Koncertanbefalinger // Uge 11

Koncertanbefalinger // Uge 11

Foto: Peter Doherty // PR

Igen i denne uge kan du opleve et hav af fede koncerter, og derfor får du her vores anbefalinger til, hvad du skal forkæle dine ører med på livefronten de næste par dage. Eksempelvis kan du på Ideal Bar i København opleve forrygende El Perro Del Mar, mens Atlas i Aarhus byder på sprøde toner fra Liima. 

Tirsdag den 13. marts

El Perro Del Mar – Ideal Bar 

I aften vil svenske El Perro Del Mar indtage scenen på Ideal Bar, og fylde publikums øregange med melankolsk, eftertænksom og smuk indiepop, der danner rammerne for sårbare og minimalistiske melodier. El Perro Del Mar har Sarah Assbring som ene kvinde ved roret, og blev dannet i slutningen af 2003. Siden da er det blevet til en god håndfuld EP og album udgivelser, hvor Assbring har udforsket og fusioneret Verdens musikalske, politiske og miljømæssige tilstande i sit lydunivers. Sidste EP i rækken udkom i sidste måned, og We are History, som den hedder, er heller ingen undtagelse. Den er skrevet ovenpå den stormfulde Trump-æra, og har foranlediget Assbring til at gruble over civilisationsbegrebet.
Du kan varme op til den forestående koncert med titelnummeret på EP’en, ”We Are History”, lige her:

PDH Music Presents – Studenterhuset

Der er rigtig mange fede upcoming bands, der svømmer rundt i det store musikhav. En oplagt måde at få kendskab til – eller genhøre – bare en lille del af dem, er ved at tage på Studenterhuset i aften, hvor du kan opleve hele seks af slagsen. Artifact Collective, Ea Kaya, Mary Jean, Silque, Freija og Anton Westerlin vil nemlig alle lægge vejen forbi den hyggelige café, og er klar til at gøre din tirsdag cirka 100 procent federe end den allerede var i forvejen.

Artifact Collective sigter højt og rammer plet med charmerende, poppet R&B af høj kvalitet. Lyt selv på “Nice View” her:

Ea Kaya har allerede scoret en fed pladekontrakt, og er totalt med på beatet med sin stærke vokal og velproducerede skandinaviske pop, der viser hvor skabet skal stå. Lyt selv på “Remedy” her:

Mary Jean forfører dig med sin smørbløde og teknisk dygtige stemme, og sin spændende og lækre tribal folk. Lyt selv her på “Summer Child”:

SILQUE har allerede imponeret diverse danske medier og publikum med 2017-debutalbummet Gloria og deres spændende mix af psychrock med referencer til 60’ernes og 70’ernes lydunivers. Lige om hjørnet venter deres næste single – en dansabel sag, som du godt kan glæde dig til. Mens du venter, kan du lytte til “Gloria” her:

Læs også  Premiere: Den danske duo Feel Freeze slipper flot og spacy musikvideo til singlen "Let Go!"

Freija er en talentfuld sangerinde og sangskriver, der har skabt en helt unik lyd af minimalistisk og nordisk pop. Den blot 20-årige Freija blev sidste år bemærket, da hun modtog et uopfordret talentlegat på 40.000 kr. af Mads Langer, og har sin debut EP ventende lige rundt om hjørnet. Tjek nummeret “While the world goes by” ud her:

23-årige Anton Westerlin er en ukronet mester i farverige, dansable og optimistiske popmelodier, der omkranser helhjertede og selvironiske tekster. Lyt selv her på “Du Burde”:

Onsdag den 14. marts

Schultz & Forever + support: Gäy – Hotel Cecil 

Danske Schultz & Forever kan præsentere sprudlende popmusik med indbydende synthklange på Hotel Cecil, hvor den danske musiker på onsdag afholder koncert på det københavnske spillested i forbindelse med filmfestivalen CPH:DOX. I februar udgav bandet singlen “Alone”, der et et let og stemningsfyldt nummer, som uden besvær løfter ethvert humør. Der har ellers hersket tre års stilhed fra det karismatiske band, som senest i 2014 udgav EP’en Broadcast Dynamics, men nu venter endelig et kommende debutalbum lige om hjørnet. Hvem ved – måske er koncerten på Hotel Cecil den perfekte mulighed for at smuglytte til, hvad vi kan forvente at høre på det nye album.  Som support spiller punk-rave kvartetten Gäy, der den seneste tid har begejstret og opnået anerkendelse af undergrundsfans.

VETO – Voxhall

Danske VETO er efter en pause endelig tilbage i musiklandskabet. I februar udgav det aarhusianske eletrorockband deres længeventede men gennemarbejdede fjerde studiealbum, der går under titlen 16 Colors. Nu drager de så ud på deres første venue-tour siden 2012, hvor de lægger vejen forbi Danmarks fire største byer, og vi er sikre på, at koncerten i Voxhall bliver en formidabel aften, du absolut ikke vil gå glip af! Koncerten vil formentlig både komme til at stå i nostalgiens tegn med hits som ”You Are a Knife”, ”Built To Fail” og ”You Say Yes, I Say Yes”, men aftenens event vil helt sikkert også komme omkring gruppens nyeste albumudspil. Er du ikke i nærheden af Aarhus i morgen, så kan du heldigvis også opleve kvintetten, når de giver ekstrakoncert på Store VEGA nu på fredag ovenpå en fuldstændig udsolgt koncert torsdag. For at bruge ventetiden fornuftigt, kan du passende lige lytte til titelnummeret fra 16 Colors her:

Læs også  White Lies er on fire! Albumannoncering, ny single og to danske koncertdatoer

Torsdag den 15. marts

Django Django + support: Man of Moon – Lille VEGA

I denne uge kan de fire danske gutter fra Django Django igen glædeligt opleves på dansk jord, når scenen på Lille Vega bliver rammen om gruppens alsidige musikalske udfoldelser på torsdag. Gruppen gæster hjemlandet som en del af deres omfattende Europaturné, hvor bandet lægger visit forbi en særdeles solid mængde lande på kontinentet. Django Django skudte året 2018 i gang med udgivelsen af det stilfulde og anmelderroste album Marble Skies, som vi tilbage i januar tog en snak med forsanger og guitarist Vincent Neff omkring. Bandet er af mange kendt for at sammenkoble adskillige musikalske genrer, der tilsammen giver dem en unik og genkendelig lyd. Med et univers bestående af alt fra dansabel pop til velsvingende indie-guitarrock er bandet et uundværligt tilskud til musiklandskabet. Til torsdagskoncerten spiller den Edinburgh-baserede duo Man of Moon som support, der leverer kvalitetsrig indierock og senest udgav EP’en Medicine i 2016.

Peter Doherty + support: April Rainers og Jack Jones – Train

Det britiske musikgeni Peter Doherty, der er måske bedst kendt for sine tidligere musikalske affære, som stifter og forsanger i både The Libertines og Babyshambles. Peter, eller blot Pete Doherty er særligt kendt for at have været i mediernes vælt af flere omgange, blandt andet hans forhold til Amy Winhouse og Kate Moss.
Peter Doherty’s musikalske katalog som solist byder på to albums: Grace/Wastelands fra 2009 og Hamburg Demonstrations fra 2016. To udgivelser som på hver deres måde portrætterer den britiske musiker som et poetisk væsen, der smagfuldt formår at integrere en hæmningsløs attitude, der hviler sig op ad uregerlige tamburiner, motoriske beats og fængende hooks med kærlighedstendenser.

Som opvarmning kan du opleve April Rainers og Jack Jones.

Fredag den 16. marts

Blondage – Hotel Cecil (få billetter)

Den danske elektropop-duo Blondage besøger Hotel Cecil på fredag som en del af koncertprogrammet på CPH:DOX. Duoen dannes af talenterne Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen, der sammen formår at skabe et visuelt udtryk og et musikalsk univers af høj æstetisk kaliber. Talentet er ikke til at tage fejl af, og parrets enkeltstående og genkendelige stil gør dem til et eftertragtet og tiltrængt navn, der krydrer musiklandskabet med en unik grad af genialitet. Fredagaften forventes derfor at byde på masser af lækre elektroniske eskapader, der garanteret vil udgøre en helt speciel koncertoplevelse.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Lørdag den 17. marts

WhoMadeWho – Hotel Cecil 

I anledeningen af CPH:Dox lægger WhoMadeWho et visit forbi Hotel Cecil. Det sker på lørdag, hvor den eksperimenterende poptrio disker op med deres særprægede musikunivers. Inden koncerten afholdes, vises den nye dokumentarfilm “Through the Walls”, som følger gruppens arbejde med deres seneste albumudgivelse af samme navn. Som en del af den københavnske filmfestival bliver det derfor en kombineret aften i både musikkens og filmens tegn, hvor dokumentaren giver indblik i gruppemedlemmernes musikalske liv, og hvordan kreativiteten igennem et helt år har udfoldet sig i arbejdet med den nye plade.

Liima – Atlas

Det seneste udspil fra dansk-finske Liima var singlen “Always”, der udkom i januar og fik en kærlig velkomst af fans og anmeldere. Nummeret er helst blandt de mange sange, du kan forvente at høre, når Liima gæster Atlas lørdagaften. Gruppen, som består af finske Tatu Rönkkö og de tre danske tidligere Efterklang-medlemmer Rasmus Stolberg, Casper Clausen og Mads Brauer, fyrer op et for sprødt og legende synth-univers badet i stilsikre elektroniske rytmer, der med sikkerhed fylder øregangene med velbehag. Befinder man sig i Aarhus i weekenden, er denne koncert et absolut must. Og hvis ikke, kan man gøre brug af muligheden for at opleve bandet på Pumpehuset aftenen inden.

Mandag den 19. marts

Noah Gundersen – Atlas

Næste uge starter godt på den musikalske front. Den amerikanske indiefolk sanger Noah Gundersen, der trygt leverer betagende melodier på fornemmeste vis, giver nemlig koncert på Atlas på mandag. Den erfarne musiker har været aktiv i et årti og steg til berømmelse efter udgivelsen af sin debut-EP Brand New World i 2008. Siden er det blevet til en håndfuld albumudgivelser, blandt andet debutalbummet Ledges fra 2014, og det seneste udspil fra den talentfulde singer-songwriter er det anmelderroste album White Noise fra 2017. I tidligere år har Noah Gundersen sideløbende fokuseret på sit bandprojekt The Courage samtidig med enmandskonstellationen, men siden har solokarrieren taget over. Er man til tilbagelænede og harmoniske indietoner, er Atlas the place to be, når det Washington-baserede stortalent indtræder på scenen mandagaften.