Foto: PR

JÆRV er i dag ude med den nye single “Stille Hjerte”, og annoncerer samtidig at projektet nu er gået fra at være et soloprojekt til en duo. 

Tidligere har JÆRV været sangerinden Amanda Glindvads soloprojekt, men nu har hun fået selskab af produceren Mathias Pedersen Smidt, og projektet er nu blevet til en duo. I dag er duoen klar til at dele deres første fælles nummer i form af singlen “Stille Hjerte”. Trods titlen er nummeret festligt, hårdslående og fuld af nerve. I spændingsfeltet mellem new wave og electronica sætter JÆRV sit aftryk med personlig stil, kant og velskrevede, dansksprogede tekster. Omkring “Stille Hjerte” forklarer duoen:

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

“”Stille Hjerte” er en af de mest in-your-face sange, som vi har skrevet. Grundideen kom hurtigt til os, og det har været vildt fedt at udforske legesygen, der udgør essensen i nummeret. “Stille Hjerte” er skrevet ud fra en længsel efter at slippe for hverdagens overflod af larm, misforståelser og tvivl for at finde ro og stilhed. Ironisk nok er teksten sat til det mest aggressive musik, som vi hidtil har bedrevet, hvilket udgør en kontrast vi er ret vilde med.”

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 8

JÆRV skriver dramatisk og udtryksfuldt musik, og det kommer til udtryk særligt igennem deres indlevende liveperformances. Med inspirationskilder som Roxette og Joni Mitchell, bevæger teksterne sig i et lettere abstrakt og poetisk univers. Sangerinden Amanda beskriver:

“Sangene omhandler for det meste noget, jeg på en eller anden måde har brug for at få ud og bearbejdet. Selvom det på den måde ofte kommer til at dreje sig om nogle svære eller triste følelser, så oplever jeg selv, at vores sange taler til og forstærker følelsen af ‘positiv’ længsel og nostalgi på den måde, hvor man faktisk føler sig stærk.”

Du kan opleve JÆRV live, når de spiller på HeadQuarters på lørdag den 6. maj til SPOT Festival.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album