Foto: The xx // Alasdair McLellan

Det nye år er skudt godt i gang, med en lang række spændende udgivelser. Har du mistet overblikket, hjælper vi dig her med en oversigt over januars mange album og EP’er.

Flo Morrissey & Matthew E. White – Gentlewoman, Ruby Man – den 13. januar
De to musikalske nostalgikere Matthew E. White og Flo Morrissey er gået sammen om denne udgivelse, der hylder og dyrker coveret. Pladen består af 10 numre, oprindeligt skrevet og indspillet af nye kunstnere som James Blake og Frank Ocean, men også af sværvægtere med ikonstatus, som The Velvet Underground og Leonard Cohen. En solbeskinnet udgivelse, som man ikke kan undgå at komme i godt humør af.

Læs mere om albummet i vores interview med Matthew E. White

Run The Jewels – Run The Jewels 3 – den 13. januar
De to rappere El-P og Killer Mike, der tilsammen udgør Run The Jewels, har med deres tredje udspil nået nye højder med deres politiske rap. RTJ3 hylder det usandsynlige venskab mellem de to hovedpersoner, tager afstand fra den politiske udvikling i USA, og rejser sig som selvstændigt manifest fra de to rimsmede.

Sohn – Rennen – den 13. januar
Den elektroniske kunstner Sohn vakte opsigt med debutalbummet Tremors fra 2014. Nu er andet album endelig landet. Rennen indspillet i det solbeskinnede Los Angeles, hvor produceren har brugt blot en måned på albummets 10 sange. Det kan heldigvis bestemt ikke høres.

The xx – I See You – den 13 januar
Det længe ventede tredje album fra den britiske trio The xx har ikke skuffet. Både anmeldere og fans er begejstrede for udgivelsen, der er gruppens mest udadvendte og dansable udspil til dato. Du kan opleve trioen live på dansk grund, når de optræder i Forum den 10. februar.

Austra – Future Politics – den 20. januar
Det sidste stykke tid har været tung af politik i musik, og det ser umiddelbart ikke ud som om, at der bliver skruet ned for den politisk engagerede musik foreløbig. Allerede i efteråret annoncerede det canadiske elektropop band Austra, ledet af den karismatiske Katie Stelmanis, deres tredje album Future Politics. Et album der beskæftiger sig med fascinationen omkring den højteknologiske tidsalder vi lever i, og det politiske landskab.

Loyle Carner – Yesterday’s Gone – den 20. januar
Loyle Carner
er Englands nye hip hop håb. Han droppede en uddannelse som skuespiller til fordel for musikken, og har allerede delt scene med blandt andre Kate Tempest og Nas. Carner blander sit stabile flow med et akustisk lydbillede, der bruger blandt andet gospelkor, blæsere og jazzet guitar.

Cherry Glazerr – Apocalipstick – den 20. januar
Det andet fuldlængde udspil fra fuzzrockerne i Cherry Glazerr tager dig med på en farverig rejse gennem den skramlede guitarrock. Efter en udskiftning i besætningen har bandet skruet op for attituden, noisen, og ambitionerne.

Læs også  Moon Loves Honey - You Drift Away From Me

Foxygen – Hang – den 20. januar
Foxygen
tog fusen på os alle sammen, da der ud af det blå dukkede en teaser op for et nyt nummer, i efteråret 2016. Duoen med hang (no pun intended) til teatralske elementer og uforudsigelighed, havde netop i 2014 annonceret hvad der eftersigende skulle være deres farvel-turné. Det betød åbenbart ikke enden for gruppen, der er tilbage med et nyt retrorocket album. Denne gang har de allieret sig med et symfoniorkester, og Matthew E. White, der står bag produktionen.

Læs vores anmeldelse af Hang.

Ane Monsrud – Mysterious Connections EP – den 20. januar
Den norske, men i Danmark bosatte, sangerinde og sangskriver Ane Monsrud har med sin debut-EP skabt en samling halvt elektroniske, halvt akustiske sange, der ifølge vores anmelder summer af mystik og kontrastfyldte lydlandskaber”.

Læs vores anmeldelse af Mysterious Connections

Ariel Pink & Weyes Blood – Myths 002 EP – den 27. januar
Samarbejdet mellem lo-fi excentrikeren Ariel Pink og outsideren Weyes Blood føles lidt som et eksperiment. På de fire numre udforskes der et nostalgisk lydunivers, og associationerne spænder fra 70’er-klingende rock til folkemusik. Og det på trods af, at Myths 002 kun er fire numre lang.

Cancer – Totem – den 27. januar
Nu er danske Cancer endelig klar med deres længeventede debutalbum Totem. Den eksperimenterende pop-duo der består af Nikolaj Manuel Vonsild (When Saints Go Machine) og Kristian Finne Kristensen (Chorus Grant) udfolder nu deres unikke musikalske univers over 11 numre på deres første fuldlængde album. Siden deres EP Ragazzi fra 2014, har duoen fået en masse velfortjent opmærksomhed, og de er da også at finde på vores liste over 35 album vi glæder os til i 2017.

Læs vores Tre numre, vi hører på repeat med Cancer.

Cloud Nothings – Life Without Sound – den 27. januar
Det amerikanske new age rockband Cloud Nothings er i dag ude med deres nye album Life Without Sound som opfølger til deres 2014-album Here and Nowhere Else. Forud for albummet har de fire Cleveland-drenge delt tre singler “Modern Act”, “Internal World” og “Enter Entirely”. Hvis du er til larmende guitar og melankolske tekster, skal du helt klart tjekke Life Without Sound ud. Bandet kan også opleves live, når de svinger en tur forbi Loppen d. 1. marts!

Læs vores anmeldelse af Life Without Sound

Ecstasy In Order – XIO1 EP – den 27. januar
Det er ingen hemmelighed, at vi er ret så vilde med pladeselskabet og musikkollektivet Vellness Plader. Et af de mange spændende bands der er kommet ud af Vellness Plader er Ecstasy In Order, der nu har smidt deres anden EP på gaden. XIO1 er en samling strømlinede, minimalistiske elektropoppede sange, der nikker anerkendende til New Order og Lust For Youth.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 16

Frank Carter & the Rattlesnakes – Modern Ruin – den 27. januar
Det andet album af punkgruppen Frank Carter & The Rattlesnakes har vakt stor begejstring for vores anmelder: “Hele bandet er tight-spillende og lyder, som de skal. Guitaren er fuzzede, vokalen er velfungerende (både i clean tilstand og når der lejlighedsvis growles), og særligt rytmesektionen får lov at brillere med jungletromme-grooves, der både holder takten stramt som en metronom, men også tilføjer en tilpas mængde legesyghed og cool små detaljer.”

Læs vores anmeldelse af Modern Ruin

Japandroids – Neart To The Wild Heart Of Life – den 27. januar
Efter fire og et halvt års tavshed siden albummet Celebration Rock er Japandroids endelig vendt tilbage! I november 2016 brød de tavsheden med singlen “Near To The Wild Heart of Life”, som senere viste sig også at blive titlen for det nyudkomne album. Tidligere i denne måned udkom også singlen “No Known Drink or Drug”. Den canadiske duo er tilbage i stor stil med guitardomineret og energifyldt rock. Hvis du kan lide, hvad du hører på Near To The Wild Heart of Life, så kan du opleve Japandroids live i Pumpehuset d. 18. april.

Kehlani – SweetSexySavage – den 27. januar
Den amerikanske R’n’B-sangerinde Kehlani er tilbage i stor til med albummet SweetSexySavage. Albummet består af hele 18 numre, og er et overflødighedshorn af lækker vokal, sexede beats og hårdtslående tekster. Med singlerne “Do U Dirty”, “Advice” og “Undercover” har Kehlani lagt stærkt ud, og resten af albummet er ingen skuffelse! Er du til lækker soul og R’n’B i den poppede ende, så kan SweetSexySavage klart anbefales. Kehlani kan også opleves i Amager Bio d. 12. marts.

Kellermensch – Goliath – den 27. januar
Efter at have åbnet Orange Scene på Roskilde Festival i 2012, har der ikke været andet end larmende stilhed fra det jyske rockband Kellermensch. Det var lige indtil, at de i november 2016 udgav singlen “Bad Sign”, og samtidig også offentliggjorde, at der var et album på vej. Senere efterfulgte singlen “The Pain of Salvation” i januar, og nu er Goliath her så endelig. Bandet har i forbindelse med det nye album også offentliggjort danske koncertdatoer, og ikke mindst står der igen i år Kellermensch på Roskilde Festivals plakat.

Cate Le Bon – Rock Pool (EP) – den 27. januar
Den walisiske sangerinde, sangskriver og guitarist Cate Le Bon har udgivet denne fire numre lange EP, som fortsætter hendes meget karakteristiske indierocklyd. Den lo-fi guitarsound, og Le Bons tykke walisiske accent leder tankerne hen på The Velvet Undergrounds samarbejde med Nico.

Læs også  Fribytterdrømme deler trancedansende musikvideo til "Hallusignaler"

Stanaj – From A Distance (EP) – den 27. januar
Albert Stanaj, der er født i New York af albanske immigranter, var som otteårig med i sin første albanske musikvideo og har siden ja, altid, sunget. Det er på ingen måde svært at høre. Stanaj har en skudsikker vokal, som vi sidste år faldt over i en episode af The Tonight Show med Jimmy Fallon. Sangeren er en af vores 17 navne, du skal holde øje med i 2017, og vi venter egentligt bare på, at vi forhåbentligt i løbet af året får lov at høre Stanajs stemme og træfsikre popnumre i levende live på dansk grund. VEGA, Pumpehuset, Voxhall, Anyone? Please…

Rum 37 – Guldstol Mod Yderste Kaj – den 27. januar
Den dansksprogede rock lever i bedste velgående på Rum 37‘s andet album. Et album, hvis indspilninger tog en tragisk drejning, da bandets trommeslager Mikkel Lumby døde under indspilningerne. Guldstol Mod Yderste Kaj kredser således om temaerne liv og død, så vel som materialisme og politisk magtmisbrug.

Toothless – The Pace Of The Passing – den 27. januar
Et af de album vi har set meget frem til i 2017 er ToothlessThe Pace Of The Passing, og nu er det her endelig. Med det seneste single-udspil “Sisyphus” lovede det rigtig godt for Bombay Bicycle Club-medlemmet Ed Nash’ nye soloprojekt, og vi har været spændte på at se, hvordan det legesyge og blide indiepop-univers tager sig ud på et fuldt album. Hvis du vil blive klogere på Toothless, så læs med her: 10 hurtige til Toothless

Bliv klogere på Toothless i vores 10 hurtige til Toothless.

Ty Segall – Ty Segall – den 27. januar
Den californiske sanger og multiinstrumentalist Ty Segall er nu tilbage med et 10 numre langt album fyldt med smadret garagerock. Forud for denne udgivelse offentliggjorde Ty Segall i november 2016 sangen “Orange Color Queen” og i sidste uge kom “Break a Guitar”, der også begge er at finde på dette album. Hvis du er vild med Ty Segall, så kan du glæde dig til, at han optræder i Den Grå Hal d. 23. august i år.

Mads Vadsager – Skyggespil EP – den 30. januar
Mads Vadsager har tidligere udgivet musik under navnet Oh Guard, og er nu klar med sit første udspil i eget navn. Den korte EP består af tre sange, der alle er inspireret af melankoli og naivitet. Vadsager kalder EP’en for “et poleret lydunivers, der indeholder alt det, som den reelle virkelighed mangler.”