Franz Ferdinand gæster Danmark til september

Franz Ferdinand gæster Danmark til september

Foto: PR

Koncerten finder sted i Store VEGA lørdag den 1. september 2018, og billetterne sættes i salg fredag den 16. marts klokken 09.00.

Der er sket meget med lyden af skotske Franz Ferdinand, siden den alternative rockgruppe tilbage i 2004 udgav kæmpehittet “Take Me Out” fra deres selvbetitlede debutalbum. Det kan du nu mærke på egen krop, når gruppen til september lægger vejen forbi Danmark, med deres seneste album, Always Ascending fra februar i år, under armen.

Den nye retning, de fem, legesyge skotter er stukket i, beskriver forsanger Alex Kapranos selv som på én gang både futuristisk og naturalistisk, og albumet, som er lavet i samarbejde med den franske producer Philippe Zdar (bl.a. Beastie Boys og Pheonix), markerer en form for genfødsel af Franz Ferdinands musikalske identitet. Målet har været at indkapsle en lyd, som ikke vækker tanker til deres gamle materiale, men i stedet præsenterer den innovative og eksperimenterende tilgang, de på det seneste har haft til deres musik.

Det er ikke første gang, at Franz Ferdinand har spillet på dansk grund, men det var faktisk hele ni år siden, at man senest kunne fange dem som headliner på et dansk spillested (på præcis samme trægulv, som de til september vender tilbage til). Siden den tætpakkede 2009-koncert i Store VEGA, har gruppen kun været forbi Danmark i forbindelse med festivaler og en enkelt gang i 2015 under navnet FFS i Tivolis Koncertsal.

Om du har set dem før eller ej, så er der, med Always Ascending i bagagen, meget der tyder på, at det under alle omstændigheder langt fra bliver den samme oplevelse, selvom de danseglade blandt publikum nok stadig kan se frem til en aktiv koncert.