Foto: Rune Ekeland

Distortion står for døren og lægger ud med at indtage gaderne på Nørrebro i dag. I morgen står Vesterbro for skud, og vi guider til fem af torsdagens streetparties, du ikke må gå glip af. 

FolkeDistortion 2017 ved Istedgade 45

På Istedgade gentager FolkeDistortion sidste års succes. Her kan du opleve fire interessante folk-bands, som vil spille op til fest. Oplev blandt andet Robbe Broeckx og Oscar Beerten, som tilsammen udgør Aistra Duo, der kommer hele vejen fra Belgien for at starte gadefesten med deres energiske tilgang til folkemusikken. Et andet energisk band du kan feste med, er det danske band Sherzandum, der med blæsere for alle pengene spreder glæde med udgangspunkt i traditionelt jødisk klezmer. De lover kædedans og musikalske vittigheder, der kommer fra de gamle, men stadig vitale folkemelodier. Sherzandum er aktuelle med albummet Yatzy!. Er du mere til bastard-folk vil du synes godt om PÚLK, som med skrigende klarinet, båthorn og overdrive-harmonika skaber den fuldendte forvirring, hvor du spørger dig selv om du var til folkefest eller rockkoncert. Sidst men ikke mindst vil Trio Svin give den gas med deres tungt svingende folkemusik, sirligt krydret med alt fra metal til drum’n’bass.

Læs også  SPOT Festival offentliggør 12 nye navne

 

Red Bull Music Academy, Litauens Plads

Den unikke Litauens Plads, med både urban arkitektur og fodboldbane, er i den seneste tid blevet en af hovedstadens mest levende og livlige knudepunkter, og til Distortion vil den blive forvandlet til en musikoplevelse af de helt store, når navne som den amerikanske beatmager Madlib og reggae-kongerne fra Bikstok blandt andet lægger vej forbi. Det er Red Bull Music Academy som står bag forvandlingen, og de byder på i alt syv koncerter, der nok skal få dig i feststemning: Madlib (US), BikstokRMH Sweden feat. Cherrie (SE) Silvana Imam (SE), & Erik Lundin (SE), Simon Dokkedal (Den Sorte Skole), Marcus Gordon,  Keis Khatib og Bwoy De Bhajan.

Læs også  Courtney Barnett annoncerer nyt album

 

Ibyen-prisen 2017: Katinka, Bisse og Benal, ved Istedgade 110

På hjørnet af Istedgade og Saxogade uddeler Politiken årets seks Ibyen-priser (‘Årets Restaurant’, ‘Årets Café’, ‘Årets Bar’, ‘Årets Musiknavn’, ‘Årets Sted i Byen’ og ‘Årets Københavner’). Derfor holder Politiken en kæmpe prisuddelingsfest med rapperen Per Vers som konferencier. Der vil være tre koncerter med tre fremadstormende danske navne, der hver især har sat sit præg på den danske musikscene i de seneste år: den poetiske popgruppe Katinka, den melankolske hiphop duo Benal og sidst men ikke mindst, den C.V Jørgensen-inspirerede Bisse.

 

Empress Music Management × INSP! Sound × Nitely x DME ved Dybbølsgade 30

Empress Music Management, INSP! Sound, NITELY og Danish Music and Entertainment præsenterer et bredt udvalg af musikalske stilarter, når et væld af spændende nye danske navne vil spille op til gadefest i Dybbølsgade. Du kan opleve den kvindelige udgave af Gulddreng, Guldpige, som spiller club og pop; hiphopperen Sultan den Første og indiercock-bandet nordnordnord. Derudover byder The Monk Batucada på samba og hiphop, Trine Therkelsen på elektropop og trioen Mob War på post-rock. Der vil desuden være både dansegruppe (Theater Music Dance) og Dj’s: N!xS og R. Beyer.

 

Læs også  Funklende nyt singleudspil fra Vera: Lyt til "Diamonds"

Cooking w. T-Rex ved Mysundegade 14

“Solen bager over koglepalmerne da en tørstig T-Rex stikker hovedet frem til lyden af dampende techno og kolde dinodrinks,” skrives det i facebook-eventet til vores sidste anbefaling til streetfesterne på Vesterbro. Beskrivelsen er rettet mod teknokonceptet Cooking with T-Rex, som du måske kender fra Roskilde Festival, og som torsdag vil sætte festen i gang på Mysundegade. Her kan du smide hæmningerne til musik af  både udenlandske og danske navne: Francis Francis aka Fisch (Primal Behaviour, NO), Dee Brown, B From E og Mama Snake.