Foto: Eugenijus Barzdzius

Den bløde folk-single “Mathilda” er den tredje singleforløber i rækken før udgivelsen af albummet Our Place in History, som bliver udgivet den 20. oktober. Bandet hedder Dangers of the Sea, og du kan lytte til deres nyeste single her. 

Dangers of the Sea har lagt stilen for deres kommende album med de tre singleforløbere “You & I”, “Can You Here Me” og nu også “Mathilda”. Deres melodiske folk er blød og stemningsfuld, og de skuffer ikke på den seneste udgivelse.

Læs også  PREMIERE: ROXY JULES ude med første single og video inden kommende fjerde album

Bandets forsanger og stifter hedder Andreas Bay Estrup, og hans følsomme og skrøbelige vokal er sat i hovedfokus på den nye single. Hans stemme minder lidt om Kashmir-forsangerens og udtrykker en dyb inderlighed. Bandet består af i alt fem danske drenge, og dem får man også at høre i omkvædet på “Mathilda”. Med en elegant flerstemmighed er alle bandmedlemmerne nemlig inde over vokalarrangementet. Især i breakdown-stykket inden sidste omkvæd kan man høre, hvad deres samklang faktisk byder på, og hvor gode de egentlig er sammen. Det er dejligt, kompliceret og fyldt med finesse.

Læs også  Guldimund er tilbage med kærlighedsberusende single og video

Ved første lyt kan man godt tænke, at det her nummer er lidt kedeligt, men det gror virkelig på én. Man bliver for det første mere og mere betaget af den smukke vokal, og for det andet bliver der bygget flere og flere elementer på, jo længere ind i nummeret man kommer.
“Mathilda” er derfor en hel gennemlytning værd, for så skal man nok blive grebet af den lettere melankolske stemning og den tilbagelænede instrumentale lydside. Og når man så når førnævnte breakdown og den eminente flerstemmighed, så er man faktisk blevet overvundet. Dangers of the Sea kan et eller andet med deres musik, og det er lidt svært at sætte ord på – så man skal hellere bare læne sig tilbage og nyde det.

Læs også  Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum