Johann har sluppet ny single

Johann har sluppet ny single

Foto: Morten Rygaard

Sanger og sangskriver Johann har været i Los Angeles og indspille den nye single “Change”, som netop er udkommet. En smuk og ærlig fredagshymne, der fortjener et lyt. 

Johann, der i 2014 debuterede som soloartist med albummet Ruffled Feathers, modtog tilbage i januar stor ros og opmærksomhed for singlen “Believer”, der blev spillet flittigt i radioen både herhjemme og i udlandet. Det skulle være mærkeligt, hvis dagens nye godte “Change” ikke følger trop.

Sangeren har spillet musik det meste af livet og udgjorde tidligere den ene halvdel af duoen Cat Caught Lark. Hans gode sans for tekstskrivning og fængende melodier har ledt ham til shows på branchefestivaler som Austins SXSW og CMJ i New York foruden supportjobs for Mads Langer, Carpark North, Curtis Stigers, Dúné og senest Patrick Dorgan.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Det nye nummer “Change” indspillede han i Los Angeles med produceren Taylor Sparks, der havde taget kontakt til sangeren over facebook med den flatterende besked “I’m spellbound by your voice“.

Johann fortæller selv om singlen:

“Natten før min fødselsdag og hen mod de kølige morgentimer indspillede vi sangen, og senere vågnede jeg i min bil til beskeden om, at en, som jeg virkelig holdt af, havde forladt mig. ‘Change’ udtrykker et inderligt ønske om at turde vinke farvel til det ubekymrede singleliv og for alvor binde sig til et andet menneske. Men manglende beslutsomhed, tøven og nagende tvivl kvæler igen og igen noget, der kunne være blevet så fint.”

Sangskriverens tag på lyrikken kan du få en fornemmelse for i det følgende digt, hvor Johann opsummerer de bagvedliggende tanker om sangens tema:

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

NÅR den man går hjem med er endnu en i rækken af lange rækker og hvor det nyeste trick ved hånden er det ældste i bogen…NÅR vildskaben bliver uoverkommelig og noget man skal sætte sig op til…NÅR en pose nyindkøbte Kioskøl, mandag aften, ikke længere er et symbol på selvstændighed men urovækkende bekymring for fremtiden…NÅR det at føle sig voksen ikke længere er en følelse af frihed, men en snærende lænke om foden…NÅR en umættelig sult efter samvær med alle, bliver til en lidenskabelig længsel efter én…SÅ er alt set, udlevet og oplevet og modvilligt drikker jeg de sidste dråber af ungdommen i et grumset glas”.

Læs også  Drømmer du om en fremtid i musikbranchen? Musikbrancheforløbet Innovative Music Management er nu åben for ansøgninger

Johann kan denne sommer se frem til en række shows på diverse festivaler, hvor han har selskab af sit band bestående af Anders Borre (Mellemblond), Emil Timmermann (Wizard of Love, The Warmongers) og Rasmus Skov (Brödre). Han har desuden offentliggjort en kort portrætvideo i forbindelse med udgivelsen, som du kan se her.