Den danske electronica-darling CÉCI udgiver den dynamiske single “Heartbeat”

Den danske electronica-darling CÉCI udgiver den dynamiske single “Heartbeat”

Foto: Mia Haggi

Det danske multitalent, Cecilie Dahlin, der til dagligt går under kunstnernavnet Céci, er ude med ny singleforløber for hendes kommende EP. 

Cecilie Dahlin er navnet på det musikalske geni, der til dagligt opererer under pseudonymet Céci. Cécis musikalske CV er et bredt spektrum af diverse egenskaber, lige fra lyddesign til producer og musiker. Cecilie Dahlin er en DIY arketype, der på mest interessante og spændende facon formår at berige lyden af electronica.

Læs også  Mercury Prize 2018: Her er de 12 album, der i aften kan løbe med sejren

Den audiovisuelle debut-EP 4/4 høstede stor anerkendelse herhjemme såvel som i udlandet, blandt andet østrigske PW-magazine var særligt begejstret over de moderne strøminger i det danske ‘electronica-farvand’. Samtidig dækkede vi singleudspillet, “Tight”, der kom til at udgøre EP’ens trejde nummer. 

Singleforløberen, “Heartbeat”, markerer altså startskuddet for den kommende EP, Vortex, der er sat til udgivelse i maj. “Heartbeat”, ligesom samtlige udgivelser fra Céci, synes at forme et cinematisk lydbillede med en lydlig substans, der tegner et billede af en unik sonisk oplevelse. Med Céci’s udgivelser beror forventningen ikke blot på et nyt velskrevet nummer, men der er snarre tale om en forventning til en musikalsk tilstand, der luller lytteren ind i et tæppe af klang, farver og strålende vokalsammensætninger. Singlen er en musikalsk tsunami, der med en dynamisk balance inviterer på et indblik i fremtidens take på electronica.

Læs også  Vil du spille på by:Larm Festival 2019? Demotilmelding er åben lidt endnu

Du kan opleve Céci live på Hotel Cecil på tirsdag, når hun supporter amerikanske Zola Jesus.