Foto: Sven Wind / Grafik: Rasmus Yde
Label: Independent
Udgivelsesdato: Fredag den 20. oktober 2017

Det københavnske band, Fugleflugten, åbner igen op for deres uendelige og forunderlige univers med deres anden EP, Bølgevækker. En EP der med drømmende guitartoner omkring originale tekster sender bølger gennem den danske musikscene.

Fugleflugten – Bølgevækker
4.5 Anmeldelse
Anmeldelse

Sidste år udkom Fugleflugten med deres debut-EP, Aftenprægtstjerne, der for første gang åbnede dørene vidt op for et post-punket og shoegaze-inspireret lydunivers, der, især med forsanger Rasmus Ydes originale tekster og karakteristiske vokal, præsenterede en ny lyd på den danske upcoming-scene.

Siden da har de fire venner blandt andet spillet på årets Roskilde Festival, årets UHØRT Festival og tager i forbindelse med deres EP-udgivelse på turné som opvarmning for danske Fribytterdrømme. Flugten er altså igangsat, og Bølgevækker, som består af fem sange, er endnu et vingeslag mod de allerhøjeste luftlag, hvor musikken har uendelig plads at svæve på.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

De første bølger sættes i gang af det enkle, post-punkede guitarriff fra EP’ens første single “Alt Der Glimter”, der med Rasmus Ydes vokal over de fængende guitartoner i sangens første sekunder indkapsler Fugleflugtens unikke univers. “Alt Der Glimter” indeholder alt det, der kendetegner bandet: Enorme bølger af rumklang, der bærer den svævende og halvråbende vokal igennem et stort hav af guitarmelodier, basriffs og energiske trommer.

Men samtidig skiller “Alt Der Glimter” sig også ud fra tidligere sange med en mere fast komposition, der i højere grad sætter fokus på sangens tekst. Det kommer især frem i omkvædets catchy hook, “Lad mig være din skade, for så lover jeg at / Gi’ dig alt, der blinker / Gi’ dig alt, der glimter“. Her kommer Rasmus Ydes originale sangskrivning virkelig til udtryk, og “Alt Der Glimter” er klart en af EP’ens højdepunkter, som også med rette har fået over 40.000 afspilninger på Spotify.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Ydes sangskrivning på dansk klæder virkelig det drømmende udtryk i musikken, og i tankeflugten, “En Anden Side Af Ting” viser han også sine evner med linjer som: “Her ligger jeg så i natten / I mit drømme idyl / Og drømmer om ulvehyl“.

Mens de første sange består af mere faste kompositioner, så afsluttes EP’en med mere flydende og svævende opbygninger på “Solens Sidste Stråler” og “Det Næsten Totale Mørke”, som begge slutter med store, larmende instrumentalstykker, der klinger i det uendelige og har en nærmest hypnotisk effekt. Men uden de fængende hooks kan det godt være svært at kende forskel på de sidste sange, da det trods alt er de samme elementer, der benyttes på hele udgivelsen.

Bølgevækker er ikke bare en samling af fem sange, men derimod et sammenhængende univers. Som sagt er det overordnet den samme lyd, der går igen gennem hele EP’en, men det er især bandets fokus på det visuelle udtryk, der skaber et fuldendt og meget gennemtænkt univers. Fugleflugten er både på SoundCloud og på Spotify, men det er i musikvideoerne på YouTube, at man virkelig får den fulde oplevelse med. Bandet producerer selv videoerne, og det er Rasmus Yde selv, der har skabt det eventyrlige, animerede univers fra videoerne til “En Anden Side Af Ting” og “Glædens Port”, som også kommer frem på EP’ens cover. Dette ekstra element skaber et meget helstøbt udtryk, som man sjældent ser hos så ungt et band, og det viser en virkelig stor passion, der trænger igennem alle aspekter af Fugleflugtens kunst.

Læs også  Silent Laika - Amusements Of A Young Girl

Et godt tip til en kold og blæsende efterårsaften: Sæt dig op på cyklen og flygt gennem mørket med Fugleflugten og Bølgevækker i ørene. Det vil jeg gøre.

Anmeldelse