Foto: Mirjam Wählen

For to uger siden udkom Peach med singlen “Cool Kids”, som var en forløber for kunstnerens anden EP. I dag er stockholmske Foreverandever<3 ude med et remix af endnu en single fra EP’en, nemlig “Dance I’ll Follow”.

Bag kunstnernavnet Peach står Peter Petra Skibsted, en dybt politisk engageret person, som tager sig selv 100% med i sit musikalske og tekstlige univers.
Sidste år udkom Peter Petra med sin første EP i en række af tre, nemlig Beach, som beskriver den vestlige verden set fra Peachs personlige perspektiv.
For to uger siden kom så førstesinglen fra den anden EPBleach, som omhandler det vestlige samfunds konformitet, og angsten for at skille sig ud fra mængden.
Peter Petra er hverken mand eller kvinde, og kunstnerens politiske projekt italesætter og udfordrer dermed også samfundets fastlagte kønsnormer.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 8

I dag kan du som sagt høre et remix af “Dance I’ll Follow” lavet af Foreverandever<3.
Kunstneren har base i det stockholmske undergrundsmiljø, og er ved siden af sit soloprojekt desuden også med i duoen Heart/Dancer.
Foreverandever<3 forklarer om remixet:

“Jeg forsøger altid at gøre stemmerne i mine sange til små mantraer, så jeg forvandlede Peachs komplekse, smukke og velskrevne sang og gjorde den til en enkel, men kraftfuld punchline. For mig spejler min version af sangen den rus, der farer igennem en, når man er nyforelsket. Når man næsten dyrker en anden person, når man ved, hvad den anden laver hele tiden, når man følger hver en bevægelse fra den anden<3”

Sangen er domineret af spacy akkordbrydninger, dybe bastoner og en forvrængning af Peter Petras vokal, der giver hele sangen en dyster og dragende stemning.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

Peter Petra fortæller, hvordan de to mødtes på Lost Lands Festival i København i sommers. Peter Petra hørte hans koncert og blev blæst fuldstændig bagover. Derefter gik Peter Petra hjem, hørte hans album og kontaktede ham derefter for at høre, om han ville lave et remix.
“Det ville han heldigvis”, fortæller Peter Petra.
Derudover spurgte Peter Petra foreverandever, om han ville spille til releasefesten for Bleach, så der kan du altså opleve de to kunstnere sammen live.

Peter Petra fortæller om “Dance I’ll Follow”:

“De fleste kender sikkert følelsen af at være helt alene i verden, følelsen af at være et sted, både fysisk og psykisk, hvor ingen kan se en. “Dance I’ll Follow” beskriver tilstanden man er i, når man møder det eneste menneske, der kan se en, for den man er, og ikke have lyst til andet end at forsvinde ind i dette menneske og danse langt, langt væk. Danse langsomt, danse hurtigt, danse følsomt og bare danse for evigt. I mit studie i Berlin var jeg forholdsvist begrænset, rent teknisk så jeg lavede nogle sessions, hvor jeg optog en hel masse synthesizere ned til et enkelt spor. Det har sat sit præg på hele pladen, og især på Dance I’ll Follow hvor virvaret illustrerer mit forvirrede hoved.”

EP’en Bleach udkommer på Peter Petras eget pladeselskab Abstract Tits den 11. december, og nu kan du altså høre foreverandever<3’s remix af “Dance I’ll Follow” fra EP’en her:

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum