Foto: Søren Degn

Der var intet mindre end åbningen af Bøgescenerne på højkant, da 20 upcoming-kunstnere mandag og tirsdag dystede i Smukfests Live Camp-konkurrence. Vinderen, Ericka Jane, skyder det officielle program igang onsdag klokken 16.00, mens vinderen af Tak Rock-prisen, Total Hip Replacement, spiller fredag klokken 12.00.

Efter to dage spækket med koncerter fra upcoming, danske talenter, er vinderen af dette års Live Camp på Smukfest fundet, og det blev sangerinden Ericka Jane, der løb med titlen.

I alt 20 navne har deltaget i konkurrencen, hvor forskellige spillere fra den danske musikbranche har peget på hver deres artist, de synes fortjener ekstra eksponering. Live Camp, som sammen med finalen i DR’s talentforløb KarriereKanonen udgør Smukfests opvarmningsprogram, har budt på musik i alle genrer fra kunstnere som Blended Brew, Aksglæde, Barselona, Saint Best, Sjakket og vores udvalgte Cousin.

Læs også  LUI HILL ude med flot livevideo til debutsinglen "5000 Miles"

Vinderen af konkurrencen blev udnævnt mandag ved midnat efter et brag af en fest fra DJ Nicolai Møller, og det var en glad Ericka Jane, der var med på en telefonforbindelse fra København, da P6 Beat’s Carsten Holm, som var vært gennem hele konkurrencen, gav hende den gode nyhed.

Ericka Jane er signet på Labelmade Records og har blandt andet hittet med singler som “Favorite Lie” (2015) og “Bad For You” (2016), som tydeligt faldt i publikums smag. Med sig under sin koncert søndag aften havde hun to meget erfarne musikere, trommeslager Felix Ewert (bl.a. Julias Moon, Nik & Jay, Patrick Dorgan) og bassist Nicholas Kincaid (bl.a. Christopher), og det var et topprofessionelt show, de fyrede op under. Ericka Jane havde med andre ord gode forudsætninger for at brillere i konkurrencen, og det gjorde hun, da hun med god energi og selvsikkerhed hele koncerten igennem gav publikum præcist, hvad de ville have.

Læs også  Jada hylder kvinden og kvindekroppen i ny, smuk musikvideo

Udover overrækkelsen af prisen for årets Live Camp-vinder, skulle årets Tak Rock-pris uddeles, og den gik i år til Aarhus-orkesteret Total Hip Replacement, som spiller en festlig blanding af funk og reggae med inspiration fra Afrika, som de har et tæt forhold til efter flere koncerter på kontinentet. Udover titlen som ‘Tak Rocks Udvalgte’ vandt gruppen æren af at spille endnu engang under Smukfest, og du kan således (gen)opleve aarhusianerne på P3 Teltet fredag klokken 12.00.

Læs også  Danske BAEST blandt de sidste annoncerede til by:Larm Festival 2018

Du kan læse mere om Smukfest og Live Camp i vores interview med Talsmand Poul Martin Bonde her.