Foto: Jonas Fogh

Den danske fremadstormende trio IRAH kan i dag dele en bjergtagende livesession til det enkle nummer “Kunda (interlude)”. Samtidig annoncerer de en Danmarksturné, de kalder ‘Worship the Sun Concerts’.

IRAH er aktuelle med det anmelderroste mini- og debutalbum Into Dimensions, fra oktober 2016, og er på kort tid blevet de danske musikmediers darlings. Gruppens ene tredjedel, pianist Adi Zukanovic, er ovenikøbet blevet hædret som ‘Årets Musiker’ til Steppeulven for sit virke i 2016. I dag deler IRAH en smuk livesession af nummeret “Kunda (interlude)”, der netop er taget fra Into Dimensions. 

I den nye video, som er skudt ved skumringstid på et københavnsk tag, smelter sangerinde Stine Grøns stemme sammen med fuglesang og byens lydlandskab. Videoen oser af dybfølte følelser, der kommer til udtryk gennem den fineste enkelthed. Stine Grøn fortæller selv:

Læs også  MONTI slipper knivskarp dobbeltsingle og musikvideo til "Let it Flow & $igns"

“Sangen opstod under en sang-meditation. Det føltes, som om den havde et kærligt budskab, man ikke skulle oversætte med sit intellekt. Så vi lod den beholde sit eget meditative sprog.”

Se videoen her:

Henover foråret og sommeren spiller IRAH på flere danske festivaler, både SPOT Festival, Musik i Lejet og nyest tilføjet: Roskilde Festival. Besøgende til kæmpe-festivalen Sziget Festival og Ranglerock får også fornøjelsen af at opleve den danske trio, når de lægger vej forbi henholdsvis Ungarn og Norge til sommer. I dag tilføjer IRAH yderligere seks danske koncerter i efteråret 2017, og hermed en ny Danmarksturné, som de har døbt Worship the Sun Concerts:

28. sep 2017 Studenterhuset, Aalborg
29. sep 2017 Radar, Aarhus
30. sep 2017 Sønderborghus, Sønderborg
05. okt 2017 Harder’s, Svendborg
06. okt 2017 Studenterhus, Odense
07. okt 2017 Lille Vega, København