Foto: PR
Udgivelsesdato: 31. marts 2017
Label: Mute Artists Ltd

Den engelske elektroduo Goldfrapp er i glimrende form på deres syvende studiealbum.

Goldfrapp – Silver Eye
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Efter fire års pause er Goldfrapp, bestående af Alison Goldfrapp og Will Gregory, aktuelle med albummet Silver Eye, som uden tvivl vil indfri forventningerne hos elektro-elskere verden over. Silver Eye er Goldfrapp, som vi kender dem. Duoen opererer med tunge elektroniske beats i et skrattende univers, der i bedste stil kontrasterer mod Goldfrapps på én gang uskyldige og ekstremt forførende vokal.

Én af grundene til, at jeg normalt undgår en stor del af den elektroniske musik, der for tiden rammer verden, er, at jeg mener, at der er en gennemgående tendens til rodede lydbilleder og tilsyneladende tilfældige sammensætninger af alt for mange forskelligartede lyde. Denne tendens er heldigvis ikke at finde på Silver Eye, der ganske vist præsenterer mange forskellige auditive indtryk, men også formår at forbinde dem på en måde, så de alle sammen virker til at bidrage til helheden.

Generelt kendetegnende for Goldfrapp, og dette er i den grad også gældende for Silver Eye, er deres evne til at skrive særdeles simple melodier, som er smukke netop i kraft af deres ukomplicerede natur. Et pragteksempel på dette kendetegn findes på elektroballaden “Faux Suede Drifter”, hvor stemmens melodilinje smukt bringes i fokus, og hvor Goldfrapp for alvor får lov til at vise sin vokale formåen.

Silver Eye er udført med en tilbagelænet selvsikkerhed, der ikke kan betegnes som andet end beundringsværdig, og selvom alle numrene er en lytter værd, bør ét fremhæves. “Anymore” vil fange dig og ikke give slip, før du har danset dansegulvet, dine sko og dig selv i stykker.

Anmeldelse