Foto: Snavs//Meha Karimi

Den hollandske musik- og musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag sætter næste år fokus på Danmark og danske acts. Med dagens seks nye tilføjelse er listen over danske navne på festivalen nu op på i alt 19 artister. Læs om de nyeste tilføjelser og se hele listen her. 

Eurosonic Nooderslag afholdes i Groningen i Holland den 17.-20. januar 2018, og er en festival, der har stor indflydelse på den europæiske musikscene og -branche. Dermed har alle bands i deres line-up med denne festival god mulighed for at gøre sig bemærket, og det gælder også de nedenstående, upcoming, danske artister.

AV AV AV

Bag navnet AV AV AV gemmer sig en dansk producer-trio, som alle tre er velkendte solo-acts på den danske DJ-scene. Der er tale om DJ ER DU DUM ELLER HVAD, ELOQ og UNKWON, tre pladevendere, som normalt kun begår sig bag mixerpulten. Men i fællesskab samler de sig om velsmurte, hårdtslående pladeproduktioner og om at etablere et flot koncert-setup med vilde lysshows, hvor flere af de elektroniske beats bliver spillet live frem for at være indspillet på forhånd som et backing-track.
I foråret udgav de albummet Everything Is True, en plade med masser af lækkert house og elektroniske dance bangers, og i sidste måned gav de koncert i Store VEGA i et såkaldt 360 graders format. De er derfor i storform, når de i januar måned begiver sig til Holland.

Goss

Her har vi tale om endnu en elektronisk producer, Goss, som har oplevet rigtig meget succes i den seneste tid, og som vi har crushet en hel del på her på redaktionen. Hans seneste udspil, EP’en Healthcare, er blevet vel taget imod, og så har han også været co-producer på MØs nyeste udgivelse, When I Was Young. Hvor AV AV AV er mere hårdtslående i udtrykket, er Goss’ sound lidt mere smooth og mellow, men stadig godt plantet i den elektroniske genre.
Han optrådte for en måned siden i Store VEGA i selskab med Vera, Vasco og School of X, som vi var ganske godt tilfredse med og blandt andet kvitterede med følgende udtalelse:

Læs også  Tivoli afslører stærkt program: Hold Lillefredag på Orangeriet med hele 23 acts

“Med to musikere ved sin side (heriblandt en live-trommeslager, som i mine øjne bare altid er en god prioritering) præsenterede Goss sit smørbløde, poppede R’n’B-univers, som Vasco og Vera har været med til at producere. Det virkede som om, Goss lige skulle spille sig varm, men det blev han så også, og det var virkelig fedt. Goss’ vokal var lige så lækker live som på indspilning, han havde en smittende energi, spillede godt sammen med sine band mates og havde en varm og åben approach til publikum.”

Lydmor

Nu har jeg allerede brugt den her genrebetegnelse ved de to første kunstnere på listen, men vi er altså igen ude i det elektroniske, denne gang produceret af en kvindelig artist ved navn Lydmor. Ganske vist har hun ikke udgivet noget siden albummet Y i 2015. Til gengæld har hun inden for en måned i løbet af dette efterår optrådt på toppen af Shanghais skyskrabere og på Reeperbahn Festival i Hamborg, været på listen over acts til det London-baserede ITB Showcase (International Talent Booking) og ageret support for MEW på deres Skandinavien-tour. Vores redaktion dækkede hendes Reeperbahn-optræden, hvor både musikken og hendes særlige valg af påklædning gav et stort indtryk. Om musikken skrev vi:

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

“Imens styrede hun sit collageskabte elektroniske musik til perfektion. Lydmor er en rigtig dygtig musiker, det var man ikke i tvivl om, og hendes sange udførte det job, de er sat i verden for at gøre: At skabe stemninger og et univers man kan give sig hen til, ligesom lydmor så ud til at gøre.”

Hun er med andre ord godt varmet op til at skulle gæste Eurosonic Festivalen med sin smukke vokal og sine velsmurte, atmosfæriske, elektroniske arrangementer.

Maximillian

Jeg havde fornøjelsen af unge Maximillian ved årets P3 Guld-show, hvor han som et af de optrædende acts imellem prisuddelingerne og de øvrige indslag krængede sit hjerte ud med sin seneste singleudgivelse “Strangers”. Med et kuldegysende vokaludtryk havde han min fulde opmærksomhed:

“Den kun 18-årige sangers stemme fyldte rummet fra første ord af, og han bevægede sig elegant fra bjergtagende, dyb røst til en ganske følsom falset og en kuldegysende, stærk lysere klang. Det var lige så hårene rejste sig.”

Selvom jeg kun kender ham for den ene single og hans sublime optræden, kan jeg med sikkerhed sige, at han er et lyt værd. Der er tale om helt store popballader med et dybfølt udtryk.

Snavs

Tjah, vi kommer altså ikke rigtig væk fra alt det elektroniske musik i denne omgang. Men det er virkelig også bare den genre, der rører på sig på den danske upcoming-scene lige for tiden, og det er jo egentlig bare virkelig fedt, for der er rigtig mange nice acts at finde. Det kunne eksempelvis være alle de ovenstående, eller det kunne være Andreas Holdø, som står bag DJ-navnet Snavs. Han har allerede masser af succes i udlandet, både i USA, Australien og Asien, og er efterhånden også ved at få opbygget et godt ry herhjemme. Hans musik er som sagt elektronisk, i den tunge, trap’ede ende, og er bare virkelig energifyldt og stemningsskabende.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

SVIN

Den sidste offentliggørelse i denne omgang er instrumental-bandet SVIN, som er et for mig hidtil ukendt band. Deres musik er meget særegen, da det er i den relativt trippede ende af alternativ rock-genren. Bandet består af Lars Bech Pilgaard (guitar), Henrik Pultz Melbye (tenorsax, clarinet) og Thomas Eiler (trommer), og med deres lidt anderledes instrument-sammensætning skaber de et eksperimenterende, musikalsk univers. De bevæger sig ind over mange forskellige genrer og stiltræk og er derfor rigtig svære at definere yderligere. Det er også svært at udvælge et enkelt nummer som et overordnet eksempel for, hvad bandet kan byde på, for de kan nemlig byde på en rigtig bred skare af musikalske udtryk. Ikke desto mindre kan du få en forsmag på det hele med nummeret “Færgen Ellen”:

Tidligere offentliggjorte danske artister:

August Rosenbaum
BAEST
D/Troit
Ellis May
IAMJJ
Off Bloom
Pardans
Phlake
Scarlet Pleasure
School of X
Soleima
Velvet Volume
Vera
We like We