Foto: Paper Tigers // Andreas Houmann

En stor del af den danske musikbranchen rykker i denne uge til Aarhus i anledning af SPOT Festival, men det betyder ikke, at der ikke er masser af spændende koncerter at tage til i resten af landet. Vi har samlet vores bud på nogle af ugens fedeste koncerter lige her. 

Onsdag den 3. maj

Nyt Blod #2, Posten – Odense 

Nyt Blod er Postens præsentation af spændende upcoming bands. Hvis du kan lide at have fingeren på pulsen med hvad der rører sig i vækstlaget på den danske musikscene, så smut forbi Nyt Blod #2 på onsdag, hvor Posten præsenterer Lolou, Adama, Keine Fear For Flanger og Halasan Bazar. I løbet af aftenen kan du opleve alt fra psychrock til pop, og hvem ved – måske står du og ser på “the next big thing” før alle andre? Tjek Nyt Blod ud med det samme!

Torsdag den 4. maj

Rovdrift EP-release – Musikcaféen, Huset Kbh

På fredag udgiver det danske spillemandspunk-folk-rock-band-med-et-strejf-af-balkan, Rovdrift, EP’en Troløs, og på torsdag kan du være med til at fejre udgivelsen i Huset i Magstræde. Musikken er kompromisløs og ærlig, og tragedie, kærlighed og død er noget af det, der indhylles i mørket og på sin vis kunne EP’ens i alt seks sange godt have været soundtracket til Edvard Munchs malerier. Det rygtes, at især forsanger Carsten Bjørnlund på scenen er dæmonisk, dramatisk og karismatisk i sin dragende måde både at fortælle og være historierne og personerne i Rovdrifts mange gange tæt på kulsorte sange.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

 

Fredag den 5. maj

Gents, Pumpehuset – København

På fredag indtager den københavnske duo Gents scenen på Pumpehuset, for at spille op til en synthpop-fest! Med sig har de tyske Better Person og danske Slowes til at sætte gang i publikum. Det er de sidste par år gået stærkt for den danske duo, der sidste sommer åbnede Countdownscenen på Roskilde Festival, og spillede roste koncerter på både SPOT Festival og på By:Larm i Olso. I starten af april udgav duoen pladen About Time, hvor de viser deres legesyge og detaljerige popunivers frem. Der er dømt stilsikker popfest på Pumpehuset, når Gents kommer forbi!

 

Sonja Hald, Harders – Svendborg 

Fredag aften kan fynboerne, eller rejseglade rockelskere, opleve det danske fremadstormende band Sonja Hald. Tidligere på året udgav de deres andet album, det dansksprogede Klæk!, som vores anmelder kvitterede med fire ud af fem stjerner og gav følgende ord med på vejen: “Pladen er gennemarbejdet, både kompositorisk og arrangementsmæssigt, og der er fokus på sangbare melodier, vokal, tekst og små instrumentale melodilinjer i akkompagnementet, som krydrer de 12 guitar-baserede numre, så det netop ikke bliver en ensformig rocksmøre, hørt tusind gange før.”

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

 

Jeppe Kjellberg releasefest, 15. H Kødbyen – København

WhoMadeWho-guitaristen Jeppe Kjellberg har den sidste tid udgivet et par singler i eget navn med hans soloprojekt, og nu er han klar til at holde releasefest i anledningen af debutalbummet Circles. Til releasefesten i Kødbyen vil Kjellberg fremføre sange fra albummet, og der bliver budt op til fest, når albummets co-producere Tomas Barfod og Sekuoia også er på programmet. Ikke nok med det, så lokker Kjellberg også med fri entré og gratis bobler, så det burde helt sikkert være i kalenderen fredag aften!

Lørdag den 6. maj

Paper Tigers, Ishøj Kultur Café 

Danske Paper Tigers har gennem de sidste par år vist stort format inden for britpop-lyden. I 2014 udgav de deres debutalbum, Head over Heals, og nu er de aktuelle med singlen “On And On”, hvor rockbandet dyrker en mørk, distorted lyd. Singlen er blevet fulgt op af en lige så mørk og mystisk musikvideo, der udspiller sig i nattens mulm og mærke, kun afbrudt af små smagsprøver på, hvordan bandet fungerer live, i form klip fra koncerter. Koncerten på Ishøj Kulturcafe bliver den første ud af fire forårskoncerter, bandet annoncerede i samme omgang som udgivelsen af deres seneste single.

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

Søndag den 7. maj

Asgeír, Store Vega – København 

På søndag får det københavnske spillested Vega fint besøg af et islandsk stjerne, nemlig sangskriveren og multiinstrumentalisten Àsgeir. Debutalbummet, In the Silence, fra 2014 satte ham på verdenskortet med blandt andet storhittet “King and Cross”, der har over 22 millioner afspilninger på Spotify. På fredag udgiver han sit andet internationale album, Afterglow, hvorfra han allerede har udgivet tre smukke singler, der har gjort det klart, hvorfor Ásgeir er værd at holde øje med. “Unbound” og “Stardust” er blevet skamspillet i de danske radioer, og også de akustiske versioner af samme numre, viser at Ásgeir altså kan et eller andet, der er ret interessant… Han spiller desuden på Train i Aarhus dagen inden, så også jyderne kan få fornøjelsen af at opleve ham i levende live.