Foto: Nicklas Krarup Larsen
Venue: Store VEGA
Dato: Tirsdag den 14. november 2017

Med et næsten to timer langt moshpit-opvarmningssæt gik der lang tid, før rap-prinsen Joey Bada$$ kom ordentligt i gang – men da han endelig fik fat, så holdt han grebet og gav ikke slip igen på udsolgte Store Vega’s brandvarme hiphop- elskere.

Joey Bada$$ – Store VEGA
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Og der var faktisk ikke kun et opvarmningsset men hele tre! Rapperen Aaron Rose fra Joey Bada$$‘ musikkollektiv Pro Era lagde hårdt ud og blev efterfulgt af IDK. Begge rappere havde – efter eksempel fra aftenens hovedperson – virkelig styr på sine rapflows og rim, men begge brugte de for meget energi på at opildne publikum med nedtællinger til moshpits og retakes af numrene for at opnå mere energi.

Læs også  Nûrnbear minder os om fællesskabet og ordets betydning på deres nye single

Og det blev hurtigt tydeligt, at aftenens koncert var en fuldbyrdet hiphop-koncert i sin mest klassiske forstand – intet band, kun en rapper (måske en hypeman) og sin DJ, hvor rapvokalen var altings omdrejningspunkt. Nå ja, og så bestod det tredje “opvarmningsact” selvfølgelig af den obligatoriske DJ-hit- perlerække med en hurtig top 20 over de pt. største hiphop sange.

Publikum var endelig klar til Joey Bada$$, og da Danmark udlignede i landskampen mod Irland opstod der fællessang og høj energi. Derefter trådte Pro Era-frontmanden endelig på scenen i sin store Stars and Stripes-hoodie og satte gang i rap-lokomotivet, der hurtigt forvandlede Store Vega til en sydende undergrunds-parkeringskælder.

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

Allerede efter tre-fire numre smed han trøjen og opfordrede det i forvejen bølgende Vega-publikum til moshpit til den aggressive “No. 99”. Og selvom moshpits er obligatoriske til en hiphop-koncert – og altid er virkelig sjovt – så har det også lidt samme effekt som at smide avispapir på et bål; ilden fanger hurtigt og brænder intenst, men kun for et kort øjeblik. Den lyrisk anerkendte rapper gik (lidt for) hurtigt over sine gamle hits som “95 Till Infinity” og “Waves”, men kom så til gengæld endelig til den stikflamme, der skulle vise sig for alvor at tænde bålet – nemlig tre i streg af de største hits fra det nyeste album ALL-AMERIKKKAN BADA$$. Flammerne steg og steg med “TEMPTATIONS”, “FOR MY PEOPLE” og til sidst “LAND OF THE FREE”, og det var ikke moshpits længere, bare en fantastisk stemning og eminente vibes, som herfra fortsatte koncerten ud – båret af Seven Nation Army-Lååå lå lå-sang fra publikum.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

En hyldest moshpit til den afdøde Capital STEEZ i det tidlige samarbejdsnummer “Survival Tactics” lagde fint op til koncertens eksplosion af en afslutning med 2 x kæmpehittet “DEVASTATED”, røgkanoner og til sidst en freestyle over publikums syngende “Joey fucking Bada$$”-akkompagnement, der ligesom resten af koncerten slog fast, at Joey Bada$$ er en af de dygtigste og mest elskede old school flow-rappere i verden.