Foto: Soleima // PR

Vi håber, at I har haft en skøn påskeferie og endnu ikke har ladet jer opsluge af hverdagens kedelige rutiner. Lige meget hvad, så er der i hvert fald en masse fede koncerter i vente, som kan få denne uge til at føles lidt mere som en påskeferie på ny. Denne uges koncertanbefalinger byder blandt andet på rock, psychpop og rap med tunge emner i fokus.

Onsdag den 19. april

The Lucid Dream (UK) + support: Turquoise Sun – Loppen, Christiania

Onsdag aften skinner den psykedeliske sol atter ned over spillestedet Loppen, når det britiske psychband The Lucid Dream gæster Christiania. Deres debutalbum Songs Of Lies and Deceit fra 2013 modtog enorm ros og blev udsolgt på blot to dage. Det gik endnu bedre for det selvbetitlede andet album udkom i 2015, som blev udsolgt, ja – dobbelt så hurtigt! Nu er de aktuelle med albummet, Compulsion Songs, der demonstrerer bandets brede lydpalette – krautrock møder garage, rockabilly, space, dub og Beastie Boys. Den aarhusianske sekstet Turquiose Sun vil sørge for, at der bliver godt og grundigt opvarmet, inden englænderne går på. Lige nu er de aktuelle med psychpop-singlen Sleeping, som vi i forrige uge kunne premiere. Se den retro musikvideo til nummeret her.

 

Torsdag den 20. april

Sonja Hald – Gimle, Roskilde

I februar udgav de tidligere vindere af DR’s Karrierekanonen, Sonja Hald, deres andet album, Klæk!, som endnu engang gjorde det klart, at den dansksprogede rockkvintet er kommet for at blive. Sonja Halds musik er energisk og catchy og teksterne ærlige og finurlige. Vores anmelder belønnede Sonja Hald og Klæk! med fire ud af fem stjerner og skrev blandt andet: “Du skal lytte til Klæk!, fordi det er et solidt dansk rockalbum, med gode melodier og gennemarbejdede, interessante og sigende tekster”.  Torsdag aften kan du opleve den interessante gruppe på Gimle i Roskilde.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

 

Fredag den 21. april

Tredje Rutine: Musik til mor / Milowitch / Hong Kong / Jacob Skyggebjerg – Huset, København

Pladeselskabet Aftenrutine har i løbet af det tidlige forår præsenteret en serie af spændende kulturelle arrangementer, de kalder ‘rutiner’. Nu er vi så småt nået til tredje rutine, som altså afholdes på fredag i Huset Kbh. Her kan du opleve det fremadstormende, alternative popband Hong Kong fra kollektivet Vellness Plader eller oplæsning af forfatter Jakob Skyggebjerg, hvis nye roman, Jalousi, netop er udkommet og har høstet flotte anmeldelser. Fra Aftenrutines egne rækker kan man opleve det minimalistiske guitarbaserede popband Musik Til Mor, som denne aften udelukkende vil præsentere nyt materiale, samt en duo perfomance med Milowitch.

Upcoming Aarhus LIVE! vol. 3 – Radar, Aarhus

På fredag sætter folkene bag radioprogrammet Upcoming Aarhus på Aarhus Studenterradio, i samarbejde med Radar, fokus på nye musiktalenter, når trejde volume af koncertkonceptet ‘Upcoming Aarhus LIVE!’, løber af stablen på Radar. Her kan du opleve seks sprøde bands og solister, som du skal holde øje med i fremtiden. De seks annoncerede navne til tredje volume er: Ane Monsrud, Pelican Beach, Abekejser, Sonic Exile, Eye Win Hoe og Facaden.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Soleima releasekoncert – Natbar, København

Soleima har bevist sit værd på den danske popscene med blandt andet den storhittende popbasker, “Cracks”, der også fik opmærksomhed i udlandet. Nu er hun aktuel med radiohittet “Breathe” og på fredag afholder den danske popsangerinde altså en gratis releasekoncert, hvor hun fejrer udgivelsen af mini-albummet No. 14, der udkommer på vinyl og digitalt samme dag. Udover en koncert med Soleima, vil der desuden være gratis øl til de første og DJ’ing af vennerne fra School of X, Vasco og Liss.

Electric Elephants – Kansas City, Odense

Hvis du befinder dig tættere på Odense end København, så kan du tage ud og se det fremadstormende rockband Electric Elephants i stedet for. Trioen spiller klassisk rock – uforfalsket, råt, tunge grooves, fængende melodier og rå guitarriffs, godt hjulpet på vej af tunge basfrekvenser. Gruppen er inspireret af 70’ernes hardrock og de alternative bands, der prægede billedet i 90’erne, og udgav debut-EP’en, Thank You Brother Star, i 2015. Nu er de aktuelle med albummet, In The Great Dark Between the Stars, som udkom sidste år. Electric Elephants spiller desuden dagen efter i Huset Kbh.

 

Lørdag den 22. april

Tavse Poet EP-releaskoncert – Østre Gasværk Teater, København

Lørdag aften kan du komme til releasekoncert med det dansksprogede poetiske popband Tavse Poet, i Østre Gasværks smukke rammer. Bandet, ledet af forsanger og sangskriver Jacob Svensmark, albumdebuterer denne aften og har indtil videre givet små teasere i form af udgivelser på Youtube, blandt andet de stemningsfulde, teatralske numre “Måske” og “Digteren”. Udover musik fra Tavse Poet, vil du kunne opleve duoen Me and Maria, som spiller folk velkommen indenfor. Sidste års sølvvinder ved DM i poetry slam, Katrine Volsing, vil inden koncerten optræde med sine ekvilibristiske sprogkunskaber, og vil desuden guide publikum igennem aftenen som aftenens vært. Der vil både være blæsere og korkvinder, og så lover bandet musik, drinks, poesi og fest i skønne rammer.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP


Søndag den 23. april

Balthasar release – Brorsons Kirke, Nørrebro

Den danske rapper Balthasar er efter 7 års musikalsk tavshed klar med sit debutalbum, Dysfunktion og Klarsyn, der blev udgivet i går i samarbejde med pladeselskabet Struglaz. Søndag aften kan du opleve Balthasar i Brorsons Kirke, hvor han vil fejre den nye udgivelse – et album om svigt, depression og om at miste. Om udgivelsen fortæller Balthasar selv: “Dysfunktion og klarsyn er et selvportræt, der tager udgangspunkt i perioden 2010-2017, hvor frustration førte til stress, som første til misbrug, som førte til angst og slutteligt udmundede sig i en dyb depression. Jeg har forsøgt at beskrive alt hvad jeg har følt og gennemgået med størst mulig ærlighed og i et sprog, hvor pointerne bliver pakket ud og ikke ind”. Det bliver med garanti en rørende aften i Brorsons Kirkes smukke rammer.