Foto: PR

Off Bloom blev tidligere i år annonceret til at spille på den hollandske musik- og branchefestival Eurosonic Noorderslag som en del af festivalens danske fokus. Og efterspørgslen er stor: Trioen går i fodsporene på kunstnere som MØ og Lukas Graham og har vundet prisen European Border Breaker Awards 2018, som vil blive uddelt til festivalen 2018. 

I dag er endnu seks danske navne blevet offentliggjort i forbindelse med Eurosonics valg af Danmark som fokusland til festivalen næste år. En af de tidligere offentliggjorte navne i år var Off Bloom, som for alvor har markeret sig som et navn både herhjemme og i udlandet.
Det har de nu vundet en pris for, nemlig Eurosonics prisfest European Border Breaker Awards, som gives til kunstnere, der har opnået en europæisk ”grænseoverskridende” succes på deres første internationale udgivelse mellem den 1. august 2016 og 31. juli 2017. Derudover er det også et kriterium, at vinderen kommer fra et af de lande, der samarbejder i EU’s Creative Europe-program.
Succesen måles på airplay, salg, live-optrædener og positionen på den europæiske Border Breaker Chart.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

Eurosonic udtaler om den danske gruppe:

“Off Bloom understand what modern times are asking for. They threw out the rule book to create unconventional, eccentric and future-proof pop music, just like their influences such as Hudson Mohawke, Baauer, Major Lazer and AlunaGeorge also did. Eager to offer some glimmer of hope and solace in a dark world, this Danish trio and their inventive take on pop could very well be part of music’s future.”

Læs også  Red Lama udsender gribende musikvideo forud for albumudgivelse og releasekoncert

Off Bloom er udnævnt som vindere sammen med ni andre kunstnere fra ni forskellige lande (indtil videre er Skott annonceret som Sveriges vinder), og nu skal Off Bloom så kæmpe om at vinde The Public Choice Award. Den pris bliver baseret på en online afstemning, som fans kan deltage i fra slut november og gennem hele december og over hele Europa.

Læs også  Drew debuterer med den sjælfulde single "Keeping Up"

Af tidligere danske vindere af EBBA-prisen finder man blandt andet MØ, Lukas Graham og The Raveonettes, og prisen er altså både en kæmpe ros og et stort springbræt for Off Blooms musikalske karriere.

Overrækkelsen kommer til at foregå på Eurosonic-festivalen i Groningen, Holland den 17. januar 2018, hvor de ti Border Breaker Award-vindere vil optræde.
Priserne bliver som en ekstra bonus overrakt af den legendariske BBC-vært og musiker Jools Holland.