Foto: Guldimund // PR

Foreningen Musikparlamentet inviterer den 22. februar til debat om, hvorvidt brugen af gratis arbejdskraft har taget overhånd i kulturmiljøet efterfulgt af koncert med den alsidige kunstner Guldimund.

Musikparlamentet er en frivilligdrevet foreningen, der laver debatarrangementer, videoer og podcasts, som har til formål at sætte fokus på relevante problemstillinger i musikbranchen. I samarbejde med DIT:KBH,  Rytmisk Musik København og Dansk Musiker Forbund afholder foreningen et arrangement den 22. februar 2017 i Huset Kbh, som skal sætte fokus på frivillighed i kulturmiljøet. Musikparlamentet rejser spørgsmålet om, hvorvidt brugen af frivillig arbejdskraft har taget overhånd og er blevet en for god forretningsmodel i kulturmiljøet.

Dette sker på baggrund af, at frivilligheden blomstrer, og mange ildsjæle bruger flere timer i kulturens tegn på mudrede marker, dunkle spillesteder og i små kontorfællesskaber både i den gode sags tjeneste og for at få et godt CV for at komme i betragtning til drømmejobbet. Men samtidig sikrer frivilligt arbejde en del af kulturbranchens overlevelse: Uden frivillighed og praktikker, vil det blive dyrt for forbrugerne at opleve kultur og umuligt for spillesteder, pladeselskaber og festivaler at løbe rundt finansielt.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Midt i kampen om at leve op til forventninger til kompetencer for de frivillige og om økonomisk overskud for virksomheder, må vi stoppe op og stille os selv spørgsmålet om, hvorvidt det er en holdbar måde at præsentere kultur på. Skal kunst- og kulturorganisationer i højere grad løbe rundt som forretninger og måles på deres økonomiske værdi? Og i så fald, hvordan skal denne værdi sammenlignes med andre dele af den offentlige sektor, når der eksempelvis skal uddeles støttekroner? Skal frivillige og praktikanter på barrikaderne, eller skal man satse på et holdningsskifte blandt virksomheder og kulturelle? Kort sagt: Hvor går grænsen for mængden af arbejde som civilsamfundet skal løfte for at holde musik- og kulturlivet i gang?

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Til at diskutere disse overvejelser har Musikparlamentet inviteret et panel, bestående af:

Anker Brink Lund som er professor ved Center for Civilsamfund, CBS; Line Rosenvinge, der er mag.art i kunsthistorie, journalist og debattør; Alternativets kultur- og medieordfører Rasmus Nordqvist; Dorte Hartman, forhenværende formand og grundlægger af Spillestedet Stengade og cand. soc med speciale i frivillighed samt Jakob Kwederis, der er chef i DIT:KBH.

Efter debatten, som modereres af Thomas Noppen, stifter af og ansvarshavende redaktør på Netudgaven, kan du opleve den alsidige Guldimund, når han giver akustisk koncert præsenteret af øvelokaleforeningen Rytmisk Musik København. Om Guldimunds debutsingle “Vi Krøller og Vi Smelter” skrev vi blandt andet:

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

“Nummeret “Vi Krøller Og Vi Smelter” emmer af både indierock og dreampop og lægger ud med en insisterende og energisk ‘der ud af’-tromme- og synthbas-intro, der leder tankerne hen på The Police 80’er-hittet “Synchronicity II”. Nordtorps vokal sætter hurtigt ind med dansksproget lyrik, og resten af nummeret byder på legesyge guitarer og melodier og drømmende akkordrundgange.”

Arrangementet er gratis og finder sted den 22. februar 2017 på Analog Bar i Huset Kbh. Dørene åbner kl. 18, debatten starter kl. 19 og du kan se Guldimund optræde kl. 20.30.