Foto: PR
Udgivelsesdato: den 7. april 2017
Label: Tabu Records

Fribytterdrømme sætter et højt niveau, og man mærker tydeligt, at de har lagt nerve og sjæl i hvert eneste nummer. Alle sangene er gennemført, og skaber tilsammen et smukt og personligt lydunivers. 

 

Fribytterdrømme - SUPEREGO
5 Anmeldelse
Anmeldelse

Fribytterdrømme blev til i 2011 og består af seks Svendborg-drenge. Bandet er kendt for deres stærke, danske tekster og syrerock. Efter et par single-udgivelser sendte drengene debut-EP’en Labyrintens Farver på gaden i 2015, og er i dag ude med efterfølgeren i form at albummet Superego. Albummet er blevet til i samarbejde med den populære rap-gruppe Suspekt, og Rune Rask er også med som producer.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Da jeg før havde hørt Fribytterdrømmes tidligere udgivelse, Labyrintens Farver, blev min nysgerrighed for alvor vagt, da nyheden om et nyt album i samarbejde med Suspekt blev annonceret. Jeg var spændt på, hvad der ventede mig, da jeg sad og skulle høre SUPEREGO igennem første gang, og det blev en stor forløsning. Jeg mærkede hurtigt syrerockens karismatiske væsen, især igennem stærke tekster og melodier, som på nummeret “Pteranodon”. Nummeret “De Elysianske Mysterier” fortsætter også den eksistentielle stemning, og den underbygges af helt fantastisk guitarspil og forsangeren Laus skarpe og klare stemme. Sætninger som “Vi fylder vores hænder med hinandens latter” er for mig tydelige eksempler på det høje lyriske niveau.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Pladens næste nummer “Søg Det Højeste” giver mig assosiationer til både techno og syrerock, og dette nummer skal nok få selv den mest passive festdeltager til at danse. Stemningen bliver mere afslappet med det efterfølgende nummer “Seer”, men intensiveres igen på førstesinglen fra albummet “Verden Ender For Dine Fødder”. Har skinner Laus stemmer igennem med den klareste melodi, og sammen skabes et stærkt lydbillede.

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

Fribytterdrømme sætter et højt niveu, og man mærker tydeligt, at de har lagt nerve og sjæl i hvert eneste nummer. Alle sangene er gennemført, og skaber tilsammen et smukt og personligt lydunivers. Pladens sidste nummer “Solen Går Ned” er en smuk, anderledes og modig sang. På kun 1 minut og 20 sekunder takker Fribytterdrømme af med ægte folkemusik/folkevise stemning. Og det virker! Jo, SUPEREGO er en anderledes, gennemført og super god udgivelse, og klart værd at lytte til.

Anmeldelse