på et fyldt Radar til SPOT Festival 2017. Der gratis adgang, food trucks, øl og det bliver garanteret en fest.

Lyden af Musik fra Unge Mennesker med Håb for Fremtiden: MUSIK + – Krudttønden, Kbh

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

MUSIK+ er projekbaseret undervisningsforløb på Akademiet, som fokuserer på tekst-/komposition-/produktionsopgaver, med forskellige metoder og indgangsvinkler til at skrive, komponere og producere musik og ord. De unge håbefulde sangskrivere som i år deltager, optræder i løbet af tre dage i tre hold på Krudttønden med sange skrevet med inspiration og hjælp fra nogle af landets dygtigste sangskrivere, blandt andet Marie Fisker, Henrik Balling, Mads Mouritz Gjellerod, Kristoffer Munck Mortensen og Tobias Trier. Det bliver tre smukke aftener, hvor du kan opleve nogle af fremtidens håbefulde talenter. De spiller både onsdag, torsdag og fredag kl. 20.30.


Torsdag den 15. juni

Whitney + support: Slowes – Voxhall, Aarhus

Det amerikanske indiepopband Whitney gæster denne uge Voxhall i Aarhus. Deres musik kombinerer både det moderne og det klassiske fra indiegenren, og der er også elementer fra alt som folk og country at spotte i deres musik. Siden de blev skabt tilbage i 2015 har de fået enorm succes, og med debutalbummet “Light Upon The Lake” fra 2016 slog Whitney for alvor sit navn fast på den internationale musikscene. Med sig som support har de den danske duo Slowes.

Læs også  Rap-talentet Jack Prince ude med den stjernegode debutsingle "Realest"

Manna Live: Modest – Jolene Bar, Kødbyen Kbh

Modest er et band fra Aarhus’ DYI-rockscene, og de brød igennem tilbage i 2015. Bandet fandt hinanden igennem en fælles passion for rockgenren, og har siden udforsket alle genrens forskellige dele. Med to koncerter på den populære, aarhusianske musikbranchefestival SPOT Festival er Modest ved at slå deres navn fast på den danske musikscene. Denne aften i Kødbyen præsenteres de af Manna Live. Senere på aftenen kommer den canadiske vinyl-entusiast La Casa Tropical også forbi og spiller det bedste fra samlingen i ægte kødbyen-hipster-stil!

Fredag den 16. juni

Ofelia Live: Masasolo – Ofelias Plads, Kbh

Ofelia Live er en række gratis koncerter med nogle af morgendagens stjerner, der foregår fredage kl. 17 på Ofelia plads. På fredag er det blevet den fremadstormende Masasolos tur til at give den gas.  Sidste år delte han sin debutsingle, “She Really Thought She Loved Me”, og udgav senere debut-EP’en Breakup. Masasolo fortsætter i 2017 med at udgive drømmende singler og senest har han udgivet singlen “Idaho” og den tilhørende b-side “And to Know This”. På Ofelias Plads på fredag skinner solen forhåbentligt imens Masasolo spiller i Københavns smukkeste koncertomgivelser.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

 

Lørdag den 17. juni

Idyllic Entertainment + Naima + Emil Degner – RUST, Kbh

Pladeselskabet og musikkollektivet Idyllic Ent rykker igen ind på Rust og præsenterer et line-up af spændende navne fra den danske hiphop undergrund. De cirka ni kunstnere blander dansk og engelsksproget rap i et mix af elektronisk r’n’b, soul og hiphop, der med produktioner fra Elias Segujja og Yuwanit har bragt en ny lyd til den danske hiphop-scene. På mikrofonen finder du rapperne Silhouette, Mellow og Gavin, hvor sidstnævnte netop har udgivet sin debutsingle, “Aone”, som du med garanti kan høre, når Idyllic indtager RUST.