Foto: Ice Cream Cathedral // PR

Foråret er kommet! Vi kan i hvert fald lade som om, ved at kravle ud af vinterhulen, hoppe i noget af vores hippeste kluns og tage til nogle af de fede koncerter, som ligger og venter på os i løbet af uge 10. Listen byder på alt fra stærke kvinde stemmer på kvindernes internationale kampdag til frenetisk vanvids-syre-spacepunk, alternativ lyserød candyfloss-pop og klezmerfest.

Onsdag  den 8. marts

Kvinfo fest – Kvindernes internationale kampdag, Vega, København

På onsdag den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag, og i den anledning inviterer Kvinfo (Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed) for tredje år i træk til et brag af en fest på Vega. Denne aften kan du blandt andet opleve Katinka optræde med sine dansksprogede poetiske popsange og den lige så stærke kvinde Mendoza, der kan sætte enhver fest i gang med sine dansable rytmer. Også R&B/popsangerinden Barbara Moleko vil lægge vej forbi spillestedet på Vesterbro. Derudover kan du blandt andet opleve en feministisk opsang af skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, satirisk musik af Karina Willumsen og meget meget mere.

CPH Sound Wave, Huset Kbh

For ottende gang inviterer bookingbureauet 3RD TSUNAMI AGENCY til CPH Sound Wave, hvor de præsenterer seks fremadstormende navne i den danske musikundergrund. Du kan blandt andet opleve trioen Silvester, der har baggrund i henholdsvis indie, jazz og klassisk musik, produceren og singer/songwriteren Josefine Moody aka MOODY fra Nørrebro og det dansksprogede humoristiske popband Hong KongDerudover optræder andre spændende navne som Electric Elephants, Bene og Barselona.

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

Måneskjold + Polyfeen + Gong, Spillestedet Stengade, København

Siden 2013 har Måneskjold med skiftende besætning hærget de fynske marker, københavnske spillesteder og jordens indre med deres frenetiske vanvids-syre-spacepunk, men på magisk vis lykkedes det dem i august 2015 under stjernehimlen midt ude i en skov i at fremmane pladen Kometen Kommer, som blev udgivet i 2016.  Med klangidealer hentet fra Hawkwind, Dragontears, On Trial, Farflung og Monster Magnet, kombineret med skæv dansksproget science-fiktion lyrik, befinder Måneskjold sig i den tungere ende af hvad man kunne kalde for den 3. bølge af dansk psych-rock. Denne aften vil de optræde sammen med det gendannede 70’er-band Polyfeen og de ligeså erfarne herre i Gong.

Torsdag den 9. marts

Æter – Pineapple Sessions + يمكنك أن تفعل ذلك, Loppen, Christiania

“Æter er hillbilly, bluesy og boozy og udgør lyden af den ørken du ender i, i nat. Æter vil fremad, derudad, derhenad og fylder din nat med sansestorm og synthbas. Æter har bongo, mandolino, mojo og adrenalino, og du vil mærke energien i dine rystende ben.” Sådan står det skrevet på bandet Æters facebooksside, hvilket meget godt beskriver den mystiske, mørke og poetiske lyd som musikken bærer præg af. Bandet spiller sin første koncert i år, i anledning af offentliggørelsen af deres Pineapple Sessions, og der er derfor lagt op noget af en fest når de gæster Loppen torsdag aften. Samme aften kan du opleve يمكنك أن تفعل ذلك, som spiller support. Manden bag projektet er Andreas Bengtsen, som du måske kender fra De Underjordiske.

Fredag den 10. marts

Girls’ Night Out – EP-release + Ticktock, LitteraturHaus, København.

Læs også  M.I.L.K. ude med fredagssinglen "Slow Emotions"

Den ene femtedel af popbandet Virgin Suicide, Terkel Atsushi Røjle, udkommer denne fredag med sin debut-EP, under sit kunstneriske alias Girls’ Night Out. Det bliver en lyserød aften i drømmepoppens tegn, når du i den anledning kan komme med til releasefest, når Terkel og bandet fejrer udgivelsen samme fredag på LitteraturHaus i København. De sørger for festens grundsubstanser i form af musik, candyfloss-maskine, popcorn og tøris, og udover Girls’ Night Out vil det alternative elektroniske popband ticktock også optræde. Læs vores interview med ticktock her.

Lowly + Ice Cream Cathedral, Vega, København.

Fredag aften kan du også lægge vej forbi Vega, hvor du kan opleve de to danske bands Lowly og Ice Cream Cathedral, som begge laver drømmende og legesygt, alternativt pop. Lowly leverer støjende sekvenser med længselsfuld melankolsk grundtone. Gruppen har kun eksisteret siden 2014, men har allerede sikret sig en fold hos det legendariske pladeselskab Bella Union og lige nu er de aktuelle med deres debutalbum Heba. Ice Cream Cathedrals tekstunivers tager lytteren væk fra universet og ind i hjertet af afsavn, dødelighed og fantasi. Forsanger Anja T. Lahrmann leder sangene med sin mørke vokal og hvirvlende melodier. Efter færdiggørelsen af nyt materiale er de klar til at præsentere lyden for offentligheden. 

Sherzandum releasefest, Bartof Station, København

På Bartof Station på Frederiksberg fyrer balkan- og klezmerbandet Sherzandum op for en kæmpe fest, når de præsenterer deres debutalbum. Syvmandsorkestret vandt i 2014 en Danish Music Award Folk som Årets Nye Talent, og derfor har albummet været længeventet. Udover koncert med Sherzandum, som lover dansabelt klezmermusik tilsat en swingjazz-vibe og godt humør, har de inviteret musikalske venner, som vil gæste bandet på scenen, blandt andet belgiske Aistra Duo, som spiller groovy folkemusik.

Læs også  Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single "Twentytwo"

Lørdag den 11. marts

Kadhja Bonet + Marie Davy, Ideal Bar, Købehavn

Den amerikanske soulsangerinde Kadhja Bonet udgav i 2016 det anmelderroste debutalbum The Visitor. Bonet har med debutalbummet skabt et smukt sammensurium af psych, jazz og soul. Bonet har fra hun var lille mestret både klassisk violin, bratsch, fløjte og guitar. Hendes klassiske baggrund høres tydeligt i de voluminøst arrangerede strygere, som bølger blødt bag Bonets yndefulde vokal.
Marie Davy, som vil opvarme, leverer en ambient sammensmeltning af det bedste fra jazzen og soulens verden. Den amerikanske sangerinde kalder selv sin musik for “Introvert Impressionist Baby-makin Stuff” og dette prædikat rammer fuldstændig plet.

Søndag den 12. marts

Loyle Carner, Atlas, Aarhus

Søndag aften får Atlas fornemt besøg af engelske Loyle Carner, der betragtes som Englands helt store hiphop-håb. Carner kreerer smuk og sjælfuld hiphop, som på samme tid fremstår følsom, udkrængende og ekstremt velartikuleret. Han EP-debuterede med A Little Late i 2014 og drog herefter på turné som support for Joey Badass, inden han i 2015 blev booket til Glastonbury Festival. Siden indledte han et samarbejde med Kate Tempest, lige som han så sent som efteråret 2016 var support for Nas på O2 Arena i London. Lige nu er Carner aktuel med sit debutalbum Yesterday’s Gone, som udkom i januar 2017, som han selv i følge Atlas’ hjemmeside beskriver som: “Everything I wanted to say, on record.”