Koncertanbefalinger // Uge 20

Koncertanbefalinger // Uge 20

Foto: Milky Chance // Jeff Hahn

Igen i denne uge kan du opleve et hav af fede koncerter, og derfor får du her en frisk portion anbefalinger til, hvad du skal forkæle dine ører med på livefronten de næste dage. Eksempelvis kan du på Pumpehuset opleve højaktuel hiphop med britiske Little Simz, dragende alt-pop med Milky Chance på Store VEGA og lækker, soulet R&B med OSHUN på Ideal Bar.

Onsdag den 16. maj

Ólöf Arnalds & Skúli Sverrisson – Hotel Cecil

Denne aften byder på fine musikalske neofolk-perler fra de to islandske musikere, Ólöf Arnalds og Skúli Sverrisson, akkompagneret af guitarist Gustaf Ljunggreen. Ólöf Arnalds er oprindeligt uddannet violinist, men det er i særdeleshed hendes smukke, krystalklare vokal, der får lov at skinne igennem i hendes værker. Igennem sin karriere har hun udgivet forskellige albums via pladeselskabet One Little Indian Records, der også har udgivet for kunstnere som Björk og Cody Chesnutt. Ét af disse er 2013-albummet Sudden Elevation, produceret af komponisten Skúli Sverrison, som ved koncerten vil stå side om side med sangerinden.

Little Simz+ support: VanJess – Pumpehuset

Onsdag lægger en af de allermest højaktuelle kvindelige rappere vejen forbi Pumpehuset. Der er selvfølgelig tale om den 23-årige brite, Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo, med det musikalske alias, Little Simz. Som blot 16-årig udgav hun sit første mixtape, STRATOSPEHERE, og herpå fulgte hele otte mixtapes, hvorefter debutalbummet A Curious Tale of Trials + Persons endelig så dagens lys i 2015 – som ovenikøbet blev udgivet på hendes eget pladeselskab, Age: 101 Music. Sidenhen har hun turneret med selveste Gorillaz, og så er rap-guruen Kendrick Lamar desuden udtalt fan. Det kører altså umiddelbart ret godt for Little Simz, så der er garanteret lagt op til en uforglemmelig og festlig aften i hiphoppens tegn, når hun indtager scenen denne aften.

Læs også  Det bedste vi så på Haven Festival 2018

Ravi Kumar + DoktorDoktor – Byhaven/Pumpehuset

Onsdag gæster den hårdtslående elektroniske hiphopduo Ravi Kumar og den dansksprogede hiphopjazz-septet DoktorDoktor Pumpehusets hyggelige Byhave.
Ravi Kumar er netop vendt hjem fra SPOT Festival og blev i går sendt videre i talentforløbet KarriereKanonen, hvor de nu kan se frem til at spille på Smukfest den 7. august. Men onsdag spiller de Byhaven op med deres unikke og attitudefulde tracks, der bærer provokerende titler som “Staring at My Dick” og “I Only Make Out With Myself”. Duoen er et unikt akt på den danske hiphop-scene, der den seneste tid har vundet hjerterne på utallige fans med deres energifyldte og karismatiske univers.

DoktorDoktor udgør som nævnt også en del af programmet i Byhavens hyggelige omgivelser, hvor det syv mands store orkester fra København er klar til at indtage scenen med deres imponerende hiphop-lyd, der blander hurtige rytmer og intelligente tekster med pompøse jazz- og soul-elementer. Gruppen har to albumudgivelser på bagen, henholdsvis NytLåntGammeltBlå fra 2014 og senest Retur fra 2017, der begge blev roste af anmeldere.

Torsdag den 17. maj

Milky Chance + support: EIRENE – Store VEGA

Du kender nok bedst tyske Milky Chance for radiohittet “Stolen Dance” fra 2013, singleforløberen til debutalbummet Sadnecessary, som udkom året efter. Men i 2017 udgav duoen en opfølger i form af Blossom, som byder på masser af solbeskinnet indiepop/-rock kombineret med forsangerens lidt hæse vokal. Det resulterer i et meget velkendt og særegent udtryk. Allerede ved første lyt genkender man lynhurtigt den helt særlige lyd ved Milky Chance.
På torsdag kan du få masser af gode vibes ved at opleve bandet, når de med deres fire mand stærke live-band gæster Store VEGA.

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018

Her vil de blive supportet af den aarhusianske trio EIRENE, som for nyligt har smidt deres andet single-udspil “Deroute” (læs mere her). Deres musik byder på en kombination af det dystre og det optimistiske – udtrykt igennem elektroniske, trap-inspirerede beats. Drengene her kan uden tvivl få graderne til at stige i VEGA, så der er nok at komme efter denne torsdag.

Fredag den 18. maj

OSHUN + support: Astrid Engberg & Malika Mahmoud (MMH Radio) – Ideal Bar

I April udsendte den sprudlende soul-duo OSHUN debutalbummet bittersweet vol. 1, der er fyldt til randen af hårdtslående rytmer og karismatiske sangtekster. Bag kunsternavnet OSHUN står Thandiwe og Niambi Sala, der kombinerer tunge trommelyde med forførende hooks i en perfekt sammensmeltning imellem hårdtslående hip hop og dragende neo-soul. Duoen er kendt for at ytre sine ærlige holdninger igennem musikken, og det er i særdeleshed politik, der udgør rammen om mange af OSHUNs sangtekster. På fredag kan den fremadstormende gruppe opleves på Ideal Bar, hvor de denne aften giver koncert. Denne aften får OSHUN desuden selvskab af Astrid Engberg & Malika Mahmoud fra internetradiostationen MMH Radio.

Palace Winter – Pumpehuset

Den 4. maj udsendte Palace Winter albummet Nowadays, hvorpå den dansk-australske duo eksperimenterer med legesyge synthsezisere og mørklagt lyrik. Bag Palace Winter finder vi Carl Coleman og Caspar Hesselager, der sammen har formået at kreere et unikt og genkendeligt lydbillede af allerhøjeste kvalitet. På fredag kan fans af den fremadstormende duo glæde sig til et brag af en koncert, når Palace Winter lægger et visit forbi Pumpehuset på fredag. Til efteråret drager gruppen på UK-tour, men inden da kan du, udover fredagens koncert på Pumpehuset, også opleve de to talentfulde herrer under dette års Midsommer Festival, der løber af stablen i dagene 15.-17. juni.

Læs også  Unknown Mortal Orchestra vender tilbage med efterårskoncert i København

Black Light White Light + Catch the Breeze – Byhaven/Pumpehuset

Det dansk-svenske band Black Light White Light og de danske Catch the Breeze spiller fredag i Pumpehusets Byhave. Black Light White Light har den seneste tid oplevet meget medvind, og gruppen udgav for få måneder siden albummet Horizons, som de modtog et hav af rosende ord for. Gruppens musikalske univers udgøres primært af en lækker psykedelisk, indierock-lyd, som det er svært at sige noget negativt om.

Catch the Breeze har, ligesom Black Light White Light, udsendt et velproduceret album. Pladen Glow er Catch the Breeze’s længeventede debutalbum, der emmer af musikalsk genialitet og intelligente lyriske vinkeler. Bandet formår på overbevisende maner at kreere vellydende rockmusik med selvsikre guitarakkorder og et veludført samspil mellem bas og trommer.

Der er i hvert fald masser at glæde sig til, når Black Light White Light og Catch the Breeze fyrer op for den gode stemning Pumpehusets Byhave nu på fredag.

Sotomayor + Mantra Soundsystem – Radar

På fredag gæstes Radar af de talentfulde Sotomayor, der inviterer til en spansksproget fest. Bag kunsternavnet Sotomayor finder vi de to meksikanske søskende Raul og Paulina, der sammen danner rammen om det musikalske projekt. Duoen slap deres første single “Cielo” tilbage i 2015, og i 2017 udsendte de debutalbummet Conquistador. Sotomayor har den seneste tid oplevet enorm succes i hjemlandet, og nu er det store udland også ved at få øjnene op for den fremadstormende gruppe. Sotomayors univers består hovedsageligt af velproducerede beats og alt det bedste fra den elektroniske verden, og samtidig er den latinamerikanske musiktradition meget tydelig i Sotomayors lydbillede. Til koncerten på Radar spiller Mantra Soundsystem som support.