Foto: Alexandra Strömich

Den danske rockgruppe Eerie Glue er i dag ude med første single, “Puppet on a String” forud for deres kommende og fjerde EP på under et år, Pop. 

Eerie Glue er et band som henter inspiration fra mange forskellige genrer, og som trækker på elementer fra de sidste mange årtiers rockhistorie. Med deres nye single “Puppet on a String” bevæger de sig ud på et nyt og mere blødt territorium.

Singlen kommer forud for deres fjerde EP i år, som kommer til at hedde Pop, og som er på gaden den 6. november. En meget passende titel, tænker man, efter at have hørt “Puppet on a String”. Sangen indeholder som sagt nogle blødere elementer, og den har stor fokus på de poppede melodier, frem for den mere støjrockede og smadder-inspirerede lyd, som gruppen har et svagt punkt for.

Læs også  Bæst - Det Umulige Rum

I starten af året kom de på vores liste over 17 navne du skal holde øje med i 2017, og det har da ikke vist sig at være forgæves: Eerie Glue er kommet med fire udgivelser på et år, og de har en lyst og en kreativitet i deres musik, som bliver ved med at udfolde sig. 
Horror, Fuzz
 og Love hedder de andre tre tidligere EP’er fra i år, og sammen med den nye EP, Pop, giver det et en tetralogi med et godt indblik i Eerie Glues lydunivers.

Læs også  Queens-rapperen Deem Spencer deler hypnotiserende "baybay"-single

Gruppen har generelt et stort fokus på deres mange guitareffekter, som får lov at udfolde sig blandt andet i netop “fuzz”, og dette fokus har de også på “Puppet on a String”.
Sangen handler om kærlighed og indeholder en længsel og melankoli, som især kommer til udtryk i teksten. Samtidig indeholder den flerstemmige vokalmelodi og det faste groove kombineret med surfrockeffekterne på guitarerne en doven fornemmelse af lykke, og det er en lille perle af en popsang, Eerie Glue har udgivet.

Læs også  Confidence Man – Confident Music for Confident People

Hør “Puppet on a String” her: