Foto: Dream City // PR

Roskilde Festival er lige om hjørnet, og Dream City byder endnu engang indenfor i en magisk by fyldt med kreative camps, spændende events og ikke mindst exceptionelt god stemning. Vi guider her til en række af de camps, du finder i årets Dream City, og hvilke spændende events, du ikke må misse. 

Dream City vrimler i disse dage med glade beboere, der er ved at bygge Roskilde Festivals eventyrlige by op endnu engang. Så hvis du skal have en pause fra ølbowling, makrelspisning og diskussioner om, hvilken sang, der egentlig er Roskilde-sangen i år, så få benene på nakken og drag afsted mod H! I år kan du få en Barbie-makeover hos Camp Morfar Barbie, spise pølser og debattere danskheden hos Pølsepigerne og holde udklædningsfest hos Klædeskabet. Der er uendelige mængder af sjov at finde i årets Dream City, og her guider vi til nogle af de festlige camps, du kan møde. Nederst i artiklen finder du årets program for de største events i Dream City, og her får du lige en oversigt over området inden du kan læse om de forskellige camps. God fornøjelse, og vi ses i Dream City!

Skærmbillede 2017-06-20 kl. 09.38.43

Camp Morfar Barbie

Placering: H43
Hovedtema: Værdsæt dig selv ligesom Barbie <3
Buzzwords: Ken, Shelly, Skipper, Stacie, Kelly, Steffi…
Aktiviteter: Makeovers

Det er år 2017, og Barbie er selvfølgelig med på noderne og er blevet bæredygtig. I Camp Morfar Barbie er der fokus på genbrug af tøj, så alle festivalgæster der har brug for en makeover (og mon ikke der er en del), endelig kan få lov til at stråle lige så meget som Barbie! I Camp Morfar Barbie er alle velkomne, så længe de tør være sig selv. Her skal du elske den, du er, og som campen selv beskriver det, så er det Camp Morfar Barbie, du skal gå til, hvis du “er nede og smurt ind i mudder, øl og sved“. Camp Morfar Barbie er til for at hjælpe dig og inkludere dig i deres store Barbie-familie. What’s not to like?

Camp Nam

Placering: H44
Hovedtema: Good Morning, Vietnam
Buzzwords: Fred, (protest) musik, socialitet, inklusion, radio, information
Aktiviteter: Informationsradio, brevkasse, venlige vandkampe

Spol tiden tilbage til 70’erne og genfind den stemning, der oprindelig skabte grundlaget for vores alle sammens Roskilde Festival. Den legendariske, amerikanske Woodstock Festival med temaet Three Days of Peace and Music opstod i en tid præget af Vietnam-krigen, og fred (og musik) var alt, hvad de frustrerede unge havde behov for. Her fandt grundlæggerne af Roskilde Festival inspiration og Camp Nam ønsker at genskabe den oprindelige stemning af Peace and Music. Helt konkret er campen inspireret af filmen “Good Morning, Vietnam” fra 1987, hvor DJ’en Adrian Cronauer overtager den amerikanske hærs radiostation i Vietnam. I Camp Nam kan du finde en informationsradio, som skal bidrage til det sociale liv i Dream City, hvor du kan få information omkring forskellige events i Dream City, og hvor gæsterne kan sende hilsner til hinanden. Men radioen er ikke alt. Camp Nam vil også stå for en brevkasse, hvorfra der løbende vil være højtlæsning. Men det er ikke alt! Camp Nam er også stedet for, hvad de selv kalder “venlige vandkampe”, hvor vi alle skal komme hinanden ved og skabe nye venskaber.

The Camp That Rocked

Placering: H63
Hovedtema: The Boat that Rocked
Buzzwords: 60’erne, 70’erne, kunst, til søs, kulturel diversitet, groove, good times
Aktiviteter: Musik, musik, musik

The Camp That Rocked… ringer der en klokke? Hvis du gik på opdagelse i Dream City sidste år, så har du i hvert fald meget muligt stødt på båden – båden som skal rockes! Der er grobund for et smukt venskab mellem Camp Nam og The Camp That Rocked. De deler i hvert fald begge en kærlighed for 60’erne og 70’erne, film, radio og historiske og politiske klimaer. Campen er inspireret af filmen “The Boat that Rocked”, som handler om 60’ernes England, hvor piratradioer begyndte at skyde op som reaktion mod forbudet mod pop og rock’n’roll i den offentlige radio. I The Camp that Rocked står den på good vibes og gode grooves, når der strømmer 60’er og 70’er-tunes ud af højtalerne. Campen er svær at overse, for inspirationen fra The Boat that Rocked er rimelig tydeligt cementeret i deres fysiske rammer, som er, ja, en båd… Men ikke bare en hvilken som helst båd! En båd, som campen forsøger at bygge udelukkende af genbrugsmaterialer, som de finder i Dream City, og som de maler med en maling skabt af kærnemælk, så miljøet ikke lider skade. Som noget nyt vil båden i år også fungere som et kunstværk, hvor kunstneren Taegan Treichel står for at dekorere dele af båden. Den grundlæggende tanke bag campen er, at den via musikken skal bidrage til Roskildes fokus på kulturel lighed ved at give plads til så meget forskelligt musik som muligt. Dog ønsker campen at bidrage til diversitet i det musikalske landskab, og derfor vil de forsøge at holde sig fra den generelle pop, der dominerer mange dele af campingområdet.

Læs også  Ugens Upcoming: Y.O.U.N.G

Pølsepigerne

Placering: H40
Hovedtema: Pølsepassion
Buzzwords: Danskhed, gavmildhed, pølser
Aktiviteter: Pølsespisning og fællesskab

Pølsepigerne er ikke bange for at hive fat i en samfundsmæssig debat: danskheden! Hos pølsepigerne møder du 18 piger med en stor kærlighed for… ja, pølser. Danskheden er mange ting, er pigerne kommet frem til ved at følge godt med i mediernes politiske debat; den er Rundetaarn, Den Lille Havfrue og selvfølgelig pølsevogne. Det er skønt! Hvad der er mindre skønt er danskernes hang til ekstrem nærighed! Det skal være slut, så nu deler de pølseglade pølsepiger ud af det, de mener er allermest dansk: Pølser! I campen skal der festes og spises pølser fra pigernes farverige pølsebod, som de bygger af genbrugsmaterialer. Vil du have en bid af det danske rige? Så tag til Dream City og fest med en pølsepige!

Klædeskabet

Placering: H61
Hovedtema: Det er ligemeget, hvordan vi ser ud, vi er alle mennesker, og det skal vi huske!
Buzzwords: Udklædning, omfavnelse, diversitet
Aktiviteter: Udklædningsfest 

Den står på udklædning i høj kaliber, når Klædeskabet indtager Dream City. I campen kan du komme og klæde dig ud i genbrugstøj, og få taget billeder i dit flotteste nye dress! Pointen er at samle mennesker fra hele verden og minde os alle om, at det er ligegyldigt, hvordan vi ser ud. Klædeskabet har ligesom Pølsepigerne fulgt med i den politiske debat i Danmark, og de er godt trætte af, at vi i Danmark har en tendens til at glemme, at vi alle er ens, selvom vi ser forskellige ud. Der er egentligt ikke så meget mere at sige: Diversitet er godt, og det skal omfavnes!

Badeanstalten – Roskildes vådeste camp

Placering: H57
Hovedtema: Vand.er.sjovt.
Buzzwords: Vand, vand, vand og også vand
Aktiviteter: Vandkampe, vandvolley-turnering,

Hvis du falder i vandet efter lidt for meget fest på The Boat (camp) that Rocked, så frygt ej! Dream City har en livredder-service, Badeanstalten, som er klar til at hjælpe dig… eller kaste mere vand på dig, når nu du alligevel er våd og ikke står til at redde. Vand er hovedingrediensen i alt, hvad Badeanstalten foretager sig. Om det handler om vandkampe (måske en duel med Camp Nam, kunne udvikle sig?), en turnering i vand/sæbe-volley, eller en genopførelse af Titanic, så er det Badeanstalten, det foregår i. Hvis vejrguderne rekonstruerer det regnfulde år 2007 (please, don’t!), så søg evakuering hos Badeanstalten, som vil guide dig gennem de 10 regler for svømning. Ligesom mange af de andre camps i Dream City, så har Badeanstalten et ønske om ikke at sætte for store (svine)-spor på planeten, og derfor er deres højtaleranlæg drevet af solceller. 

Pink Beauty Salon

Placering: H59
Hovedtema: Slap af, saml energi og elsk alt, der er pink
Buzzwords: wellness, skønhed, manicure, bodypaint
Aktiviteter: Manicure-fest, håndmassage, generel afslapning

Synes du også, at Roskilde Festival kan være en hård nyser engang imellem? Finder du nogle gange dig selv svøbt ind i tunvand, sved eller urinstøv? Det hænder, og det er ikke altid lige godt for selvværdet. Pink Beauty Salon er sat i verden til dig, der har brug for et pusterum og lidt luksus midt i slummen. Du kan blandt andet få renset dit ansigt, og selvom det betyder, at det, du troede var en flot tan, højst sandsynligt ryger af, så vil det føles rigtig godt. Pink Beauty Salon omfavner dig, der normalt ville være taget hjem en dag, så du kan puste ud, føle dig ren, og måske få dig en god lur. Mandag er der dog fest! Pink fest, selvfølgelig, hvor du kan komme og få gratis manicure og pink bodypaint med glimmer. Tirsdag morgen kan du så vende tilbage klokken 12.00, hvor du kan få den håndmassage, du så hårdt har brug for. Du kan genkende campen på deres pink pavillion og glimmerficerede bannere. Og er du fan, så kan du selvfølgelig købe lidt merchandise i campen i form af klistermærker og T-shirts.

Kamp Sten

Placering: H35
Hovedtema: Jurassic Park
Buzzwords: Sten, fossiler, øl!
Aktiviteter: Udgravning, ansigtsmaling, langhals-ølhornsdrikning, dinosaur-piñata.

Ligesom The Camp that Rocked er Kamp Sten en gammel kending (altså fra sidste år). Kamp Sten er vilde med Jurassic Park, og vi er vilde med, at de er så vilde med Jurassic Park. Det betyder nemlig, at alle festivalgængere kan opleve parken og særligt den legendariske port, der fører ind til en verden af sten og andre døde ting. Porten vil være bygget af genbrugsmateriale fra sidste år, og på taget vil solceller drive portens elektriske fakler og campens lysinstallationer. I landet fra længe siden, Kamp Sten, vil du kunne udleve den drøm, du altid har haft, om at lede efter fossiler i udgravningsområdet – og så bytte dine fund til øl. Herudover vil du kunne lære lidt om områdets spændende geologi med fokus på grusgraven og deltage i diverse Jurassic Park-inspirerede events: bliv for eksempel malet i ansigtet, så du til forveksling ligner en dinosaur eller drik af campens langhals-ølhorn.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Jagtlogen

Placering: H55
Hovedtema: Jagt
Buzzwords: Ude, midt, i, skoven, knæler, ned, sætter, mig, ned, hugger, li’, en, hæl, du, ved, piller, ve’, en pæl, du, ved, Bum, stik, i, det, bum, ligger, der, en, syg, hare, laver, indvolde, til, suppe, sælger, pels, som, mærkevare’
Aktiviteter: Jagt, Bitter-drikning

Har du en festivalven, som synes det er det fedeste i hele verden at klæde sig ud som et dyr? Så tag ham eller hende med en tur til Dream City eller advar dem om at løbe langt, langt væk! Hver dag tager Jagtlogen nemlig på rov, og byttet er folk i dyrekostumer. Fra deres jagttårn vil de spejde ud i horisonten og spotte alle fritløbende dyr – muligvis til lyden af Malk de Koijns “Jagt”. Udover den daglige jagt, brygges der på et Bitter-event for alle med forkærlighed for den højtelskede og skrækindjagende drik. Jagtlogen er nok Danmarks flinkeste jægere, for ingen skal være bange, når uret slår jagt. Jægerne vil bruge oversized sommerfuglenet til at fange deres bytter, og er der behov for at skyde et bytte, vil det foregå med vandpistoler, der er så farverige og Fætter BR-agtige, at de ikke kan forveksles med realistiske skydevåben. Sødt!

Klinikken

Placering: H65
Hovedtema: Lad os være sammen om at have det akavet over sexsygdomme
Buzzwords: awkwardness, akavethed, неловкост, onhandigheid, maladresse, imbarazzo, torpeza, Ungeschicklichkeit,  ぎこちなさ,  pinsamhet
Aktiviteter: Kondomkast

Lad os bare indrømme det. Sexsygdomme findes. Det er ikke en illusion ligesom klimaforandringerne (som det jo åbenbart er populært at mene…). De findes inde i os, uden på os, under os og over os, og især på Roskilde Festival, hvor fornuften ikke altid overvinder løssluppenheden. Tag ned til Klinikken og overgiv dig til trygge hænder, der søger for at smide gratis kondomer efter dig gennem hele festivalen. Klinikken ønsker en gang for alle at bryde med tabuet om sex og sygdomme, og derfor kan du joine et event, hvor du som deltager kan skyde med kondomer efter et mål og binde en præmie (og nej, præmien er ikke en sexsygdom). Pointen med eventet er, at alle vil føle sig lige akavede med situationen, og forhåbentligt vil denne fælles akavethed (неловкост på bulgarisk) bidrage til at bringe folk tættere sammen. Alt i campen vil blive bygget af genbrugt træ, så det matcher Roskildes bæredygtige profil, men det er vigtigt for campen at understrege, at kondomerne, der bruges i spillet ikke skal genbruges. 

Camp Green Energy

Placering: H36
Hovedtema: Grønt er godt!
Buzzwords: Grøn, energi
Aktiviteter: Elektronikopladning, workshops, oplysning

Ønsket om at sætte et mindre forurenende aftryk på kloden, mens man fester på livet løs på Roskilde, har efterhånden indfundet sig hos rigtig mange camps – især i Dream City. Det ønske danner grundlaget for hele Camp Green Energy, der er et super godt sted at kende til. Her kan du nemlig oplade din elektronik mens du får nye venskaber! I takt med, at campen er vokset, er behovet for energi også steget. Grundtanken hos Camp Green Energy er, at jordens ressourcer ikke skal gå til spilde på grund af få menneskers fester, så derfor skal campen under festivalen producere lige så meget energi, som de bruger. Det var en tanke, de allerede sidste år handlede efter, og ikke nok med, at de producerede energi til dem selv, så var der også nok til, at deres naboer kunne nyde godt af deres solcelleanlæg. Det førte en masse gode stunder med sig, når de omkringliggende camps kom et smut forbi for at lade op, og den success skal fortsætte – nu i større Dream City-skala. Camp Green Energys CO2-neutrale solcelleanlæg består af otte 250w paneler, som er tilknyttet en ‘”Charge Controller”, som vil sikre, at tabet af energi vil være minimalt. Hertil kan de i et 12v amperebatteri gemme den store mængde energi, der produceres. Udover at tilbyde opladning til festivalens gæster, så har campen også påtaget sig en oplysningsrolle, hvor de vil fortælle alle interesserede om, hvordan man kan gøre sin camp mere klimavenlig og afholde workshops om at træffe grønnere valg i sin hverdag. Way to go!

Camp Karaoke Conquest

Placering: H59
Hovedtema: Fest og karaoke kan hjælpe os til at tale om ømtålelige emner. yay!
Buzzwords: Postkolonialisme, karaoke, fest, stereotyper, kulturmøder, tequila
Aktiviteter: Karaoke, Karaoke Conquest, talks, lipsyncing-konkurrencer, ølbowling med statsborgerskabsregler

I Camp Karaoke Conquest tager man tunge samfundsrelevante temaer op med sang, smil og tropiske drinks. Her ser man stort potentiale i festen til at kunne tale om kulturmøder. I campen har man kigget indad og fundet hverdagens fordomme frem samt svære temaer som ubærlig ulighed og flygtningekrise. De skal tales om, om det kan vi bruge vores drukkultur og humor til. Camp Karaoke Conquest har planlagt en lang række aktiviteter så som ‘Karaoke Conquest’, der tager kulturelle stereotyper i popmusikken op, samt talks, lipsyncing-konkurrencer, ølbowling (special edition med regler om statsborgerskab) og selvfølgelig karaoke. I Camp Karaoke Conquest kan alle kan være med, hvilket deres mangefacettede baggrunde i alt lige fra kunst til kvantefysik viser. Til fælles har campen dog et ønske om at dykke ned i antropologiens koloniale arv og gøre op med postkolonialismen. Mennesker kan ikke rangeres, og på Roskilde Festival samles mennesker fra et hav af forskellige kulturer og sociale lag. Vi skal se hinanden og se på, hvordan vi ser hinanden, og så skal vi hygge os og danse. Det er mantraet hos Camp Karaoke Conquest, der altid er frisk på en snak om kulturmøder, tequilas-shots og en omgang karaoke.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 7

Girls Just Wanna Have Fun!

Placering: H41
Hovedtema: Girls just wanna have fun…
Buzzwords: Pink, glimmer, Paris, Hilton
Aktiviteter: Dulle-skabet, pole session, dildo-ølbong

Vi spår et smukt venskab mellem Girls Just Wanna Have Fun! og Pink Beauty Salon. Begge camps består af piger, der elsker pink og glitter. “Luk dine øjne og forestil dig, at Paris Hilton havde sin egen camp”. Det er instruksen fra Girls Just Wanna Have Fun! som i løbet af festivalugen vil hylde det hotte, det pink og det glittende i verden. Det stikker dog dybere end det. Pigerne i Girls Just Wanna Have Fun! er helt opmærksomme på ironien i ordet “just”. We all wanna have fun!, siger pigerne, der bygger deres koncept op omkring fjerdebølge-feminismen. Med dans vil Girls Just Wanna Have Fun kæmpe for det frie valg og for ikke at blive dømt på disse valg. I campen har du mulighed for at komme og udtrykke dig selv, lige meget hvem du er! Tag en tur “Dulle-skabet” kan du tage et kig i spejlet, som piger jo har brug for for at se godt ud, og så kan du mængde dig i genbrugstøj. Alt i campen vil være pink: pink dyreprint, glitter, lyskæder, fjer og (selvfølgelig) dildo-ølbongs. Du kan i campen opleve forskellige events – som blandt andet en piget cocktail-aften og en pole session.

Pong-Fu

Placering: H46
Hovedtema: Leg med bolde og kopper
Buzzwords: Leg, spil, bold, kop
Aktiviteter: Alt hvad du kan finde på med bolde og kopper

Så er det tid til at lege! Og ikke med iPads og Nintendo og alt det andet, som børn nu til dags leger med. Næh, her står den på alle spil, du kan spille med en ping pong bold og kopper. Der er BYOB, til gengæld står campen klar med borde, kopper og bolde. Men hvor mange spil, kan man lige spille med så simpel redskaber, tænker du? Det er Camp Pong-Fu sat i verden til at give dig svar på. Udover Beer Pong, som efterhånden er en gammel kending, har Pong-Fu sat sig ind i flere og mindre kendte spil. Er de sjove? Det er der kun en måde at få svar på… Campen drømmer om at inspirere til mere leg i de mange camps og danne rammer om et sted, hvor man løbende kan komme og have sjovt altid! Selv sammenligner campen sig med et fritidsrum i et forsamlingshus – det er ikke det sted, du kommer for at få den vildelste fest, men hvor du i dagstimerne går ned og hygger med et spil eller to.

Camp Cølibat

Placering: H62
Hovedtema: Bed om tilgivelse og bliv fri fra dine synder
Buzzwords: Monitio, consummatio, autem, et, vinum, multum, nimis, ut, mantegna, pluribus, peccatorum, consequuntur
Aktiviteter: “Fråderen nadverbrød”, vin-bong, fællessang, bøn, show

Camp Cølibat rækker hånden ud til alle de, der frygter, at de har begået en synd på Roskilde (eller ved det med rimelig stor sikkerhed). Camp Cølibat er stedet, hvor du kan komme og føle dig renset, hvis du er kommet til at skubbe et af dine medmennesker ned i en mudderpøl, har spildt en øl (Gud forbyde det) eller det, der er værre. Camp Cølibat er stedet for tilgivelse ligegyldigt, hvilke højere magt, du ønsker tilgivelse fra. Følg den hellige altergang til du når bedeområdet. Når du har søgt renselse kan du nyde, hvad campen selv kalder for “fråderen nadverbrød” og ikke mindst vin-bongen. Udover lidt godt til maven vil du i campen kunne deltage i fællessang eller nyde et show fremført af campens nonner, munke og præster.

Boogie Wonderland

Placering: H56
Hovedtema: 80’er disco!
Buzzwords: dans, sang, fællesskab, 80’er
Aktiviteter: Karaoke

Det er selveste Michael Jackson, der har givet inspiration til opførelsen af Boogie Wonderland, hvor campens indbyggere søger at dele passionen for disco og funk med resten af Roskildes danseglæde gæster. Hovedomdrejningspunktet i Boogie Wonderland er daglig eksekvering af karaoke, men også konkurrencer i blandt andet disco performance og måske en disco-danseinstruktion er på tegnebrættet. Den står på fællesskab, dans og sammenhold, når alle, der har lyst, samles under en 3×3 pavilion og synger lungerne ud. Husk at sig hej til de dedikerede campmedlemmer, der alle vil iføre sig 80’er-udklædning.

Dream City program 2017

Skærmbillede 2017-06-20 kl. 09.45.44 Skærmbillede 2017-06-20 kl. 09.46.07 Skærmbillede 2017-06-20 kl. 09.46.21

Den grønne tankegang er populær blandt årets camps, og du kan læse mere om Roskilde Festivals klimamæssige og bæredygtige arbejde i vores interview med Sustainability Manager her: Del 1: om affaldshåndtering, Del 2: om økologi, Del 3: opsamling om udvikling og udfordringer.