Foto: PR

Rapgruppen De Danske Hyrder har delt en video-teaser for deres kommende album “DDH”, der bliver udgivet den 3. marts. 

Bag navnet De Danske Hyrder gemmer der sig intet mindre en syv drenge, der alle har en forkærlighed for musikalsk fællesskab og dansksproget rap. De har nu delt en video-teaser for deres kommende album DDH, der er ude den 3. marts. Albummet er deres første, som bliver udgiver gennem et pladeselskab, Playground Music, de da selv udgav deres to tidligere album Jeg’ Fuld Hele Tiden Og Er Pisse Ligeglad Du og Dedikeret udenom labels.

Gruppen blev dannet efter at to af medlemmerne Don Luc og T.O. i mange år havde skrevet og produceret musik sammen, og der igennem længere tid, var venner som kom forbi hjemmestudiet og jammede. Til sidst var der et helt album klar, og så var De Danske Hyrder opstået. Efter to selvudgivne albums, et tredje på vej og snart 15 millioner streams på Spotify, ser intet ud til at kunne stoppe De Danske Hyrder. Gruppens mest populære sange er “Med mine drenge”, “Billige Bajere” og “Jeg’ fuld hele tiden og er pisse ligeglad du”, og bandet er med deres energiske liveshows blevet drømmebandet til gymnasiefesterne rundt omkring i landet. Men nu vil De Danske Hyrder noget større, og har startet et samarbejde op med Birdseye Agency og Playground Music. Omkring tilblivelsen af det kommende album fortæller gruppen:

Læs også  Svenske Jenny Wilson offentliggør udgivelsesdato for hendes kommende album

”Efter at have lavet to album på Don Lucs værelse i betonparadiset Galgebakken i Albertslund, besluttede vi, at de naboer vi havde holdt vågne igennem 3 år, skulle have fred. Vi investerede i et studie. Det resulterede naturligvis i tre ugers fest …”

Kedelige bliver gruppen aldrig, og det er da også gået stærk for dem, især på grund af deres vilde liveperformances. Deres koncert i Lille Vega sidste år blev valgt som året koncert på Lille Vega, og resulterede også i samarbejdet med Birdseye Agency, og ingen mindre end Orgi-E (Suspekt) introducerede bandet til Playground Music. På den kommende plade vil teksterne fortsat omhandle ungdommen – med venner, fester, branderter og oplevelser, men bandet bevæger sig også videre hen mod en ny fase i livet: En transformation fra ung mand til en rigtig mand.

Læs også  Janelle Monáe annoncerer nyt album med to singler og tilhørende videoer

Med deres kommende album DDH i ryggen, drager det syv mand store musikkollektiv ud på landets scener, og skal blandt andet spille deres release-koncert på hjemmebanen: Forbrændingen i Albertslund. Til sommer har de også koncerter på blandt andet Smukfest.

Se drengenes trailer for albummet “DDH”, der er ude den 3. marts: