Foto: PR

Vi skrev første gang om britiske CHILDCARE i november sidste år, da de udgav deres andensingle “Film Club”. Nu er den eksperimenterende gruppe endnu engang klar med en ny single fra den kommende EP. 

Bag CHILDCARE findes Ed Cares, som formede bandet, efter et seksårigt barn, han passede, overhørte ham nynne en af hans egne sange og derefter overtalte ham til at forme et band. “Jeg tror, at du, efter Katy Perry, er min yndlingskunstner,” havde et andet barn sagt.

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

CHILDCARE repræsenterer netop det barnlige undrende – musikkens tekster er inspireret af de små oplevelser i hverdagen, som for sangskriver og frontfigur Ed Cares har sat større tanker i gang.

Den britiske poppede post-punk gruppe har akkurat udgivet den nye single “Kiss?”, som forsøger at takle den skam og pinlighed, der har det med at præge det britiske samfund. Disse store tanker er netop inspireret af en af hverdagens, for mange ligegyldige, oplevelser, men Ed Cares barnlige sind formår at forvandle historien til en relevant og ny problematik.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 8

Ed fortæller selv historien:

“I mens jeg ventede på, at forældrene skulle hente det barn, jeg passede, ville jeg lige sige hej til nogle af de mødre, jeg kendte på legepladsen. Jeg ville kysse en af dem på kinden, akkurat som hun bøjede sig ned, for at samle noget op fra jorden, hvilket gjorde, at jeg vaklede i luften i få sekunder, indtil jeg, i stedet for at stille mig op i en naturlig position igen, besluttede at gøre hende opmærksom på min knibe, ved at stille spørgsmålet: “Kys? Hun rejste sig op, vi hilste, jeg rødmede.”

Læs også  Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single "Twentytwo"

Musikken er eksperimenterende og inspireret af post-punken. Også elementer af pop høres på “Kiss?”, i form af et større fokus på melodiøse vokaler, catchy omkvæd og kor. Nummeret begyndes med en stærk kvindevokal, der synger et bærende tema, der går igennem hele nummeret og forstærkes af en lignende rytmisk guitar.

Singlen “Kiss?” er ligesom forgængeren “Film Club” at finde på gruppens kommende EP.