Foto: Nedim Nazerali
Scene: Pandæmonium
Dato: torsdag den 22. juni kl. 14.00

Britiske Inglorious åbnede ottende udgave af Copenhell med en energisk koncert, der om ikke andet formåede at varme publikum op.

Inglorious – Copenhell 2017
3.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Efter flere timer i kø og mange måneders ventetid var det et spændt publikum, der stod klar foran festivalens mindste scene, Pandæmonium, for at åbne Copenhell 2017 i selskab med den britiske hard rock-kvintet, Inglorious.

Under sikker ledelse af den karismatiske forsanger, Nathan James, indtog Inglorious scenen foran den snævre, men fyldte plads til tonerne af “Read All About It” fra det seneste album II. Men selvom både publikum og band var klar til endelig at få gang i nakkemusklerne og luftet djævlehornene, var lydmanden tilsyneladende stadig ikke vågnet helt. De første numre forsvandt i en utroligt flad og lav lyd, der næsten lød som om, bandet spillede i mono.

Vi skulle et par numre ind i sættet, før problemerne for alvor var fixet, men selvom lyden ikke var noget at råbe hurra for, kunne man fornøje sig ved at have øjnene klistret på det betagende og naturlige samspil mellem bassist Colin Parkinson og trommeslager Phil Beavers. Foruden hver især at være deciderede bæster på deres respektive instrumenter spillede de med en sådan passion og indlevelse, at de kunne have båret showet alene.

Og heldigvis for det, for det var mere eller mindre den opgave, de måtte løfte. Nathan James indfriede forventningerne til ham som frontmand og var både nærværende og sang helt igennem uovertruffent, men når det kom til bandets to guitarister Drew Lowe og svenske Andreas Eriksson, efterlod de noget af et tomrum.

Gemt bag hver deres hat var de to guitarister mere eller mindre anonyme hele koncerten igennem og bevægede sig kun ud af deres comfort zones, når de skulle spille mere eller mindre fejl- og nervefri soli.

Heldigvis for dem var deres bandmedlemmer både en fryd for øjet og øret, og på numre som “Unaware”, “Holy Water” og i særdeleshed “I Don’t Need Your Loving” var Inglorious da også tæt på at skabe noget decideret magisk.

I sidste ende udeblev magien desværre, men de britiske hard rockere formåede alligevel at få tændt publikum, der nu endelig kunne ånde lettet op med visheden om, at Copenhell 2017 endelig var skudt i gang.

Anmeldelse