Jada – Musik i Lejet 2018

Jada – Musik i Lejet 2018

Foto: Sarah Liisborg
Scene: Skovscenen
Tidspunkt: Torsdag den 19. juli klokken 18:15

 

Jadas kolossale og ubesværede vokal fyldte hele teltet op, og hun gav en flot åbning af Skovscenen med både attitude og elegance, selvom rumklangen og teltets akustik til tider modarbejdede den store sangerinde.

Jada – Musik i Lejet 2018
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Den danske sangerinde Jada har kun udgivet to officielle numre, og ved Skovscenens første koncert havde festivalens deltagerantal endnu ikke nået sit maksimum. Alligevel begyndte det lille telt langsomt at blive fyldt op, inden Jadas tre musikere og tre korsangerinder gik på scenen. Iklædt hvidt lagde de den visuelle og soniske baggrund for, at frontkvinden Emilie Molsted kunne indtræde til stor begejstring for publikum.

Læs også  Unknown Mortal Orchestra - Haven Festival 2018

Hun skuede over publikum og viste under hele koncerten en stærk og selvsikker attitude, imens taknemmeligheden og glæden mellem numrene var tydelig. Og så skabte bandets hvide påklædning, bagtæppets visuelle effekter og koreograferede kor-knips et flot æstetisk underlag for Jadas elegante og sensuelle bevægelser gennem det storladne R&B-univers.

Med drumpads og store synthesizer-lyde blev teltet udvidet, og med Jadas imponerende lyse fraseringer badet i rumklang blev det musikalske udtryk enormt. Men med et talent som Emilie Molsteds er det vigtigt, at vokalen står ud helt klart, hvilket til tider blev forhindret af den enorme mængde ekko og rumklang i blanding med teltets akustik, der samtidig forstærkede snakken og larmen fra publikum.

Læs også  Off Bloom - Smukfest 2018

Hittet “Sure” skabte medrivende smådans hos publikum, mens den nye “Lonely” udsendte energi til fælleshop. Men det fungerede bedst, når vokalerne fik mere plads, hvilket glimtede frem i den afsluttende korharmonisering i “Lonely” og især skinnede igennem i koncertens afsluttende numre.

Når diskografien ikke er større, var det et klogt valg at spille et cover af Robyns “With Every Heartbeat”. Og endnu klogere var det at holde den helt nede, så der var plads til Jadas studievokal og også til helt at overlade sangen til publikum, hvilket fungerede overraskende godt i det lille telt.

Læs også  Nils Frahm - Haven Festival 2018

Samme tålmodighed brillerede i den populære “Keep Cool”, der var langsom, sexet og stor, uden at lyden blev større end stemmen som på nogle af koncertens tidlige numre. For vokalens vigtighed blev cementeret i det sidste nummer med en eminent vokalpræstation over den buldrende bas, der blev overtaget af synhesizerens bølger af vellyd, og koncerten blev afsluttet med lækker dans og lige så gode vibes, som ude i sommersolen.

Anmeldelse