Foto: Højskolens facade // PR

Den 27. marts blev det første spadestik til Roskilde Festival Højskole taget, og tilmeldingerne til første hold er nu åbnet. Højskolen, der skal have fokus på kunst og musik, er den første almene højskole der opføres i Danmark i 48 år.

Efter intet mindre end 12 års planlægning og finansiering kunne Roskilde Festival Højskole i går blive sat i værk. I januar 2019 åbner højskolen op for det første hold elever, som skal arbejde med musik, kunst og kultur. Roskilde Festival Højskole bliver den første almene højskole opført i Danmark i 48 år, og Kulturminister Mette Bock og Roskildes borgmester Joy Mogensen kunne i går tage første spadestik til det store byggeprojekt.

Læs også  Hør rapperen og "autotune-crooneren" $HYBXI krænge kærligheden ud på andensinglen "Doves"

 

Højskolen skal opføres i en gammel betonproduktionshal tæt på festivalspladsen, og bliver nabo til det kreative område Musicon. Her er der i forvejen et sprudlende uddannelsesmiljø, kreative værksteder, danseteater og mange andre kreative og kulturelle aktører i spil. Højskolen skal udfordre det traditionelle højskolebyggeri, og den placeres i et urbant miljø, hvor eleverne skal inspireres til samarbejde og aktivering af byrummet. Det er det hollandske arkitektfirma MVRDV og det københavnske arkitektfirma COBE, der sammen skal forvandle den forhenværende betonproduktionshal til en moderne højskole. Fælles for Roskilde Festival og den kommende højskole er værdierne og formålet, der begge kredser om at have ungdomsliv, frivillighed og fællesskab i højsædet. Højskolen vil i fremtiden favne en bred skare på unge mellem 18 – 25 år, og udbyde et fagligt og dannende frirum. Omkring Roskilde Festival Højskole fortæller den kommende forstander, Jesper Elkjær Øland, følgende:

Læs også  Dagbog fra G! Festival - Dag 4

“Første spadestik er kulminationen på mange års arbejde, og nu kan vi endelig skimte den dag, hvor de første elever indfinder sig på skolen. Højskolens bygninger skabes med en ambition om at give vores elever og undervisere de optimale betingelser, og jeg er overbevist om, at rammerne vil fremme både de faglige og uformelle fællesskaber i skolens dagligdag.”

Med første spadestik fulgte også åbningen af tilmeldelser til første hold. Holdende på højskolen kommer til at bestå af 120 elever, og der vil tilbydes kurser på fire, seks og ti måneders varighed. Læs mere om den nye højskole og om tilmelding lige her.