Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Orange
Dato: Fredag den 30. juni kl 19.00

Med højdepunkter som “True Affection”, “Bored In The USA” og “I Love You, Honeybear” indtog karismatiske Father John Misty Orange Scene og spillede regnen væk. 

Father John Misty - Roskilde Festival 2017
4 Anmeldelse
Anmeldelse

Jeg vil indrømme, at mit kendskab til Father John Misty inden dagens koncert var meget begrænset, og mine forventninger var derfor ikke så høje, da jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle forvente. Koncerten startede ud med “Pure Comedy” og “Total Entertainment Forever” fra Mistys nyeste album, og jeg syntes ærligt, at jeg kedede mig lidt foran Orange. Men da “Ballad Of The Dying Man” kom på, vandt Father John Misty igen min opmærksomhed, og fastholdt den koncerten ud. Med en imponerende falset, og en utrolig god opbygning af “Nance From Now On” viste den karismatiske frontmand sit talent frem, mens han med mikrofonen i den ene hånden, og med den anden hånd i lommen vandrede frem og tilbage på scenen med solbriller og “I’m too cool for this”-attitude. Vi skulle også meget langt ind i koncerten før hovedpersonen åbnede munden mellem numrene for at sige tak.

Læs også  NORDISKE HITS // Uge 8

Den ekstravagante og fandenivoldske figur som Father John Misty er, blev holdt intakt gennem hele koncerten mens han skiftevis kastede sig på knæene foran publikum eller vandrede frem og tilbage mellem scenens hjørner. Med en kraftfuld version af den poppede “True Affection” fulgt op af en voldsom og følelsesladet performance under “Bored In The USA” vandt Father John Misty mig fuldstændig over på sin side. Herefter fulgte “Hollywood Forever Cementery Signs”, og koncerten sluttede af med en vild version af den kendte “I Love You, Honeybear”, hvor pianisten til slut bogstaveligtalt hoppede på tangenterne.

Læs også  Jada annoncerer sin første turné: "Mutual Selfcare Tour"

Efter egentlig at have sagt tak for i aften, fik Father John Misty nys om, at de vidst havde en del mere tid tilbage på den legendariske scene. Mens bandet igen fandt deres pladser, gav han opmærksomheden til Copenhagen Phil, der under hele koncerten havde tilføjet et smukt stryger- og blæserelement til lyden. Herefter proklamerede han: “I’m looking forward to Foo Fighters afterwards, but these two songs will be a palet cleanser before the rock.” Så fulgte en smuk version af “In Twenty Years Or So”, og til slut fik vi “Holy Shit”, hvor Father John Misty hoppede op på trommesættet, og endte koncerten med et brag.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album