Foto: Kyle Benjamin Turner

Den elektroniske ‘future-soul’-trio I M U R kan i dag dele en betagende musikvideo til singlen “Swirl”, som forsøger at gøre op med stereotyper omkring køn og seksualitet.

I M U R (I Am You Are) er en elektronisk canadisk trio, som blander 90’er inspireret hiphop, R&B og soul. I 2015 udgav de debut-EP’en Slow Dive, og i marts måned udkom deres første album, Little Death, som blandt andet indeholder den smukke single “Swirl”, der handler om at udforske kærlighed i dens flydende og uendelige natur. I dag er trioen fra det østlige Vancouver klar med en musikvideo til netop “Swirl” – en video som er ligeså betagende som singlen.

Læs også  SINGLEPREMIERE: Hajk ude med ørehængeren "Untouch"

Videoen fokuserer på Kevin, en afrikansk-amerikansk mandlig danser, som opdager sin biseksualitet gennem interaktioner med kollegaen Jason. Instruktør Nancy Lee uddyber budskabet:

“Som instruktør og queer-poc [‘person of color’], føler jeg et behov for at udforske de fortællinger som reflekterer min virkelighed ligesom menneskenes omkring mig. Jeg er vokset op med hovedsaligt at se intimitet portrætteret af hvide kroppe, heteroseksuelle forhold og ‘the male gaze’ som ofte er ret eksplicit. Farvede mænd er i vestlige medier ofte skrevet ud af de fortællinger, som viser deres følsomme side; deres karakterer er ofte afseksualiseret eller hyper-seksualiseret på voldelige måder. Det er ikke sådan, jeg har oplevet eller opfatter farvede mænd. Pointen med dette projekt er at udforske repræsentationen af farvede personers intimitet gennem bevægelse og berøring, som formidler en følelse af noget, der er tættere på den virkelighed, jeg lever i.”

Læs også  SINGLEPREMIERE: Eerie Glue på banen med "Endorphins"