Foto: Amanda Olsen
Venue: Revolver, Oslo
Dato: den 3. marts 2017

Den meget stilsikre københavnske duo spillede Oslo op med deres forårslette synth-pop. En stabil præstation, men uden den store variation i oplevelsen.

Gents – by:Larm 2017
2.5 Anmeldelse
Anmeldelse

På den norske festival by:Larm er dansk musik godt repræsenteret. Fra Bisse til Irah er der noget fra enhver krog af den danske scene. Hvis man nu alligevel skulle vælge een artist, som bedst indfanger hvad der sker hjemme i det danske land, og især i København, så er de synth-poppede melankolikere i Gents et rimeligt godt bud.

Læs også  The Wombats - Lille Vega

Man kan se det på dem. De er så stilsikre og -bevidste, i deres primært sort-hvide outfits med cap og t-shirten i bukserne, at de næsten ikke kan være krybet ud fra andre steder end København. Forsangeren kunne charmere en god del af de norske pigehjerter ind i sød forårsforelskelse, hvilket han også så ud til at være godt klar over. Bandet indtager scenen på det snævre, men meget cool rockspillested Revolver, der desværre er en del udfordret af det lave loft og den smalle scene. Der er vidst ikke mange andre end de første to rækker der kan få et glimt af bandet.

Læs også  Confidence Man – Confident Music for Confident People

Fra første tone er stemningen sat. Gents tager os med til varmere himmelstrøg med tropiske synths og kitschede trommemaskinebeats. Blandingen af lo-fi elektronisk og 80’er-glad dansepop får kvartetten til at fremstå som en solid blanding af First Hate og Julias Moon. Som sagt, en værdig repræsentant for den danske scene.

Selvom Gents starter solidt ud og hurtigt fanger publikums interesse, er de desværre udfordret af nogle tekniske problemer. Lyden skratter og falder ud med jævne mellemrum. Dertil kommer, at kvartetten virker meget fast besluttet på deres lyd. Så meget, at det rimelig hurtigt bliver en del ensformigt, at være vidne til. Skulle man lave en berettermodel over koncerten, ville der ikke være mange udslag. Der er ikke nogen hjem-ud-hjem struktur, men derimod en hjem-hjem-hjem struktur.

Læs også  Bæst - Det Umulige Rum

Ingen tvivl om, at Gents er et band med noget på hjerte, og viljen til at få det ud. Jeg er også sikker på, at en god del af de norske gæster på Revolver skulle hjem og tjekke dette vanvittigt cool københavnske band ud. Grundet deres indadvendte tilstedeværende på scenen, og deres af natur ret heterogene sange, tilsat enkelte forhindringer fra spillestedet, blev det dog desværre ikke til mere end en jævn live-præstation.

Anmeldelse