Foto: Johannes Helje

Den svenske duo First Aid Kit er ude med deres nye single “You are the Problem Here”, der er udkommet i forbindelse med kvindernes internationale kampdag. 

I onsdags var det kvindernes internationale kampdag, og det markerede den svenske folkduo First Aid Kit med sangen “You are the Problem Here”, der er et opråb til mændende. Sangen er har en tungere og mere rocket lyd end hvad vi ellers tidligere har hørt fra de to svenske piger, men det skaber en alvorligere stemning i sangen, og bringer dens budskab frem. På First Aid Kits facebookside skriver pigerne følgende om sangen:

Læs også  Queens-rapperen Deem Spencer deler hypnotiserende "baybay"-single

“You are the Problem Here” er ikke en typisk First Aid Kit-sang. Den er vred og direkte. Det er en sang, der er skrevet med foragt, efter at have læst om endnu et overgreb, hvor gerningsmanden fik en mild straf. Vi var, og er, trætte af at leve i et samfund, hvor ofrene for overgreb ofte selv får skylden, for de forfærdelige ting, der er sket for dem. Vores budskab er klart og burde ikke være kontroversielt overhovedet: hvis du begår overgreb, så er det dig, der er problemet.”

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 16

First Aid Kit består af de to søstre Johanna og Klara Söderberg, der tilbage i 2008 blev kendte, da de uploadede et youtubecover af Fleet Foxes “Tiger Mountain Peasant Song”. Siden har søster-duoen udgivet tre albums og to EP’er. “You are the Problem Here” er det første vi hører til pigerne siden deres single “Stay Gold” fra 2015.

Læs også  Lykke Li annoncerer nyt album og udsender to nye numre

Lyt til “You are the Problem Here” lige her: