Foto: Rainbrother // Jesper Helbo

Der er en masse fede koncerter at finde rundt om i landet i denne uge, og vi har samlet vores anbefalinger, så du nemt kan planlægge ugens musikalske oplevelser. Listen byder blandt andet på en koncert med The Kills og Husky Loops, en showcase-koncert med konservatoriestuderende og selvfølgelig Bands of Tomorrows bud på to uimodståelige bands: KVADRAT og Rainbrother, som torsdag kommer med musikalske guldkorn i Pumpehusets Byhave.

Onsdag den 7. juni

 

 

Mirja Koppel + Ida Red + Takykardia, Ideal Bar, København

På onsdag inviterer Det Rytmiske Musikkonservatorium og VEGA til tre spændende 1. års kandidatkoncerter på Ideal Bar – helt gratis! De tre musikalske projekter, som du denne aften kan opleve, er Mirja Klippel, Ida Red og Takykardia. Mirja Klippel er en finsk singer/songwriter, som synger om skove, søer og dyr. Den københavnske kvindekvartet Ida Red kombinerer ubpeat og indieelementer med drømmende synthesizers og catchy melodier. Takykardia bryder med genrerkonventioner i deres groovy og trippede univers, og trækker tråde til jazz/r’n’b-kunstnere som Hiatus Kaiyote og Solange, og mere triphoppede navne som Portishead og det tidlige Blue Foundation.

 

Torsdag den 8. juni

Bands of Tomorrows Uimodståelige: Rainbrother + KVADRAT, Pumpehusets Byhave, København

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

Igen i år vil Bands of Tomorrow fordelt på fire aftener henover sommeren præsentere otte spændende navne fra den danske upcoming scene. Koncerterne vil brede sig over en lang række af genrer, alt fra hiphop til singer-songwriter. På torsdag afholder vi årets første uimodståelige koncert, hvor det er de to københavnske bands KVADRAT og Rainbrother, som leverer musikken. KVADRAT med Tobias Kropp i front, er netop aktuelle med deres selvbetitlede debut-EP, som blandt andet indeholder singlen “Pieces of Hope”. Bandet blander Kropps hæse baryton-vokal med en stram og tilbagelænet rytmesektion, der får modspil af storladne stryger- og blæserarrangementer. Rainbrother er stilsikre i deres udtryk og finder inspiration hos kunstnere som Neil Young, Tom Waits og The Doors. Kvintetten er aktuel med debutalbummet Tales From the Drought, der blev udgivet i februar i år og forener intime rejsefortællinger med skæv, elektrisk rock. Der vil til Byhavens sommerkoncerter være mulighed for selv at medbringe mad til fællesgrillen, og af og til vil der også komme besøg af lokale food trucks. Herudover er årets barsortiment udvidet med både kaffe, maté maté, rosé, specialøl og sjusser med økosaft. Ganske uimodståeligt, ik?

Fredag den 9. juni

Ofelia live: Lowly + AyOwA, Ofelia Plads, København

Læs også  VIDEOPREMIERE: Børnetegningerne bliver levende på Got No Filters nye single

Ofelia Live er en række gratis koncerter, der foregår fredage kl. 17 på Ofelia plads i København. Her kan man nyde solen (forhåbentligt) og få sig en fredagsøl, til livemusik af morgendagens stjerner. På fredag kan du opleve hele to koncerter, når den danske fremadstormende moderne kvintet Lowly og det debuterende, energiske band AyOwA (Hannah Schneider, Nicolai Kornerup og Anders Meinhardt) øser ud af deres musik. Lowly skaber drømmende, sensuel og betagende moderne pop, imens AyOwA er støvede modularsynths og gamle båndmaskiner med dansksproget vokal på toppen.

The Kills + support: Husky Loops, VEGA, København

Du kan opleve The Kills i Store Vega fredag aften, hvor de stærkt vender tilbage efter en aflyst koncert sidste august.
Rockbandet, som består af de to indierockere Alison Mosshart og Jamie Hince, har hele fem album i bagagen, hvoraf det seneste, Ash & Ice, netop er udkommet i fredags. Det Londonbaserede, tre-mand-høje band Husky Loops vil opvarme – de spiller mørk punk-/rockmusik med skarpe klæbrige guitarriffs og grunge-inspireret vokal.

Guldimund + Kitsch & Camp, Pumpehusets Byhave, København

Fredag aften åbner Pumpehusets Byhave endnu en gang op for publikum, når de dansksprogede kunstnere Guldimund og Kitsch & Camp giver koncert på den udendørs scene. Guldimunds koncert på dette års SPOT Festival var blandt vores højdepunkter, og Anne Lærke Rasmussen skrev blandt andet: “Lyrikken var i top, arrangementerne gennemarbejde og interessante, og Asger Nordtorp Pedersens performance var imponerende. Han var tydeligt scenevant, og performede med en fantastisk energi, men samtidig ro og tilstedeværelse, hvor der var tid til at kigge sit publikum i øjnene.”  Kitsch og Camp har rødder i Thy og bor nu i københavns Nordvest. Deres danske tekster kredser om desperation, længsel og det, vi går rundt og tror på i 2017.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

Lørdag den 10. juni

DoktorDoktor Releasefest + support: Trubadur og Fischer, Musik Loppen, Christiania

Lørdag aften fejrer det danske hiphopgruppe DoktorDoktor udgivelsen af deres nye album, Retur. Det er håndspillet hiphop med soulede vibes fra et syvmandsorkester! På aftenen vil de spille hele den nye plade i sin fulde længde, hvilken man desuden vil kunne købe på vinyl til halv pris. Retur er en rejseplade. Så tag solhatten på og med DoktorDoktor sydpå, ud, ind og med tilbage i tid. Både hiphop-navnet Trubadur og sangskriveren Fischer, der begge er EP-aktuelle, vil levere support på aftenen.