Foto: Stephanie Stål

Danske Ice Cream Cathedral er klar med singlen “Love+”, inspireret af et japansk Nintendo DS dating-spil, og en tilhørende musikvideo. 

I 2014 udgav Ice Cream Cathedral albummet Sudden Anatomy, og nu er endnu et album atter på vej. Tidligere på året kunne de præsentere førstesinglen, “The Torso Holds The Heart” og i dag er de klar med et nyt udspil i form af singlen “Love+” og en tilhørende musikvideo.

Læs også  Schultz & Forever er ude med ny single fra det kommende debutalbum

“Love+” tager lytteren igennem et dramatisk musikalsk narrativ, der cirkulerer om det japanske Nintendo DS dating-spil “LovePlus”, der udkom i Japan i 2009 med stor succes blandt teenagers. Ice Cream Cathedral har sat ord og musik på den ægte kærlighed, der kan opstå i det virtuelle imellem otaku og avatar. Otaku er den japanske betegnelse for alle de, som er grænseløst betaget af spillet og avataren i spillet. Der er begær, drømme og vrede på spil, og bandet spørger på musikalske præmisser, om der findes en grænse for den virkelige kærlighed mellem menneske og spilkarakter.

Læs også  Blue Foundation ude med ny imponerende musikvideo som optakt til kommende EP

Instrumenteringen på ”Love+” indeholder både strygergruppe og træblæsere samt akustiske guitarer og trommer. Dog er der en konstant syntetisk stemme i musikken, der lurer og bidder fra sig jo længere man kommer ind i eposet. Det afspejles i tekstens flertydighed, hvor bandet søger at vise, hvordan ægte kærlighed som koncept er komplet redefineret i moderniteten. Den akkompagnerende visuelle side er meget passende en simpel lyrik-video af bandmedlem Kristian Paulsen.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum