KarriereKanonen 2018: Og vinderne er…

KarriereKanonen 2018: Og vinderne er…

Foto: Ravi Kumar // Søren Degn


De tre vindere af KarriereKanonen kan se frem til et langt talentudviklingsforløb, airplay på enten P3 eller P6 Beat og koncerter på næste års Smukfest. 

Sidste år gik de eftertragtede titler som vindere af KarriereKanonen til Moody, Sherpa og Rest in Beats, som DR, Bandakademiet og Smukfest traditionen tro fandt efter finalen, som bliver afholdt på Smukfest den sidste dag af opvarmningsprogrammet. Tidligere vindere tæller blandt andet Minds of 99, The Eclectic Moniker, Marie Key og Katinka, som alle efterfølgende har været igennem det skræddersyede talentforløb, man blandt andet vinder med titlen. Op til finalen har finalisterne i første omgang indsendt deres musik til DR, blevet udvalgt som de 12, der i maj måned skulle optræde til SPOT Festival, og derfra blevet videre udnævnt som de otte finalister, der i dag er skåret ned til tre vindere.

Fra klokken 12.00 i dag er vinderne løbende blevet offentliggjort live fra Smukfest på P3, og navnet på den sidste er netop sluppet.

Og vinderne er…

Ravi Kumar


Den elektroniske hiphop-duo Ravi Kumar var blandt vores redaktørs højdepunkter fra finalen, og det er svært at så tvivl om det store talent, Aske Knudsen og Sharon Kimaraswamy bærer rundt på. Ikke nok med, at de har skabt en række sindssygt stærke numre, hvor alt fra hårdtslående beats til samfundskritisk lyrik spiller, er udførelsen af dem også i top, trods den korte karriere og spilleerfaring, de har. Sharon Kimaraswamy, som er duoens frontkvinde og rapper, leverer med overbevisende flow, et kæmpe glimt i øjet og nærmest teatralsk udstråling numrene på underholdende vis. Lyrikken er værd at notere, for budskaberne er vigtige, trods indpakningen er humoristisk, og det er en fed måde at gøre det på, så det aldrig bliver en prædiken. Det bliver fedt den dag, man ikke tænker over at præsentere et act som Ravi Kumar med brug af vendingen “kvindelig rapper” (som sødt nok, men også rimelig akavet fik alle til at juble), og forhåbentligt er den mission rykket et skridt længere med vindertitlen.

Læs vores Ugens Ucoming med Ravi Kumar her.

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018

Tobias Albert


Tobias Albert er et helt ungt talent, der med en guitar under armen og en loop-pedal ved fødderne performer klassiske popsange i bedste singer-songwriter-stil. Sangskrivningen er simpel, men catchy, som et ægte pophit jo har det med at være, og hvis Danmark skal have sin egen Ed Sheeran at bryste sig af, så er den 20-årige gymnasieelev Tobias Albert, med det borgerlige navn Tobias Albert Saabye Krabbe, et godt bud på sådan én. Hans miks af blød pop og hurtige rap-lignende passager minder lidt om den millionstreamende brite, og det var tydeligt, at det også gik rent ind hos publikum. Opbakningen fra publikum var stor, og det var en utroligt ydmyg Tobias Albert, der stod på scenen og blandt andet spillede nummeret “Posing Like A Model”, som i sin tid fik ham videre i konkurrencen.

Læs også  Arcade Fire - Haven Festival 2018

Fravær


Sidste offentliggjorte vinder var drengerøvene Fravær, som med gentagelser af ordet “drengedrøm” både mellem numrene ognumrene (det er endda titlen på en af deres sange) virkelig fik udlevet netop denne tirsdag aften på Live Camp-scenen. Publikum elskede dem, og de var gode til at gribe energien som tydeligt drev dem til at performe deres bedste. Med et grundlag af tung bas og medrivende electronica-beats, som Nikolaj Pellegrini stod for, sang Gustav Müller om det gennemgående tema at gå fra barn til voksen, og alt hvad det indebærer. Ikke prætentiøst på nogen måde, bare ærligt og relaterbart. Publikumsfavoritten var klart nummeret “Putte”, som nok blev skrålet en del ude på campingområdet KærligHeden efterfølgende og helt sikkert også i fremtiden, nu eventyret kun lige er begyndt for de unge drenge på kun 17 og 18 år.

Om de tre vindere siger jurymedlem og vært på P3, Pelle Peter Jensen:

– Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre. I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante internationale lyd. Tobias Albert er en vaskeægte popkomet, som evner at indtage en scene uden så meget andet end sine sange, sin guitar og sit smil. Fravær en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De kom med bare én sang, da vi begyndte: ’Drengedrøm’. De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent. Og det gør, at vi tror, at drengedrømmen kan gå i opfyldelse.

Læs også  Kendrick Lamar - Smukfest 2018