Foto: The Attic Sleepers // PR

Vi er gået lykkeligt og solrigt ind i april, den anden forårsmåned (!), med et styks vellykket, udsolgt Award Show i bagagen. Se alle vinderne her og billeder fra showet her. Energien sprudler indeni os, for at komme ud og opleve byerne, tale med forskellige mennesker og ikke mindst lytte til noget af alt det fantastiske musik, som findes derude. Vi har overblikket over ugens lækreste koncerter, så du ved hvor du skal gå hen. 

 

Torsdag den 6. april

MEW – Koncertsalen, RMC, København

Det er netop blevet annonceret at Mew indtager Hifi Scenen i Koncertsalen på Det Rytmiske Musikkonservatorium i denne uge, og giver en smagsprøve på deres intet mindre end syvende studiealbum tre uger før udgivelsesdatoen. Albummet Visuals vil blive præsenteret gennem en lyttesession, og bandet kan samtidig opleves i samtale med radioværten Carsten Holm. Det er en helt unik chance for at dykke ned i trioens lydunivers før alle andre!

CHINAH – Fermaten, Herning (Studenterhuset i Aalborg den 7. + Cafe Von Hatten i Randers den 8.)

Den danske poptrio CHINAH er endnu en uge på tour rundt i det ganske danske land, og i denne uge kommer de forbi Herning, Aalborg og Randers. Med sig har de bagagen fuld af skudsikre P3-pophits og deres nye EP Hints. Med sange som “Away From Me”, “Even Love” og “Can’t Remember How It Feels” er der lagt op til en regulær popfest, når CHINAH indtager scenerne rundt omkring i landet.

 

Fredag den 7. april

Masasolo + Motorique – Loppen, København

På spillestedet Musikloppen på Christiania kan du opleve den danske kunstner Masasolo, som charmerede sig godt og grundigt ind på mange, da han sidste år udgav sin debutsingle “Really Thought She Loved Me”, som er tilpas underspillet, stilfuld og drømmende. Nu er han aktuel med den tilbagelænede popsingle ”Ordinary Day” og til maj spiller han på SPOT Festival. Du kan også få fornøjelsen af at høre Motorique og deres genrehybrid af funk, junglerytmer, syre- og krautrock. I oktober sidste år var de Ugens Upcoming, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Red Bull Sound Select: ALMA + Jada – Pumpehuset, København

Red Bull Music Academy giver deres bud på hvordan den moderne popstjerne ser ud, når de endnu engang inviterer indenfor til Red Bull Sound Select. Denne gang har de hentet finnen ALMA ind, og den danske sangerinde debuterer samme aften. ALMA har snart været fast inventar på popscenen i et stykke tid med hits som “Dye My Hair” og “Karma”, så der er masser at synge med på. Det mere interessante indslag på aftenen bliver dog den danske sangerinde Jada, som kun for et par uger siden udsendte hendes debutsingle “Sure”. Det bliver spændende at se, hvad Jada har at byde på, men “Sure” er i hvert fald en stærk debut. Der er lagt op til en kvindelig popfest af allerhøjeste kaliber, når Red Bull indtager Pumpehuset – men skynd dig, for billetterne er først til mølle!

 

Double Moon Mirage – Bryggekælderen, Islands Brygge

Double Moon Mirage er et nyt musikalsk projekt skabt af Henriette Paakjær og Nikolaj Paakjær, sidstnævnte kender du måske fra folkbandet Hymns from Nineveh, som duoen også har turneret med som support. I februar i år udkom de med debutsinglen “Summer Will Come”, som er en kærlighedssang inspireret af 60’ernes folkrock og samme æras vokalharmonier. På fredag holder de forårskoncert i Bryggekælderen på Islands Brygge, hvor de vil præsentere nye numre fra det kommende debutalbum, og du med garanti kan komme i sommerstemning.
Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

 

Lørdag den 8. april

De Danske Hyrder – Train, Aarhus

De Danske Hyrder har netop spillet en fed koncert til Bands of Tomorrow Music Awards, og nu drager de videre ud i landet og rammer Train i Aarhus med fuld styrke. Den syv mand store rapgruppe er kendt for vilde koncerter, og er blevet det fortrukne navn, når der skal sparkes gang i gymnasiefesterne rundt omkring i landet. Deres koncert på Lille Vega blev sidste år kåret som den bedste koncert i 2016, og med deres nye album DDH i bagagen lader hyrderne op til den helt store fest, når de vælter Train på lørdag. Det er en fest, du bare ikke må gå glip af!

Darling Don’t Dance Releasefest – Brass Monkey, Vesterbro 

På lørdag holder det danske støjrockband Darling Don’t Dance et brag af en releasefest på Brass Monkey på Vesterbro, i anledning af udgivelsen af albummet PEDIOPHOBIA, som udkommer på fredag. De udgav første smagsprøve tidligere på året, i form af singlen “My Body Is a Cave”. Bandet byder på lidt lækkert til ganen, og giver koncert fra ‘tiki-balkonen’, hvor de vil spille de nye sange fra pladen. Bagefter kan du feste hele natten imens DJ Brendan Boehning og TIKI DJ vender plader. Darling Don’t Dance vil samtidig sælge vinyleksemplarer af det nye album.

Aksglæde + Sonja Hald – Posten, Odense

Lørdag aften står i pop/rockens tegn i Odense, når de dansksprogede fremadstormende bands Aksglæde og Sonja Hald optræder på Posten. Aksglæde gjorde sig rigtigt bemærket, da de deltog i konkurrencen DR Karrierekanonen og fik airplay på P6 Beat blandt andet med nummeret ”Lille Taarbæktøs”. Det samme gælder bandet Sonja Hald, som også spiller dansksproget pop/rock, og rent faktisk gik hen og vandt Karrierekanonen i 2013. Lige nu er de aktuelle med albummet Klæk!, som vist nok klarede sig ret godt hos vores anmelder… det kan du læse mere om her.

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

I Said I Love – Fermaten, Herning 

På lørdag indtager I Said I Love scenen på Fermaten i Herning. Bandet består af Nicolai Engelbrecht på vokal, Søren Mølsted på trommer, Asbjørn Dalbjerg på guitar og Marcus Møgelsose på bas. Tilsammen viser de fire drenge energi, talent og fandenivoldskhed, når de spiller deres – efter eget udsagn – Prance Rock. Genrenavnet kommer fra definitionen “to walk in an energetic way and with more movement than necessary”, og spiller samtidig på orden dance-punk. Den unikke lyd og stil kommer til udtryk i blandingen af skrøbelig vokal, melodiske guitar hooks, energiske beats og basriffs, der giver publikum træng til at bevæge fødderne!

The Attic Sleepers – Lille Vega, København (Gimle i Roskilde den 6. april + Badeanstalten i Slagelse den 7. april)

Også The Attic Sleepers er i disse uger på Danmarkstour, og i denne uge kommer de forbi Gimle i Roskilde, Badeanstalten i Slagelse og afslutter deres tour på Lille Vega i København. Bandet har inden deres debutalbum allerede fået stor succes, og har skabt deres helt egen lyd, der kombinerer den organiske instrumentering med det elektroniske univers. Med singlen “Leopard” fra tidligere på året viser The Attic Sleepers at der er masser at se frem til på debutalbummet. I Slagelse kan du også komme med til en uformel “Artist Talk” med bandet omkring deres vej frem i musikbranchen.