Foto: Seth Nicolas

Det danske psychrockband Fribytterdrømme annoncerer i dag et nyt album, som er lavet i samarbejde med den danske rapgruppe Suspekt, hvorfra førstesinglen “Verden Ender For Dine Fødder” er ude nu.

Fribytterdrømme annoncerer i dag albummet Superego, som udkommer den 7. april på rapgruppen Suspekts eget pladeselskab Tabu Records og er produceret af Rune Rask. Fortællingen om samarbejdet mellem psychseksten fra Svendborg og de tre hiphop-drenge fra Albertslund begynder i Suspekts studie i Vanløse tilbage i 2016. Her arbejdede de to grupper side om side på ny musik, der formede et venskab. Forsanger og tekstforfatter i Fribytterdrømme, Lau L.V. Pedersen, udtaler om det enestående sammenhold og samarbejde, der opstod i studiet:

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 8

“Emil [Orgi E. red] kiggede ofte forbi indspilningerne, og jeg tror sgu, han blev lidt forelsket i
Fribytterdrømme. Man kan nok sige, han blev gruppens kompetente storebror, hvor Rune på samme måde blev vores “producerstorebror”. Det viste sig dog at være en enormt stor, men også spændende udfordring at lægge sin musik i hænderne på en, der normalt arbejder med en anden genre, end vi gør. Det gjorde os i stand til se fremad, og det er vi som band enormt stolte af.”

Allerede i sidste uge kunne Suspektfans lægge øre til en usædvanlig gæst på det nye album 100% Jesus, hvor Pedersen lagde omkvædsvokal på den isnende hyldestsang til den afdøde kunstner Linkoban, “Lings Sang”. Suspekts Emil “Orgi-E” Simonsen fortæller om sin store respekt for den danske gruppe:

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

“I vores perspektiv er Fribytterdrømme det mest interessante, som er sket på den danske
musikscene i nyere tid. Eksperimenterende, dansksproget “hippie” rock er selvsagt ikke nogen
økonomisk guldgruppe, og vi ville faktisk holde igen på udgivelsesraten på Tabu, for at holde
fokus på Suspekt. Vi mener dog, at musikken er så essentiel for Danmark, at den bør og skal ud.”

Læs også  Red Lama-interview og eksklusivt albumstream på "Motions" forud for release

Det kommende album stikker i et utal af musikalske retninger, men den nye single “Verden Ender For Dine Fødder”, som bandet i forbindelse med annonceringen i dag kan præsentere, byder på klassisk psychrock med hvinende guitarsmadder og frembrusende trommetæsk. Den tilhørende musikvideo er et indblik i Fribytterdrømmes ritualistiske vanvid, hvor, i ifølge instruktøren Iris Deppe og bandet selv, alle er er hinandens syge venner i en skizofren roulette.

 

Fribytterdrømme spiller fire danske koncerter i løbet af april, der bringer dem forbi København,
Aarhus, Odense samt hjembyen Svendborg. Du kan læse vores interview med forsanger Lau L.V. Pedersen her.