Foto: Per Bergmann

Dansk/britiske Northern Assembly slipper første single-udspil forud for kommende debutalbum og pifter sensommeren op med smuk folk-inspireret musik a la The Rumour Said Fire. 

Northern Assembly består af de fire musikere Andreas Bevan, Dina Danielsdatter, Jens Hedegaard og Jesper Smalbro. I deres nordiske musikprojekt bidrager de alle med deres smukke sangstemmer, og derudover spiller Dina mandolin og klaver, Andreas guitar, Jen trommer og Jesper kontrabas.
Bandet har eksisteret siden 2013, og blev dannet af Dina og Andreas som startede med at skrive sange sammen, som de kaldte Northern Assembly sange. Senere kom Jens og Jesper til, og bandet blev nu til Northern Assembly: En samling af mennesker fra forskellige steder i norden, med base i Århus.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

Northern Assembly bevæger sig hele tiden mellem det skrøbelige og det kraftfulde i deres musik hvilket blandt andet kan høres i forbindelsen mellem deres fine, nordiske stemmer og insisterende guitar- og mandolinrytmer. Bandet kalder selv deres musik for Nordisk folk, og deres sange indeholder tekster om alt fra det nære og hjemlige, til det mere sjælegranskende.
Stemningsfuldt og eftertænksomt er nøgleord for deres musik.

Læs også  SHERPA annoncerer ny EP og afslører teaser til musikvideo

Tidligere har bandet udgivet en selvbetitlet EP i 2014, double-singlen “Bury Your Kings” i 2015 og nu er de klar med første single-udspil fra deres debutalbum, som udkommer i 2018.
Du kan høre den dynamiske og flotte “One Day (I Will Return)” her: