Elektronisk single og video ude fra Heidi Mortenson

Elektronisk single og video ude fra Heidi Mortenson

Foto: PR

Her kan du krydre din fredag med elektronisk musik fra den danske sanger og komponist Heidi Mortenson

I 2012 udgav Heidi Mortenson EP’en Mørk, der var domineret af langsom melankoli. På det kommende opfølgningsalbum Tid er tempoet skruet op, mens melankolien er bevaret. Singlen “Lyset” er første udspil fra pladen.

 Heidi Mortenson har i 15 år boet i henholdsvist Barcelona og Berlin, men har for nogle år siden valgt ar bosætte sig nær havet i en dansk skov. Her er der plads til tanker og fordybelse, eftertænksomhed og ensomhed, der dels er forbandet, dels guddommeligt. Dette danner grundlaget for en kontrastfuld plade med inspiration fra den stille skov og den pulserende storby malet med modsætninger som
lavt tempo og upbeat, håb og melankoli, digitalisering og analogt nostalgi. Mortenson siger:
 “Al den nye digitale teknologi har på mange måder medvirket til et totalt ophør af tid og sted, hvor det analoge nærmere portrætterer den menneskelige interaktion, nærværet og naturen. På albummet ’Tid’ balancerer og klarlægger disse stemninger et følelseslandskab, der er støvet og glasklart på samme tid.”
 Tidsfilosofi er grundstenen for albummet, deraf titlen, og musikken tager afsæt i opfattelsen af tid, som en faktor, der varierer fra person til person. Om tid siger sangerinden:
 “Vi har et fast defineret tidsbegreb, hvor en time er ens for alle, men følelsen af tid varierer i forhold til de events den udfyldes af  (…) Da jeg startede med at arbejde på albummet var min daværende kæreste konstant på tour verden over, så vi skulle hele tiden orientere os om tidszoner for at kommunikere med hinanden. Tiden føltes meget elastisk i de to år.”
Hør singlen “Lyset” og glem storbylarmen for en stund med den flotte tilhørende video:

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune