Koncertanbefalinger // Uge 19

Koncertanbefalinger // Uge 19

Foto: Bleach Blondes // PR

Vi har samlet hele 11 koncertanbefalinger til de kommende dage, så du ikke kommer til at kede dig. Dyk ned i alle de fede tilbud her. 

Onsdag den 11. maj

NAYAH + support: Osix – Ideal Bar
Danske NAYAH lagde stærkt ud med gennembrudssinglen “Bad Bitches” sidste år og har senest udgivet singlen “Slet Ingenting”, som også indtog en plads på Ugens Boblere. R’n’B/pop-sangerinden har blandt andet spillet support for Stine Bramsen, men er nu klar til at give sit eget headliner show. Med sig har hun sit helt eget band og har udtalt, at man udover singlerne “Bad Bitches” og “Hvis Nu” kan forvente sig materiale fra debut-EP’en, der netop har ramt gaderne. Med sig som support har hun R’n’B-actet Osix, der blandt andet spillede på dette års SPOT festival og desuden var en af de 12 deltagere i årets KarriereKanonen.
Psst… befinder du dig nær Aarhus den 12. maj, kan du ligeledes opleve NAYAH, når hun gæster Headquarters.

Red Lama (releasekoncert) – LAU – Bande De Los Apaches  – Loppen
Det syvmand store band Red Lama udgjorde tilbage i februar én af vores i alt fem psykedeliske rockbands i medvind, og nu har de endelig udgivet debutalbummet Dreams are Free. Det er i den sammenhæng, at du onsdag aften kan opleve det erfarne live-band på Loppen i selskab med LAU fra det frembrusende psych-band Fribytterdrømme og surf-rockerne i Bande De Los Apaches, hvis første EP udkommer til sommer. Hvilken fest!

Torsdag den 12. maj

Universitetsradioen præsenterer… Masasolo, Eli, Motorique – Musiccaféen, Huset-KBH
Univeristetsradioen har efterhånden præsenteret nogle solide line-up til deres koncerter på Musikcaféen, og torsdagens program er absolut ingen undtagelse. Tidligere Ugens Upcoming Masasolo har modtaget en enorm hype både herhjemme og især internationalt efter udgivelsen af singlen “Really Thought She Loved Me”, der nu har ledt psych/kraut/indierock-navnet til en booking på Roskilde Festival. Aalborgensiske Eli har vi også tidligere haft fat i som Ugens Upcoming, og ligesom Msasolo, oplevede gruppen, med Halte Ross i spidsen, en enorm opmærksomhed med den drømmende psych-single “Okay”. Gruppen er nu en del af det efterhånden succesfulde musikkollektiv LYDTAET. Sidste act er københavnske Motorique, der i 2015 debuterede med singlen “Surfer”, der røg ind på Ugens Boblere. Gruppen er lyden af sommer og forbindes med en blanding af junglevibes, drømmende klagflader og synth. Motorique spillede tilbage i februar sin debutkoncert på Jazzhouse som opvarmning for amerikanske Ezra Furman.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Ebbot Lundberg & The Indigo Children (SE) – Loppen
Svenske Ebbot Lundberg debuterede i sidste måned som soloartist med albumet For The Ages To Come efter at have udgivet et instrumental-album og et par EP’er foruden at have spillet mange år med grupperne Union Carbide Productions og The Soundtrack of Our Lives. Det 12 numre lange album følger syrestilen fra Soundtrack of Our Lives og viser Lundbergs vokale og melodiske kunnen fra en stærk side. Den svenske musiker arbejder desuden på projektet Five Billions in Diamonds sammen med medlemmer fra Spiritualized, Portishead og Ocean Blue.

Fredag den 13. maj

Offspring Festival – Tivoli
Fredag præsenterer Tivoli og Offspring Festival for femte gang en lang række artister, som de spår en funklende fremtid. Tidligere har blandt andre The Minds of 99, Julias Moon, Kill J, Låpsley og Patrick Dorgan gået på scenen, og i år kan du opleve følgende artister: John Alcabean, CHINAH, Asger Techau, Soleima, Lowrider Betty, Blaue Blume, Capital of Nowhere, Wstrn, Kwabs, The Oceans, Phlake og Ukendt Kunstner.

Kevin Morby (US) + support: Health&Beauty – Radar
Vi har af flere omgange skrevet om amerikanske Kevin Morby, der i aften spiller for et udsolgt Jazzhouse, men heldigvis også gæster Aarhus fredag. Indie/folk-kunstneren har netop signet med Dead Oceans og udgav i sidste måned sit, allerede, anmelderroste tredje album Singing Saw. Sangeren og sangskriveren startede sin karriere som bassist og guitarrist i grupperne Woods og The Babies, men de nu tre soloudgivelser har bevist, at Morby i allerhøjeste grad også fungerer på egne fortællende ben. Tjek for eksempel nummeret “I Have Been To The Mountain” ud, og du vil forstå hypen!

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Mund de Carlo – Pumpehuset
Vi har netop skrevet om udgivelsen af musikvideoen “Nej” fra den kommende EP-udgivelse Ja nej måske fra den teknisk og sprogligt stærke rapper Mund de Carlo fra Nørrebro. Han har siden 2014 udgivet de to albums Frit Fald og Ordene Først, der begge modtog store roser. Når rapperen på fredag går på scenen, bliver det med Lee Tomas på trommer, Annelise på backupvokal og Genius på MPC og liveproduktion. Og så kan du desuden se frem til gæsteoptrædener fra venner og features til dette, forhåbenligt, brag af en hiphop-fest. Læs meget mere om Mund de Carlo her.

Loco 15 år: Bisse, Dane TS Hawk & The Birthday Band, Selvhenter – Loppen
Det er nu 15 år siden, at Jazz Club Loco blev grundlagt som et sted for den eksperimenterende og festlige del af Københavns musikscene. Loco har siden da arrangeret koncerter og events på en række af byens forskellige venues, og det skal fejres denne fredag på Loppen med optrædener fra blandt andre Blodtrilogi-aktuelle Bisse og eksperimenterende Selvhenter.

Lørdag den 14. maj

Bleach Blondes + Nothing Much + Eerie Glue – Kulturhuset på Islands Brygge
Bleach Blondes er rå garagerock med fængslende rytmer, autentisk nerve og karakterfulde riffs. De har haft spilletid både herhjemme, i Tyskland, England og Grækenland og har allerede spillet til både Aarhus- og Copenhagen Psych Fest. I februar udgav de debutalbummet You Could Take The Whole World To Bed With You, som vi kvitterede med hele 4,5 ud af 5 stjerener. Denne aften er de i selskab med et andet garagerockband, Nothing Much, der med en aggressiv vokal og fængende melodier referer til 80’ernes og 90’ernes amerikanske punkrock- og DIY-scene. Musikken fortæller om en længsel efter skibsvrag og brændende byer, og inspirationskilderne tæller blandt andet Mudhoney, Pixies og Bikini Kill. Sidst men ikke mindst kommer københavnske Eerie Glue, der trækker tråde til 50’ernes beatbølge og 80’ernes shoegaze. Selv betegner de musikken som Horror Fuzz/Love Pop, og sidste år blev de bemærket ved deres US-udgivelse hos Plastic Response Records og Danger Collective Records. Kvartetten er efterhånden et erfarent liveband og er snart klar til at udgive deres debutalbum Out Of The Blue.

Max Jury (US) + support: Rasmus Brix – Ideal Bar
VEGA beskriver selv amerikanske Max Jury som en “singer/songwriter med sørgmodige sange og inderlig vokal“, og musikeren har en stor kærlighed for sangskrivere som Bob Dylan, Paul Simon og Gram Parsons. Da han sidst gæstede Ideal Bar i 2014, var det med debut-EP’en Something in the Air i bagagen, som blandt andet inkluderede det fantastiske nummer “Christian Eyes” og gav ham stor international bevågenhed. Mon ikke vi denne aften også vil høre nyt fra det kommende selvbetitlede debutalbum, der kommer på gaden den 3. juni. Med som support har han singer/songwriteren Rasmus Brix fra København.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Akua Naru (US) – Musikcaféen
Amerikanske Akua Naru spiller jazz-inspireret boom bap hiphop med socialt bevidste rim. Det er med udsolgte shows i blandt andet London, Berlin, Paris, Sao Paulo og Hamborg, at musikeren og hendes fem mand store orkester gæster Danmark. Live bliver musikken sammenlignet med 90’ernes Lauryn Hill og The Roots og hendes 2015-udgivelse The Miner’s Canary høstede enormt stor ros.